základní část, 15. kolo
08.12.2018 18:30 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Heerenveen deklasoval Tilburg na jeho vlastní půdě

Heerenveen navázal na minulé vítězství se Sittardem (3:1) a tentokrát si doslova smlsl na Tilburgu, domů si odváží vysoké vítězství 5:1. Po druhém tříbodovém zisku v řadě se posunul do horní poloviny tabulky, konkrétně na osmou příčku s dvaceti body. Willem II naopak naprosto vyhořel po senzační výhře v Alkmaaru (2:0) a je jedenáctý se šestnácti body. O osudu sobotního duelu rozhodl okamžik zhruba pět minut před poločasovou přestávkou.

Do té doby byl stav nerozhodný, pak ale domácí museli jít do deseti a po proměněné penaltě soupeře se naprosto složili, ve druhém dějství totiž během dvanácti minut inkasovali hned třikrát. SC šel do vedení přesně po odehrané čtvrthodině, kdy první výraznější možnost proměnil Nemanja Mihajlović. Teprve dvaadvacetiletý srbský útočník se dostal k míči na levé straně pokutového území a z osmi metrů ho po zemi usměrnil ke vzdálenější konstrukci.

Neuběhly však ani dvě minuty a bylo srovnáno. Atakan Akkaynak obdržel přihrávku do běhu od Özbilize a chytrým lobem zamířil doprostřed branky, brankář Hahn neměl šanci reagovat. Nejdůležitější moment se zrodil ve 39. minutě. Kapitán Freek Heerkens po rohovém kopu stáhl k zemi ve vlastní šestnáctce van Amersfoorta a za zmaření vyložené brankové možnosti uviděl od rozhodčího Muldera přímou červenou kartu, navíc byl nařízen pokutový kop.

K němu se postavil Ben Rienstra a bez problémů ho proměnil střelou k pravé tyči, gólman Wellenreuther se hnul na opačnou stranu - 1:2. Po změně stran se domácí snažili odolávat tlaku protivníka, jenže v 53. minutě inkasovali potřetí. Po několika odrazech před Wellenreutherem napřáhl ze čtrnácti metrů Michel Vlap a jeho tvrdý projektil zapadl do bližšího dolního rohu. Za dalších pět minut už o vítězi vůbec nikdo nepochyboval.

Mitchell van Bergen se skvěle prodral po pravém křídle, vzápětí si narazil balón s Vlapem a z hranice brankového území nekompromisně propálil bezmocného Wellenreuthera - 1:4. Heereneveen dokončil svůj ofenzivní koncert v 65. minutě. Podruhé v tomto střetnutí skóroval aktivní van Bergen, když s si posunul balón blíže do středu hřiště a jeho tečovaný pokus z patnácti metrů zaplachtil do sítě nad dezorientovaného strážce Willemu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele