základní část, 15. kolo
09.12.2018 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo v nudném zápase s Groningenem remizovalo 0:0

Venlo nedokázalo prolomit svou sérii bez vítězství ani na čtvrtý pokus a se vzkříšeným Groningenem se rozešlo smírně bez branek. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže kleslo na devátou pozici s devatenácti body a ve dvou zbývajících utkáních tohoto roku se určitě pokusí nepříjemnou bilanci prolomit. Naopak FC díky remíze opustil po dlouhé době sestupové pásmo a se čtrnácti body je čtrnáctý, z předchozích čtyř střetnutí získal solidních deset bodů.

Nedělní klání nevyčnívalo pohlednou hrou a diváci se mnoha gólových možností nedočkali. První větší šance se zrodila po dvaceti odehraných minutách, kdy si na dlouhý centr z levé strany seběhl Mlapa a jemnou tečí se snažil překonat brankáře Padta, ovšem ten dokázal ukrýt balón ve svých rukavicích. Zhruba deset minut před přestávkou zahrozil na druhé straně Hrustič, ale v jasné pozici trefil jen stojícího protihráče před sebou.

Jeden z nejzajímavějších momentů byl k vidění ve 41. minutě. Kapitán VVV Jerold Promes totiž u postranní čáry poslal k zemi velmi nevybíravým způsobem unikajícího Japonce Doana a rozhodčí Gözübüyük mu udělil přímou červenou kartu. Jenomže po konzultaci s VAR svůj verdikt změnil a byla z toho žlutá karta za bezohledné podražení. Po změně stran mělo více ze hry VVV a během čtvrthodiny druhého poločasu si vytvořilo dvě solidní příležitosti.

Nejprve v 57. minutě obdržel Mlapa parádní pas za obranu a po osobním souboji s Memiševićem vypálil po zemi z dvanácti metrů, Padt dokázal jeho ránu vyrazit před sebe. Za další tři minuty to z voleje z hodně ostrého úhlu zkusil van Ooijen a na hostujícího strážce si opět nepřišel, dlouholetá stálice FC mezi třemi tyčemi odvrátila balón nohou na rohový kop. Přitom Padt nakonec málem nedohrál.

V polovině závěrečné části se totiž po přímém volném kopu z pravé strany nepříjemně srazil s důrazným Kumem a musel být ošetřen, po zákroku lékařů mohl přeci jen pokračovat. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu zajímavému nedošlo a oba soupeři měli ke vstřelenému gólu poměrně daleko. Groningen v příštím kole přivítá v duelu o záchranu konkurenční Emmen, Venlo bude chtít překvapit na půdě silného Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele