základní část, 15. kolo
09.12.2018 12:15 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Utrecht tentokráte zvládl začátek a porazil Heracles 3:1

Utrecht dokázal odčinit nedávné zaváhání s Excelsiorem (3:3) a tentokráte si nenechal utéct začátek zápasu, ba naopak. Během dvaceti minut proti Heracles vedl o tři branky a i přes snížení soupeře zhruba čtvrthodiny před koncem zvítězil hladce 3:1. V tabulce Eredivisie se posunul na čtvrtou pozici s pětadvaceti body o dva body právě před svého nedělního protivníka, kterému náleží páté místo.

FC před týdnem v Rotterdamu prohrával po šestadvaceti minutách o tři trefy, nyní se evidentně poučil a stejný odstup si vytvořil ještě během kratší doby. Do vedení se dostal ve 4. minutě, kdy van Hintum neobratně ve vlastní šestnáctce podkopl unikajícího Letscherta a rozhodčí Blom okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Švéd Simon Gustafson a nekompromisně ho proměnil střelou do dolního levého rohu.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a ani ne za minutu mohl jejich náskok pojistit Gyrano Kerk, který ale v samostatném úniku nezvolil nejlepší zakončení a jeho pokus o přehození brankář Blaswich přečetl. Po deseti odehraných minutách mohlo být srovnáno, jenže hosté i přes nespočet střeleckých pokusů během několika sekund trestuhodně nerozvlnili síť. A tak v 19. minutě přišel trest v podobě druhého inkasovaného gólu v brance Almela.

Kerk po přihrávce od van de Streeka uspěl v souboji proti dvěma bránícím protihráčům a jeho dělovka z dvanácti metrů směřující přímo do bližší šibenice byla pro Blaswiche nechytatelným soustem. Neuběhla ani další minuta a Urby Emanuelson se opřel do odraženého balónu z dvanácti metrů, Blaswich byl proti této bombě letící přímo pod břevno ještě bezmocnější než při předchozím momentu.

Najednou bylo po zápase, svěřenci trenéra Dicka Advocaata přeci jen polevili. Nicméně osm minut před přestávkou mohl přidat čtvrtou trefu Bergström, po odrazu od jeho hlavy skončil balón těsně vedle. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, Heracles vykřesal naději v 75. minutě. To totiž snižoval Maximilian Rossmann dorážkou ze čtyř metrů. Vzápětí orazítkoval břevno domácí Görtler ranou z pětadvaceti metrů, pak se nic zajímavého již nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele