základní část, 15. kolo
07.12.2018 20:45 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV odčinil výpadek s Feyenoordem a deklasoval Excelsior

PSV Eindhoven všem jasně ukázal, že týden staré zaváhání s Feyenoordem bylo spíše náhodou a tentokráte před vlastními fanoušky deklasoval jiného rotterdamského rivala Excelsior vysoko 6:0. Minimálně do zítřejšího večera si tak na čele Eredivisie vytvořil pětibodový náskok před druhým Ajaxem, jeho dvaačtyřiceti bodový zisk z patnácti utkání je opravdu úchvatný. SBV prozatím zůstal na dvanácté příčce se šestnácti body.

Domácí na to šli zostra a krátce po odehrané čtvrthodině je dostal do vedení kanonýr Luuk de Jong. V této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže skóroval již potřinácté a o jednu trefu se osamostatnil na první pozici tabulky střelců před druhým Španělem Solem z Tilburgu. V páteční předehrávce 15. kola využil obrovské hrubky v rozehrávce od brankáře Stevense a výtečné práce Angeliña na levém křídle.

Vzápětí po křížné nahrávce skrz pokutové území v podstatě neměl problém doklepnout balón do odkryté branky. Ihned na to nařídil rozhodčí Manschot pokutový kop ve prospěch Eindhovenu za kontakt Robina van der Meera s Lozanem, ale po přezkoumání situace u videa svůj výrok opravil. Ve 32. minutě obdržel kolmici za obranu Dumifres a z první z mírného úhlu tvrdě vypálil, balón se odrazil od bližší konstrukce zpět do hřiště.

Neuběhly ani další dvě minuty a svěřenci trenéra Marka van Bommela slavili podruhé. Přímý volný kop Lozana od levého rohu pokutového území tečoval hlavou van der Meer tak nešťastně, až balón zapadl do vzdálenějšího dolního rohu mimo dosah bezmocného Stevense. A aby té smůly pro hostující mužstvo nebylo málo, tak si sedm minut po změně stran vstřelili ještě jeden vlastní gól. Druhým smolařem tohoto klání se stal Jürgen Mattheij.

Ten se po spolupráci Lozana s de Jongem snažil odkopnout míč do bezpečí, ale bohužel pro něj a celý Excelsior ho nasměroval k levé tyči. V 80. minutě střídající Donyell Malen po průnikové přihrávce od Gutiérreze obešel Stevense a prázdnou branku nemohl minout - 4:0. Za dalších deset minut zužitkoval nabídku od Gutiérreze střelou k přední tyči Steven Bergwijn - 5:0.

Ve druhé nastavené minutě pečetil výhru jasného favorita svým druhým gólem v utkání de Jong, s tečí ze tří metrů znovu neměl žádné potíže. Českého fanouška může těšit, že si v dresu PSV odbyl prvoligovou premiéru teprve devatenáctiletý Michal Sadílek, jenž střídal Hendrixe v 78. minutě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele