Eredivisie - souhrn 15. kola

07.12.2018, 20:21, aktualizováno 09.12.2018, 18:41
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven napravil předchozí zaváhání a Excelsioru nadělil rovný půltucet, Ajax na to zareagoval triumfem ve Zwolle. Na průběžné třetí pozici zůstává Feyenoord, jenž tentokráte rozstřílel Emmen. Alkmaar naplnil roli favorita proti Sittardu a pojistil si umístění na příčkách zaručující postup do play-off o Evropskou ligu. Breda vyhrála nad Vitesse a již není poslední...

NAC Breda - SBV Vitesse 2:1

09.12.2018 16:45

Góly: 45+1. Mitchell te Vrede, 84. Arno Verschueren - 72. Bryan Linssen

Breda podruhé v tomto ročníku překvapila před domácím publikem favorizovaného soupeře. Zhruba před měsícem porazila 2:1 Heracles, nyní ve stejném poměru přehrála rozjetý Arnhem. Díky cennému tříbodovému zisku opustila poslední pozici a je sedmnáctá s jedenácti body o skóre před De Graafschapem. Série SBV bez porážky se proto zastavila na třech zápasech, momentálně mu patří sedmá příčka s dvaadvaceti body.

Utkání mělo od samého začátku spád a o vyložené příležitosti nebyla nouze. Po čtvrthodině hry nejprve z dobré pozice minul branku Korte, následně se vyznamenal hostující brankář Eduardo proti razantní hlavičce Mitchella te Vredeho. Arnhem poprvé zahrozil krátce po odehrané půlhodině, avšak nabíhající Bryan Linssen neseřídil mířidla přesně a pálil nad. Asi nejklíčovější z celého zápasu byla závěrečné pětiminutovka prvního poločasu.

Po nedovoleném zákroku na Büttnera nejprve rozhodčí Lindhout nařídil přímý volný kop ve prospěch Vitesse. Po konzultaci s videem však své rozhodnutí změnil a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Navarone Foor a jeho zakončení à la Antonín Panenka mu nevyšlo, míč totiž poslal zhruba půl metru nad břevno. Hosty za tuto promarněnou možnost stihl trest, neboť v první nastavené minutě poslal Bredu do vedení te Vrede.

Sedmadvacetiletý útočník si po zpětné hlavičce pozdějšího hrdiny Arna Verschuerena posunul balón blíže dopředu a pak ho ze šesti metrů náramně uklidil pod horní tyčku. Hosté ještě reklamovali ofsajd Verschuerena, ale po konzultaci s VAR byl gól přeci jen uznán. Ihned po změně stran hlavičkoval vedle Leigh a proti Kortemu brilantně zasáhl Eduardo, po necelé hodině hry to zkusil levačkou Ødegaard a prostor tří tyčí minul vskutku o centimetry.

Arnhem se dočkal vyrovnání v 72. minutě, kdy po pasu od Karavajeva hlavičkoval přesně k pravé konstrukci Linssen. Následně se předvedl brankář NAC van Leer po hlavičce Foora, poslední slovo přeci jen měli domácí. Rozhodující trefu vsítil v 84. minutě Verschueren, jenž přelstil ofsajdovou past i Eduarda a ze tří metrů rozvlnil síť. SBV pak ještě přišel o vyloučeného slovenského krajánka Matúše Bera, který ve druhé nastavené minutě obdržel druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Groningen 0:0

09.12.2018 14:30

Góly: -

Venlo nedokázalo prolomit svou sérii bez vítězství ani na čtvrtý pokus a se vzkříšeným Groningenem se rozešlo smírně bez branek. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže kleslo na devátou pozici s devatenácti body a ve dvou zbývajících utkáních tohoto roku se určitě pokusí nepříjemnou bilanci prolomit. Naopak FC díky remíze opustil po dlouhé době sestupové pásmo a se čtrnácti body je čtrnáctý, z předchozích čtyř střetnutí získal solidních deset bodů.

Nedělní klání nevyčnívalo pohlednou hrou a diváci se mnoha gólových možností nedočkali. První větší šance se zrodila po dvaceti odehraných minutách, kdy si na dlouhý centr z levé strany seběhl Mlapa a jemnou tečí se snažil překonat brankáře Padta, ovšem ten dokázal ukrýt balón ve svých rukavicích. Zhruba deset minut před přestávkou zahrozil na druhé straně Hrustič, ale v jasné pozici trefil jen stojícího protihráče před sebou.

Jeden z nejzajímavějších momentů byl k vidění ve 41. minutě. Kapitán VVV Jerold Promes totiž u postranní čáry poslal k zemi velmi nevybíravým způsobem unikajícího Japonce Doana a rozhodčí Gözübüyük mu udělil přímou červenou kartu. Jenomže po konzultaci s VAR svůj verdikt změnil a byla z toho žlutá karta za bezohledné podražení. Po změně stran mělo více ze hry VVV a během čtvrthodiny druhého poločasu si vytvořilo dvě solidní příležitosti.

Nejprve v 57. minutě obdržel Mlapa parádní pas za obranu a po osobním souboji s Memiševićem vypálil po zemi z dvanácti metrů, Padt dokázal jeho ránu vyrazit před sebe. Za další tři minuty to z voleje z hodně ostrého úhlu zkusil van Ooijen a na hostujícího strážce si opět nepřišel, dlouholetá stálice FC mezi třemi tyčemi odvrátila balón nohou na rohový kop. Přitom Padt nakonec málem nedohrál.

V polovině závěrečné části se totiž po přímém volném kopu z pravé strany nepříjemně srazil s důrazným Kumem a musel být ošetřen, po zákroku lékařů mohl přeci jen pokračovat. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo a oba soupeři měli ke vstřelenému gólu poměrně daleko. Groningen v příštím kole přivítá v duelu o záchranu konkurenční Emmen, Venlo bude chtít překvapit na půdě silného Arnhemu.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Feyenoord Rotterdam 1:4

09.12.2018 14:30

Góly: 71. Anco Jansen - 63. Jan-Arie van der Heijden, 70. Steven Berghuis, 77. Orkun Kökçü, 89. Tonny Vilhena (pen.)

Forma Feyenoordu ke konci letošního ročníku graduje. Rotterdamský celek se skvěle vypořádal s náročným programem obsahující tři ligová utkání během osmi dnů a nyní si veze další tři body z Emmenu po výsledku 4:1. Momentálně tak prodloužil svou šňůru vítězství na šest zápasů v řadě a je třetí s pětatřiceti body, na druhý Ajax má manko pěti bodů. Nováček letošního ročníku se nachází na šestnácté barážové pozici se čtrnácti body.

Přitom vítězství hostujícího favorita se vůbec nerodilo lehce. Krátce po hodině hry svítil na tabuli bezbrankový výsledek, pak se však se šancemi roztrhl pytel a diváci na stadionu JENS Vesting se dočkali hned pěti vstřelených branek. První možnost byla k vidění ve 14. minutě, kdy se Cavlan na pravé straně zbavil van Beeka a prověřil pozornost gólmana Bijlowa, jenž balón vyrazil. O sedm minut později mohli jít do vedení hosté.

Ve stoprocentní pozici se zjevil Steven Berghuis, jenomže branku trestuhodně přestřelil. Ještě do poločasu mířil nad Larsson a poté vychytal Tonnyho Vilhenu fantastický brankář Scherpen. Feyenoord v první půli rozhodně neměl co slavit, neboť kromě prozatímní remízy přišel o zraněného obránce St. Justeho a záložníka Toornstru. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta se přeci jen dočkali v 63. minutě.

Jan-Arie van der Heijden tečoval tvrdou ránu Berghuise ze čtrnácti metrů a míč skončil u vzdálenější tyče. Ani na za dvě minuty dostali hosté výhodu pokutového kopu po faulu Siekmana na Vilhenu. Nicméně následnou obrovskou příležitost neproměnil Berghuis, neboť napálil pouze levou tyč. Favoritovi nedělního souboje to přeci jen vadit nemuselo. V 70. minutě ho totiž poslal do dvoubrankového vedení do té doby prokletý Berghuis.

Ten si po přihrávce od střídajícího Orkuna Kökçüa udělal místo mezi dvěma protihráči a levačkou ze sedmi metrů propálil Scherpena. Za další minutu FC snížil zásluhou nádherné patičky Anco Jansen, ovšem v 77. minutě definitivně odrazil jeho nápor Kökçü. Teprve sedmnáctiletý záložník při své premiéře v Eredivisie hned skóroval, když po přihrávce od Berghuise dorazil míč ze šesti metrů doprostřed prostoru tří tyčí. Výhru rotterdamského giganta pečetil Vilhena v 89. minutě proměněnou penaltou.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Heracles Almelo 3:1

09.12.2018 12:15

Góly: 4. Simon Gustafson (pen.), 19. Gyrano Kerk, 20. Urby Emanuelson - 75. Maximilian Rossmann

Utrecht dokázal odčinit nedávné zaváhání s Excelsiorem (3:3) a tentokráte si nenechal utéct začátek zápasu, ba naopak. Během dvaceti minut proti Heracles vedl o tři branky a i přes snížení soupeře zhruba čtvrthodiny před koncem zvítězil hladce 3:1. V tabulce Eredivisie se posunul na čtvrtou pozici s pětadvaceti body o dva body právě před svého nedělního protivníka, kterému náleží páté místo.

FC před týdnem v Rotterdamu prohrával po šestadvaceti minutách o tři trefy, nyní se evidentně poučil a stejný odstup si vytvořil ještě během kratší doby. Do vedení se dostal ve 4. minutě, kdy van Hintum neobratně ve vlastní šestnáctce podkopl unikajícího Letscherta a rozhodčí Blom okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Švéd Simon Gustafson a nekompromisně ho proměnil střelou do dolního levého rohu.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a ani ne za minutu mohl jejich náskok pojistit Gyrano Kerk, který ale v samostatném úniku nezvolil nejlepší zakončení a jeho pokus o přehození brankář Blaswich přečetl. Po deseti odehraných minutách mohlo být srovnáno, jenže hosté i přes nespočet střeleckých pokusů během několika sekund trestuhodně nerozvlnili síť. A tak v 19. minutě přišel trest v podobě druhého inkasovaného gólu v brance Almela.

Kerk po přihrávce od van de Streeka uspěl v souboji proti dvěma bránícím protihráčům a jeho dělovka z dvanácti metrů směřující přímo do bližší šibenice byla pro Blaswiche nechytatelným soustem. Neuběhla ani další minuta a Urby Emanuelson se opřel do odraženého balónu z dvanácti metrů, Blaswich byl proti této bombě letící přímo pod břevno ještě bezmocnější než při předchozím momentu.

Najednou bylo po zápase, svěřenci trenéra Dicka Advocaata přeci jen polevili. Nicméně osm minut před přestávkou mohl přidat čtvrtou trefu Bergström, po odrazu od jeho hlavy skončil balón těsně vedle. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, Heracles vykřesal naději v 75. minutě. To totiž snižoval Maximilian Rossmann dorážkou ze čtyř metrů. Vzápětí orazítkoval břevno domácí Görtler ranou z pětadvaceti metrů, pak se nic zajímavého již nepřihodilo.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - BV De Graafschap 0:0

08.12.2018 20:45

Góly: -

Den Haag nepotvrdil úlohu favorita proti trápícímu se De Graafschapu, za celý zápas ani jednou neskóroval a bezbranková remíza je pro něj málo. V tabulce Eredivisie je dvanáctý se šestnácti body, jeho náskok na sestupové pásmo činí pouhé dva body. BV i přes cenný bod klesl na poslední osmnáctou příčku s jedenácti body a za sedmnáctou Bredou zaostává o skóre, v sobotním večerním duelu byl svému rivalovi rovnocenným parťákem.

Úvodní větší příležitosti se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Po obrovském závaru před domácím gólmanem Zwinkelsem se do balónu opřel van Mieghem a jeho šajtle z deseti metrů prosvištěla jen těsně vedle. Zhruba po odehrané půlhodině zahrozil poprvé také ADO. Nejlepší střelec týmu El Khayati s deseti ligovými trefami obdržel přihrávku do volného prostoru a stanul sám před brankářem Jurjusem, který skvěle vyběhl.

Tím devětadvacetiletého útočníka vytlačil do hodně ostrého úhlu a následný přízemní pokus skončil v boční síti. V hostujícím dresu nastoupil do druhého poločasu náhradní brankář Etemadi, jenž vystřídal zraněného Jurjuse, a ani ne po minutě strávené na trávníku se zaskvěl brilantním zákrokem. V samostatném úniku totiž nohou vychytal rozběhnutého Hooie, následná placírka El Khayatiho skončila o decimetry vedle vzdálenější konstrukce.

V 58. minutě mohl z ničeho nic udeřit výběr z Doetinchemu. Nádhernou střelu z dvaceti metrů vyslal Owusu a Zwinkels měl co dělat, aby balón letící přímo pod břevno vyškrábl fantastickým způsobem konečky prstů nad horní tyčku. V 70. minutě se prezentoval výtečnou individuální akcí El Khayati, chytrými kličkami oklamal dva protihráče a nakonec vystřelil levačkou k tyči. Etemadi dokázal včas zasáhnout a odvrátil míč na rohový kop.

Poslední velké šance se diváci na stadionu v Den Haagu dočkali za další dvě minuty a vytvořili si ji hosté. Přiblížit svůj klub k překvapivým třem bodům mohl Narsingh, avšak po nádherné narážečce tváří v tvář proti Zwinkelsovi selhal a svůj oblouček poslal příliš vysoko. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech vidět, že především nechtějí udělat zbytečnou chybu v defenzívě, a na výsledku se proto již nic neměnilo.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AFC Ajax 1:4

08.12.2018 19:45

Góly: 44. Lasse Schöne (vl.) - 22. Klaas-Jan Huntelaar, 32. Frenkie de Jong, 69. Lasse Schöne, 89. Dušan Tadić

Ajax pokračuje ve své snové jízdě touto sezónu, po snadném skalpu Zwolle v poměru 4:1 zaznamenal již svou devátou ligovou výhru v řadě za sebou a uhájil druhou pozici s dvoubodovým mankem na vedoucí PSV. Se ziskem úctyhodných čtyřiceti bodů k tomu drží pětibodový odstup od třetího Feyenoordu. Naopak PEC po výhře nad De Graafschapem (2:0) tvrdě narazil a zůstává patnáctý se čtrnácti body jen o skóre před šestnáctým Emmenem.

Ajax se již ve středu v Lize mistrů utká o první místo ve skupině E s německým Bayernem Mnichov, generálka se mu ovšem povedla na jedničku. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce udeřil zničehonic zásluhou kanonýra Klaase-Jana Huntelaara, jenž po pasu od Nerese a jemné teči Dušana Tadiče pohodlně zakončoval ze tří metrů do odkryté branky - 0:1. O deset minut později se jasný favorit nedělního klání ještě více uklidnil.

Náskok totiž pojistil Frenkie de Jong, když po krásné akci převzal přihrávku od van de Beeka, elegantně obehrál dva protihráče a táhlou střelou k zadní tyči nedal brankáři van der Hartovi žádnou šanci na úspěch. Domácí přitlačili v závěru prvního poločasu a slavili úspěch. Ve 43. minutě sice ještě neuspěl van Duinen, jehož pumelici vyškrábl střídající gólman Lamprou konečky prstů na rohový kop, po následném zahrání už ale Zwolle snížilo.

Na centr Leemanse si naskočil Flemming a skvělý Lamprou vytěsnil tuto hlavičku na břevno, míč se pak nešťastně odrazil do sítě od hlavy stojícího Lasse Schöneho. Hosté se po změně stran snažili dobývat defenzívu protivníka, jenže dlouhou dobu nic kloudného nevymysleli. V 64. minutě vyslal střílený centr Neres a ten proskákal až před van der Harta, jenž skvělým reflexivním zákrokem zamezil jistému gólu.

Jenomže za dalších pět minut byl i domácí strážce krátký a inkasoval potřetí. Lasse Schöne dal zapomenout na moment z konce první půle a po přetaženém pasu Tadiče od rohového praporku se do balónu opřel z voleje a ukázkově zamířil k přední tyči. Minutu před vypršením základní hrací doby uzavřel gólový účet vrchní asistent Tadič, po prodloužení od Labyada a vyhraném osobním souboji přehodil perfektním obloučkem zoufalého van der Harta.

Více informací k zápasu

Willem II - SC Heerenveen 1:5

08.12.2018 18:30

Góly: 17. Atakan Akkaynak - 15. Nemanja Mihajlović, 41. Ben Rienstra (pen.), 53. Michel Vlap, 58. Mitchell van Bergen, 65. Mitchell van Bergen

Heerenveen navázal na minulé vítězství se Sittardem (3:1) a tentokrát si doslova smlsl na Tilburgu, domů si odváží vysoké vítězství 5:1. Po druhém tříbodovém zisku v řadě se posunul do horní poloviny tabulky, konkrétně na osmou příčku s dvaceti body. Willem II naopak naprosto vyhořel po senzační výhře v Alkmaaru (2:0) a je jedenáctý se šestnácti body. O osudu sobotního duelu rozhodl okamžik zhruba pět minut před poločasovou přestávkou.

Do té doby byl stav nerozhodný, pak ale domácí museli jít do deseti a po proměněné penaltě soupeře se naprosto složili, ve druhém dějství totiž během dvanácti minut inkasovali hned třikrát. SC šel do vedení přesně po odehrané čtvrthodině, kdy první výraznější možnost proměnil Nemanja Mihajlović. Teprve dvaadvacetiletý srbský útočník se dostal k míči na levé straně pokutového území a z osmi metrů ho po zemi usměrnil ke vzdálenější konstrukci.

Neuběhly však ani dvě minuty a bylo srovnáno. Atakan Akkaynak obdržel přihrávku do běhu od Özbilize a chytrým lobem zamířil doprostřed branky, brankář Hahn neměl šanci reagovat. Nejdůležitější moment se zrodil ve 39. minutě. Kapitán Freek Heerkens po rohovém kopu stáhl k zemi ve vlastní šestnáctce van Amersfoorta a za zmaření vyložené brankové možnosti uviděl od rozhodčího Muldera přímou červenou kartu, navíc byl nařízen pokutový kop.

K němu se postavil Ben Rienstra a bez problémů ho proměnil střelou k pravé tyči, gólman Wellenreuther se hnul na opačnou stranu - 1:2. Po změně stran se domácí snažili odolávat tlaku protivníka, jenže v 53. minutě inkasovali potřetí. Po několika odrazech před Wellenreutherem napřáhl ze čtrnácti metrů Michel Vlap a jeho tvrdý projektil zapadl do bližšího dolního rohu. Za dalších pět minut už o vítězi vůbec nikdo nepochyboval.

Mitchell van Bergen se skvěle prodral po pravém křídle, vzápětí si narazil balón s Vlapem a z hranice brankového území nekompromisně propálil bezmocného Wellenreuthera - 1:4. Heereneveen dokončil svůj ofenzivní koncert v 65. minutě. Podruhé v tomto střetnutí skóroval aktivní van Bergen, když s si posunul balón blíže do středu hřiště a jeho tečovaný pokus z patnácti metrů zaplachtil do sítě nad dezorientovaného strážce Willemu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 6:0

07.12.2018 20:45

Góly: 17. Luuk de Jong, 34. Robin van der Meer (vl.), 52. Jurgen Mattheij (vl.), 80. Donyell Malen, 90. Steven Bergwijn, 90+2. Luuk de Jong

PSV Eindhoven všem jasně ukázal, že týden staré zaváhání s Feyenoordem bylo spíše náhodou a tentokráte před vlastními fanoušky deklasoval jiného rotterdamského rivala Excelsior vysoko 6:0. Minimálně do zítřejšího večera si tak na čele Eredivisie vytvořil pětibodový náskok před druhým Ajaxem, jeho dvaačtyřiceti bodový zisk z patnácti utkání je opravdu úchvatný. SBV prozatím zůstal na dvanácté příčce se šestnácti body.

Domácí na to šli zostra a krátce po odehrané čtvrthodině je dostal do vedení kanonýr Luuk de Jong. V této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže skóroval již potřinácté a o jednu trefu se osamostatnil na první pozici tabulky střelců před druhým Španělem Solem z Tilburgu. V páteční předehrávce 15. kola využil obrovské hrubky v rozehrávce od brankáře Stevense a výtečné práce Angeliña na levém křídle.

Vzápětí po křížné nahrávce skrz pokutové území v podstatě neměl problém doklepnout balón do odkryté branky. Ihned na to nařídil rozhodčí Manschot pokutový kop ve prospěch Eindhovenu za kontakt Robina van der Meera s Lozanem, ale po přezkoumání situace u videa svůj výrok opravil. Ve 32. minutě obdržel kolmici za obranu Dumifres a z první z mírného úhlu tvrdě vypálil, balón se odrazil od bližší konstrukce zpět do hřiště.

Neuběhly ani další dvě minuty a svěřenci trenéra Marka van Bommela slavili podruhé. Přímý volný kop Lozana od levého rohu pokutového území tečoval hlavou van der Meer tak nešťastně, až balón zapadl do vzdálenějšího dolního rohu mimo dosah bezmocného Stevense. A aby té smůly pro hostující mužstvo nebylo málo, tak si sedm minut po změně stran vstřelili ještě jeden vlastní gól. Druhým smolařem tohoto klání se stal Jürgen Mattheij.

Ten se po spolupráci Lozana s de Jongem snažil odkopnout míč do bezpečí, ale bohužel pro něj a celý Excelsior ho nasměroval k levé tyči. V 80. minutě střídající Donyell Malen po průnikové přihrávce od Gutiérreze obešel Stevense a prázdnou branku nemohl minout - 4:0. Za dalších deset minut zužitkoval nabídku od Gutiérreze střelou k přední tyči Steven Bergwijn - 5:0.

Ve druhé nastavené minutě pečetil výhru jasného favorita svým druhým gólem v utkání de Jong, s tečí ze tří metrů znovu neměl žádné potíže. Českého fanouška může těšit, že si v dresu PSV odbyl prvoligovou premiéru teprve devatenáctiletý Michal Sadílek, jenž střídal Hendrixe v 78. minutě.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - AZ Alkmaar 0:3

07.12.2018 18:30

Góly: 12. Mats Seuntjens, 63. Oussama Idrissi, 80. Guus Til

Alkmaaru po delší době skvěle vyšel ligový zápas a z půdy nováčka ze Sittardu si odváží všechny tři body po celkem hladkém vítězství 3:0. Alespoň částečně tak napravil předchozí zaváhání s Venlem a Tilburgem, v tabulce zůstává na sedmé pozici s dvaadvaceti body a za čtvrtým Heracles zaostává už jen o bod. Fortuna naopak odmítla možnost se alespoň na chvíli posunout do horní poloviny Eredivisie, se šestnácti body je desátá.

AZ měl skvělý vstup do páteční předehrávky 15. kola, kdy po necelé čtvrthodině vedl. Svůj hubený náskok zvýšil po hodině hry a o úspěchu definitivně rozhodl zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Svěřenci kouče Johna van den Broma ukázali potřebné sebevědomí a duel zvládli po taktické stránce na jedničku, soupeři v celém průběhu nedovolili téměř nic. Úvodní větší možnost se zrodila ve 12. minutě a hned byla gólová zásluhou Matse Seuntjese.

Šestadvacetiletý útočník využil přesně načasované přihrávky do běhu od Oussamy Idrissiho z levého křídla a ze sedmi metrů napálil balón z první do sítě, brankář Koşelev neměl vůbec žádný nárok. Poté se až do konce prvního dějství nic nestalo, Fortuna byla blízko k vyrovnání sedm minut po změně stran. Vše začalo pohledným přenesením hry na pravou stranu, kde převzal balón Portugalec Semedo.

Ten ho vzápětí poslal přímo proti kopačce rozběhnutého Diemerse a jeho dělovku z deseti metrů vyrazil famózní gólman Bizot do strany. Následně se ve skluzu snažil dorazit míč do odkryté branky Lamprou, kterému vskutku chybělo jen několik centimetrů. Hosté se mohli uklidnit v 63. minutě. Nejlepší muž na hřišti Idrissi po nahrávce od Guuse Tila zmátl kličkou bránícího Ciranniho a pak parádně z dvanácti metrů zavěsil do bližšího horního rohu - 0:2.

Koşelev se důstojně proletěl vzduchem, ale i tentokráte byl naprosto bez šance. Od tohoto momentu se balón spíše pohyboval v blízkosti půlící čáry a AZ vůbec nikam nespěchal. I přesto skóroval ještě jednou, potřetí v této ligové sezóně se do listiny střelců zapsal Til. Dvacetiletý záložník po pobídce od Midtsjøa napřáhl v 80. minutě z dvaadvaceti metrů a jeho úchvatný pokus zaplaval do levé šibenice, výraz Koseleva byl i po této trefě úplně bezradný.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven15140153:742
2.AFC Ajax15131149:740
3.Feyenoord Rotterdam15112233:1635
4.FC Utrecht1574426:1825
5.Heracles Almelo1572630:3123
6.AZ Alkmaar1564527:2222
7.SBV Vitesse1564523:1822
8.SC Heerenveen1555532:3220
9.VVV Venlo1555518:2220
10.Fortuna Sittard1544727:3016
11.Willem II1544724:3116
12.ADO Den Haag1544718:3216
13.SBV Excelsior1544722:4016
14.FC Groningen1542917:2614
15.PEC Zwolle1542917:2814
16.FC Emmen1535717:3314
17.NAC Breda15321017:3611
18.BV De Graafschap15321012:3311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Stiksxx

Konečně Guti v základu. Pereiro si myslím zápasem proti Feye řekl o lávku.

Sadílek debut. Paráda.

A často slyším chválu na Lozana, že je to naše perla. Pro mě jsou mnohem důležitější de Jong a Bergwijn.

Reagovat
Phreak71

Je nadeje, ze by Sadilek hral casteji? Jak hral?

Reagovat
Stiksxx

Ja zápas sice neviděl, ale mel by mit druhou asistenci u pátého golu.

Naděje je mala. Nehraje ani pořádně za rezervu. To by se musel snad zranit Rosario a jeste treba Rigo.

Reagovat
Stiksxx

Ha .

Tak nakonec Sadilek přišel za stavu 3:0 a zbylé tři góly prakticky začali u něj. Podle mě teda vytěžil na své pozici šanci na maximum. Jen tak dál.

Doufejme, že to neskončí jako u Fenina třeba.

Reagovat
AjaxFans

To je vůl ten De Jong,jestli fakt půjde do PSG

Reagovat
jáá

Viděl jsem nějaký shot, snad vše je lepší než tohle

Reagovat
AjaxFans

Eriksen se mi zdál vždy techničtější než on,že by to byl nějaký extra tvůrce to ani neé.

Reagovat
Stiksxx

Já nechápu kolem něj takový humbuk celkově. Má nálepku akademie Ajaxu, hraje v 21-ti v základu a přitom je obyčejně průměrný.

Napíšu to upřímně, že mě sere prodej takovýho hráče za takový prachy

Reagovat
jáá

Zcela chápu tvůj názor, teď nehraje špatně, ale jestli půjde za takový prachy, tak by celkové mohli chodit hráči z Ered za větší prachy než za pár šípů jak tomu bylo a do ligy přiteče aspoň víc peněz.

Reagovat
jáá

Hlavně teď doufam abychom vykřesali nějaký body v zápasu s Bayernem. ta mizérie jim ještě mohla chvilku vydržet...

Reagovat
Stiksxx

Tak vy už je nepotřebujete. Postup máte v kapse. A první místo z toho asi už hold nebude.

Reagovat
jáá

Jinak čumím že se Utrecht vyhrabal z toho spodku takhle vysoko

Reagovat
Stiksxx

Je tam, kde mu to sluší. Ostatně nám a vám taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele