základní část, 15. kolo
09.12.2018 16:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Breda senzačně přehrála Arnhem a opustila poslední místo

Breda podruhé v tomto ročníku překvapila před domácím publikem favorizovaného soupeře. Zhruba před měsícem porazila 2:1 Heracles, nyní ve stejném poměru přehrála rozjetý Arnhem. Díky cennému tříbodovému zisku opustila poslední pozici a je sedmnáctá s jedenácti body o skóre před De Graafschapem. Série SBV bez porážky se proto zastavila na třech zápasech, momentálně mu patří sedmá příčka s dvaadvaceti body.

Utkání mělo od samého začátku spád a o vyložené příležitosti nebyla nouze. Po čtvrthodině hry nejprve z dobré pozice minul branku Korte, následně se vyznamenal hostující brankář Eduardo proti razantní hlavičce Mitchella te Vredeho. Arnhem poprvé zahrozil krátce po odehrané půlhodině, avšak nabíhající Bryan Linssen neseřídil mířidla přesně a pálil nad. Asi nejklíčovější z celého zápasu byla závěrečné pětiminutovka prvního poločasu.

Po nedovoleném zákroku na Büttnera nejprve rozhodčí Lindhout nařídil přímý volný kop ve prospěch Vitesse. Po konzultaci s videem však své rozhodnutí změnil a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Navarone Foor a jeho zakončení à la Antonín Panenka mu nevyšlo, míč totiž poslal zhruba půl metru nad břevno. Hosty za tuto promarněnou možnost stihl trest, neboť v první nastavené minutě poslal Bredu do vedení te Vrede.

Sedmadvacetiletý útočník si po zpětné hlavičce pozdějšího hrdiny Arna Verschuerena posunul balón blíže dopředu a pak ho ze šesti metrů náramně uklidil pod horní tyčku. Hosté ještě reklamovali ofsajd Verschuerena, ale po konzultaci s VAR byl gól přeci jen uznán. Ihned po změně stran hlavičkoval vedle Leigh a proti Kortemu brilantně zasáhl Eduardo, po necelé hodině hry to zkusil levačkou Ødegaard a prostor tří tyčí minul vskutku o centimetry.

Arnhem se dočkal vyrovnání v 72. minutě, kdy po pasu od Karavajeva hlavičkoval přesně k pravé konstrukci Linssen. Následně se předvedl brankář NAC van Leer po hlavičce Foora, poslední slovo přeci jen měli domácí. Rozhodující trefu vsítil v 84. minutě Verschueren, jenž přelstil ofsajdovou past i Eduarda a ze tří metrů rozvlnil síť. SBV pak ještě přišel o vyloučeného slovenského krajánka Matúše Bera, který ve druhé nastavené minutě obdržel druhou žlutou kartu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele