24. kolo
22.02.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Groningen nenavázal na dobrou formu a Venlu překvapivě podlehl o jednu branku

Fotbalisté Groningenu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Venlu a kvůli brance inkasované v samém závěru prohráli nejtěsnějším poměrem 0:1. V nejvyšší nizozemské soutěži tak nenavázali na předchozí dva úspěchy a v tabulce zůstávají na osmém místě s pětatřiceti body. Hosté pokračují ve výborných výkonech v novém roce, ani pošesté za sebou neokusili hořkost porážky a poskočili na čtrnácté místo se sedmadvaceti body.

Venlo v roce 2020 získalo už dvanáct bodů za tři výhry a tři remízy a úspěšně se vzdaluje od sestupového pásma. Přitom domácí byli lepším celkem, míč drželi z pětašedesáti procent a vyslali i více střeleckých pokusů, jenomže tentokráte se jim nedařilo v zakončení. První větší možnost se zrodila po deseti odehraných minutách, kdy se po centru z křídla zjevil ve vyložené pozici Asoro, avšak poté těsně minul pravou tyč.

Ihned na to se znovu neprosadil stejný hráč, tentokráte po výtečné pobídce od van Hintuma mířil o decimetry vedle levé konstrukce. Přesně v polovině úvodního dějství se Groningen mohl dostat do vedení zásluhou švédského záložníka Lundqvista, jenž z deseti metrů netrefil prostor tří tyčí asi o metr. Od tohoto okamžiku se VVV přeci jen dostalo více do hry a po půl hodině hry mohlo z ničeho nic udeřit.

Své individuální schopnosti ukázal Oussama Darfalou, který se probil až ke střele z hranice pokutového území, nicméně brilantního brankáře Padta nepřekonal. Vzápětí se na opačné straně musel poprvé blýsknout také gólman Kirschbaum, když fantasticky zneškodnil tvrdý projektil Redana. Ve druhém poločase nebylo k vidění tolik vyložených možností a oba soupeři se spíše soustředili na pozornou práci v defenzívě.

Po dvaceti odehraných minutách druhého poločasu se Groningen hned dvakrát dožadoval odpískání pokutového kopu, ale rozhodčí Kuipers ani jeden nenařídil. Rozhodující okamžik byl k vidění v 87. minutě. Po vysokém centru za strany od Pachonika si v pokutovém území protivníka dokázal udělat prostor šestadvacetiletý alžírský útočník Darfalou a na jeho hlavičku směřující doprostřed branky nedokázal Padt včas zareagovat.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele