24. kolo
21.02.2020 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Waalwijk znovu nevyhrál a rotterdamské Spartě těsně podlehl

Hráči Waalwijku nezvládli ani další důležitý zápas v boji o záchranu a tentokráte v nováčkovském souboji podlehli rotterdamské Spartě nejtěsnějším poměrem 0:1. Na konto si připsali již svou osmnáctou prohru v tomto ligovém ročníku a jsou stále beznadějně poslední osmnáctí s dvanácti body. Naopak jejich protivník se oddálil sestupovému pásmu a prozatím se posunul na celkem poklidnou devátou pozici se třiceti body.

Přitom RKC nepředvedlo úplně špatný výkon a míč drželo z více jak šedesáti procent, ovšem soupeř si přeci jen vytvořil o něco více vyložených možností a krátce po půlhodině hry jednu z nich proměnil. První vážnější situace byla k vidění v 5. minutě a dostali se do ní hosté. Po závaru před brankou Waalwijku se odrazil míč na kopačku Duarteho, který chytře mířil do levé šibenice, ale s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Vaessen a překazil mu radost.

Ihned nato se v nadějné pozici zjevil pozdější hrdina Patrick Joosten, jenomže zakončení mu vůbec nevyšlo a balón poslal daleko vedle levé tyče. Domácí se poprvé ozvali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy před odkrytou branku stanul Van der Venne, avšak v rozhodující chvíli neudržel nervy na uzdě a trestuhodně pálil nad břevno. Sparta vstřelila rozhodující branku ve 32. minutě, kdy se podruhé v této sezóně prosadil třiadvacetiletý záložník Joosten.

Ten po přihrávce od Deroye Duarteho předvedl krásnou individuální akci, ve středu hrací plochy se zbavil několika protihráčů a poté napřáhl ze střední vzdálenosti. Jeho nádherná rána zaplachtila vzduchem a zapadla k levé konstrukci, Vaessen se stačil pouze ohlédnout. Rotterdamský klub v následujícím průběhu zodpovědně bránil a protivníka vůbec k ničemu nepouštěl, v podobném duchu pokračoval také po změně stran.

Waalwijk byl nejblíže ke srovnání stavu v 70. minutě. Po vynikající průnikové přihrávce převzal míč Bilate, k jeho smůle se rozhodl jen pro střelu doprostřed branky a gólman Harush si s tímto razantním projektilem dokázal bravurně poradit. Pak se svěřenci trenéra Freda Grima na nic nezmohli a až do závěrečného hvizdu si nevytvořili jedinou gólovou příležitost. V příštím kole přivítají Utrecht, Sparta se utká s konkurenčním Emmenem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored,com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele