základní část, 15. kolo
08.12.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Den Haag ztratil body s De Graafschapem po bezbrankové remíze

Den Haag nepotvrdil úlohu favorita proti trápícímu se De Graafschapu, za celý zápas ani jednou neskóroval a bezbranková remíza je pro něj málo. V tabulce Eredivisie je dvanáctý se šestnácti body, jeho náskok na sestupové pásmo činí pouhé dva body. BV i přes cenný bod klesl na poslední osmnáctou příčku s jedenácti body a za sedmnáctou Bredou zaostává o skóre, v sobotním večerním duelu byl svému rivalovi rovnocenným parťákem.

Úvodní větší příležitosti se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Po obrovském závaru před domácím gólmanem Zwinkelsem se do balónu opřel van Mieghem a jeho šajtle z deseti metrů prosvištěla jen těsně vedle. Zhruba po odehrané půlhodině zahrozil poprvé také ADO. Nejlepší střelec týmu El Khayati s deseti ligovými trefami obdržel přihrávku do volného prostoru a stanul sám před brankářem Jurjusem, který skvěle vyběhl.

Tím devětadvacetiletého útočníka vytlačil do hodně ostrého úhlu a následný přízemní pokus skončil v boční síti. V hostujícím dresu nastoupil do druhého poločasu náhradní brankář Etemadi, jenž vystřídal zraněného Jurjuse, a ani ne po minutě strávené na trávníku se zaskvěl brilantním zákrokem. V samostatném úniku totiž nohou vychytal rozběhnutého Hooie, následná placírka El Khayatiho skončila o decimetry vedle vzdálenější konstrukce.

V 58. minutě mohl z ničeho nic udeřit výběr z Doetinchemu. Nádhernou střelu z dvaceti metrů vyslal Owusu a Zwinkels měl co dělat, aby balón letící přímo pod břevno vyškrábl fantastickým způsobem konečky prstů nad horní tyčku. V 70. minutě se prezentoval výtečnou individuální akcí El Khayati, chytrými kličkami oklamal dva protihráče a nakonec vystřelil levačkou k tyči. Etemadi dokázal včas zasáhnout a odvrátil míč na rohový kop.

Poslední velké šance se diváci na stadionu v Den Haagu dočkali za další dvě minuty a vytvořili si ji hosté. Přiblížit svůj klub k překvapivým třem bodům mohl Narsingh, avšak po nádherné narážečce tváří v tvář proti Zwinkelsovi selhal a svůj oblouček poslal příliš vysoko. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech vidět, že především nechtějí udělat zbytečnou chybu v defenzívě, a na výsledku se proto již nic neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele