Eredivisie - preview 15. kola

07.12.2018, 08:43, aktualizováno 09.12.2018, 08:46
Previews
Feyenoord Rotterdam se dostal do skvělé formy a tu jede potvrdit na půdu nováčka z Emmenu. Utrecht hostí Heracles, Vitesse si jede pro body na hřiště poslední Bredy a na ligový fotbal se těší rovněž fanoušci ve Venlu, jejich tým bude měřit síly s Groningenem...
FC Utrecht - Heracles Almelo  (neděle 12:15)
První nedělní zápas 15. kola nizozemské nejvyšší soutěže je momentálně soubojem o pohárové příčky. Utrechtu díky zlepšeným výkonům v uplynulých týdnech náleží pátá pozice s dvaadvaceti body a do tohoto duelu bude vstupovat jako mírný favorit. Nicméně Heracles rozhodně nebude snadným soustem, neboť doposud vybojovalo dokonce o jeden bod více a je čtvrté. Oproti svému soupeři dokázalo minulý víkend bodovat naplno.

FC od začátku sezóny zažil několik proměn, a to jak na trenérském postu tak i tu výsledkovou. Do nového ročníku vstoupil strašidelně a nacházel se v sestupové zóně, avšak v předchozích sedmi ligových zápasech vybojoval solidních šestnáct bodů. Postupně dokázal porazit Bredu s Alkmaarem (v obou případech 2:1), dále pak Tilburg (1:0), Den Haag (3:0) a De Graafschap (5:0). Jedinou porážku utrpěl v Arnhemu od místního Vitesse (1:2).

Uplynulé kolo zažil totální kolaps v úvodní půlhodině s Excelsiorem a v Rotterdamu záhy prohrával o tři branky. Po změně stran ale zabral a během deseti minut srovnal, daleko nakonec neměl ani k otočení vývoje (3:3). "Odehráli jsme dvě naprosto odlišné poloviny, vzhledem k průběhu musíme bod brát. Almelo má nespornou kvalitu a je velmi produktivní, očekávám vyrovnané střetnutí ve všech ohledech," uvedl domácí trenér Dick Advocaat.

Jednasedmdesátiletý rodák z Den Haagu postrádá Klaibera, jenž byl právě naposledy vyloučen s SBV, na marodce se dlouhodobě nacházejí Němci Streider s Guwarou, Francouzi Bahebeck s Gavorym, náhradní brankář Marsman a také urostlý dánský útočník Makienok. Jeho protějšek Frank Wormuth nenasadí van der Watera vinou poraněných třísel, po potížích s kolenem se ještě nezotavilo trio Pröpper - Jakubiak - Hardeveld.

Almelo si taktéž prošlo velkou krizí, kdy po neúspěchu v národním poháru s Arnhemem (0:2) podlehlo i poslední Bredě (1:2), Feyenoordu (0:2) a Sittardu (0:3). Minule si přeci jen spravilo chuť s Venlem a zvítězilo hladce 4:1. "Utrecht vyniká přímočarostí a rychlou hrou po křídlech, všichni se těšíme na ofenzivní pojetí. Zvítězit můžeme, ale museli bychom odvést precizní výkon," je si osmapadesátiletý Wormuth vědom obrovských kvalit soupeře.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.32 - 5.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - FC Groningen  (neděle 14:30)
Venlo se po dvou předchozích porážkách pokusí uspět v domácím prostředí s Groningenem, musí se však vyrovnat s náročným programem i vzrůstající formou protivníka. V dosavadních čtrnácti zápasech prohrálo pětkrát, v tuto chvíli mu patří osmá pozice s devatenácti body. FC získal v minulých čtyřech utkáních úctyhodných devět bodů a vyhoupl se na šestnáctou příčku se třinácti body, především v ofenzivně je při chuti.

Hosté v prvních deseti zápasech vybojovali pouhopouhé čtyři body a zdálo se, že se pod koučem Dannym Buijsem výrazně kýve trenérská židle. Pak si ale odvezli všechny tři body z Rotterdamu po výhře 4:2 nad Excelsiorem, vzápětí přehráli Heerenveen (2:0) a po sympatickém výkonu v Eindhovenu s PSV (0:1) si naposledy smlsli na Bredě. Tu přehráli ve vysokém poměru 5:2, jedenáct vstřelených branek ve čtyřech duelech určitě budí respekt.

VVV se daří hlavně před vlastními fanoušky, z šesti odehraných klání prohrálo pouze jednou a to ještě s věhlasným Ajaxem brankou dvě minuty před koncem (0:1). Před dvěma týdny přivítalo favorizovaný Alkmaar a vybojovalo cenný bod po remíze 2:2 díky obrovské bojovnosti v závěru. Minulé dva souboje se mu však vůbec nepovedly, po neúspěchu v Almelu s Heracles (1:4) nemělo šanci ani ve čtvrteční dohrávce 11. kola s Feyenoordem po shodné porážce.

Trenérovi Mauricemu Steijnovi stále bude chybět Janssen. Kvůli zraněnému stehennímu svalu se na trávník nepodívá kapitán Post, Dekkera pro změnu trápí tříslo. "Nebyli jsme úplně ve své kůži, avšak teď hrajeme doma a nehodláme zklamat. Groningen se dostává do formy a je nesmírně nebezpečný při zakončení, musíme být ve všech ohledech opatrní," vyjádřil se s respektem k soupeři Steijn.

Jeho protějšek Buijs zřejmě nenasadí Kolumbijce Cassierru, Dána Pohla a mladého útočníka Breije. Karetní trest si k tomu odpykává te Wierik. "Jsme moc rádi, že se nám v uplynulém měsíci dařilo, ale stále se pohybujeme v sestupovém pásmu a chceme ho co nejdříve opustit. Venlo je doma nesmírně nebezpečné a téměř neprohrává, potřebujeme ho překvapit. Pevně věřím, že si současnou dobrou pohodu udržíme co nejdéle," vyjádřil se optimisticky teprve šestatřicetiletý kormidelník Groningenu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.53 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Emmen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord se po minulých dvou důležitých vítězstvích přiblížil k boji o titul, těžce nabité body určitě nebude chtít ztratit na půdě nováčka z Emmenu. Rotterdamský celek se momentálně nachází na třetí pozici s dvaatřiceti body, za vedoucím PSV zaostává o deset bodů a za druhým Ajaxem o bodů pět. V tuto chvíli zvítězil čtyřikrát za sebou a svou šňůru by určitě rád prodloužil, na druhou stranu domácí FC nemá co ztratit.

Emmen se po svém senzačním postupu do Eredivisie celkem drží, patří mu patnáctá příčka se čtrnácti body. Body sbírá celkem pravidelně, jenomže se mu nedaří vítězit. V uplynulých devíti duelech se naplno radoval pouze jednou a to ve 12. kole s poslední Bredou, kterou přehrál 2:0. Před týdnem se postaral o překvapení v Arnhemu, když dohnal jednobrankové manko místního Vitesse, a proto si odvezl domů cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1.

Svěřenci trenéra Giovanniho van Brockhorsta sehrají během posledních sedmi dnů třetí ligový zápas. Před týdnem přivítali PSV Eindhoven a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězili 2:1, soupeři tak uštědřili vůbec první bodovou ztrátu v nejvyšší soutěži. Ve čtvrtek se výborně popasovali s dohrávkou 11. kola a Venlo přehráli jasně 4:1. Zajímavostí je, že se oba nedělní soupeři spolu utkají v novodobé historii vůbec poprvé.

"Úbytku sil se nebojím, na souboje v průběhu týdne jsme byli v předchozích sezónách zvyklí. Připraveni jsme dobře a mohu slíbit, že nic nepodceníme. Emmen spoléhá na týmovou spolupráci a bude hrát bez jakýchkoliv nervů, kupředu ho navíc požene semknuté publikum. Pozor si musíme dát na nebezpečné protiútoky soupeře, neboť FC letos několikrát prokázal, že z nich dokáže citelně udeřit," uvedl van Brockhorst varovným hlasem.

K dispozici stále nemá Brazilce Erica Botteghina s obráncem Hapsem, na marodku mu navíc přibyl důležitý dánský útočník Jørgensen. Střelec prvního gólu s PSV utrpěl právě v tomto klání zranění stehenního svalu a mimo hru bude minimálně do konce kalendářního roku. Jako ve čtvrteční dohrávce s VVV by ho měl nahradit pětatřicetiletý uzdravený klenot Robin van Persie. Domácí dlouhodobě postrádají Bijlsmu, Pedersena a Deimana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.27 - 5.09 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NAC Breda - SBV Vitesse  (neděle 16:45)
Breda se v loňské nováčkovské sezóně jen tak tak vyhnula baráži, podle letošního průběhu ji pravděpodobně čeká ještě mnohem více práce. Ve čtrnácti zápasech totiž vybojovala pouhých osm bodů a je poslední osmnáctá, za sedmnáctým De Graafschapem zaostává o body dva. Nyní se pokusí vzpamatovat proti nevyzpytatelnému Arnhemu, který sice je považován za favorita, ale dlouhodobě ho pronásledují výkyvy formy.

NAC v probíhajícím ročníku naplno bodoval jen dvakrát, to když ve druhém kole zdolal De Graafschap (3:0) a poté si vyšlápl na rozjeté Heracles (2:1). Jinak ale desetkrát prohrál, nerozhodný výsledek uhrál s Tilburgem (2:2) a s Den Haagem (1:1). V posledních třech duelech byl od bodového zisku vždy poměrně daleko. Nejprve nestačil na Emmen (0:2), poté nedokázal vzdorovat Ajaxu (0:3) a minule naprosto vyhořel v defenzívě s Groningenem (2:5).

To hosté jsou celkem ve formě, díky třinácti získaným bodů z uplynulých sedmi utkání se vyhoupli na šesté místo s dvaadvaceti body a na čtvrté Heracles mají manko jediného bodu. Po cenných skalpech Utrechtu (2:1) a Tilburgu (3:1) nedokázali před týdnem porazit Emmen a remíza 1:1 byla pro ně málo. Známý ruský trenér Leonid Sluckij po svém červencovém příchodu dodal týmu pozitivní impuls, momentálně musí řešit absence v sestavě.

Nejvíce mu určitě chybí slovinský útočník Tim Matavž, jenž i přes svou více než dvouměsíční pauzu zůstává se sedmi trefami nejlepším klubovým střelcem. Kromě něho se na marodce nacházejí Kruiswijk, Musonda, van der Werff a Clarke-Salter. "Tyto typy zápasů bývají velmi ošemetné. Breda nemá špatný výběr a snaží se ze všech sil bojovat, nedá nám nic zadarmo. Je potřeba se držet zažitého stylu, jinak by to nemuselo dopadnout dobře," řekl Sluckij opatrně.

Domácí znovu nenasadí lehce zraněného Maročana Kaliho, dále se na trávník nepodívají Kastaneer se Španělem Fernandesem (oba problémy s kolenem) a ani Srb Ilič (potíže s kotníkem). "Toto krušné období je nutné překonat. Přednosti Arnhemu nemusím jmenovat, je jich hodně. Od hráčů očekávám maximální nasazení a koncentraci," vyjádřil se v krátkosti kormidelník NAC Mitchell van der Gaag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.17 - 4.14 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Willem II - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Souboj dvou týmů ze středu tabulky může předem slibovat vyrovnanou podívanou. V posledních šesti vzájemných zápasech hned pětkrát vyhrálo domácí mužstvo, takže díky téhle statistice by mohl mít navrch Willem II. Oproti Heerenveenu má na svém kontě doposud o bod méně, takže jedině výhra ho posune v pořadí před jeho protivníka.

Dá se říci, že oba celky si po celou podzimní část vedou dost podobně. Získat nějakou delší šňůru slušnějších výsledků se jim nedaří, přesto jakžtakž s pravidelností bodují, a tak nejsou daleko jak příčkám zaručující evropské poháry, tak pozicím znamenající sestup. V minulém kole oba získaly tři body, dělí je v tuhle chvíli pouze jedno místo v tabulce

Willem II porazil venku Alkmaar, což byl pro něj určitě velmi cenný rezultát. A trenér Adrie Koster mohl své svěřence bezpochyby pochválit. "Pokud budeme fungovat jako kolektiv a vyvineme tlak na soupeře ve správnou chvíli, můžeme zatápět každému," byl přesvědčený. "Jsme nyní připraveni kvůli úspěchu ušpinit si ruce," říkal záložník Vurnon Anita.

Domácí se nebudou moci spolehnout na služby tři hráčů. Zraněný je Elmo Lieftink, mimo hru je rovněž Karim Coulibaly, ovšem s jeho návratem se brzy počítá. Vykartovaný je pak Pol Llonch. "Doufám, že stejně jako proti Alkmaaru ukážeme vítěznou mentalitu. S podoboru našich fanoušků věříme, že získáme plný počet bodů," dodával Anita.

Hosté by určitě rádi zaútočili na první sedmičku, zaručující posezónní play-off o Evropskou ligu. Konstantní formu však nenachází. Alespoň před týdnem utnuli sérii tří kol bez výhry s jen jedním získaným bodem a porazili Fortunu Sittard. "Jsme v podstatě s Heerenveenem na stejné lodi. Oba budeme chtít ukázat dobrý fotbal," pokračoval Koster.

Srdíčka nebudou mít k dispozici trojici marodů, a to ve složení Stijn Schaars, Doke Schmidt a Sam Lammers. Velký pozor si budou muset dát na soupeřova forvarda Frana Sola, který už nastřílel dvanáct gólů. "Už jsem jednou zaznamenal šestnáct branek. Mým cílem je tuhle hranici překonat. Ale chci se teď jen soustředit na tenhle zápas," uvedl Španěl.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.49 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - AFC Ajax  (sobota 19:45)
Poté, co vedoucí PSV naposledy vůbec poprvé ztratil body v rámci Eredivisie, se podařilo druhému Ajaxu stáhnout manko na svého rivala na rozdíl dvou bodů. A určitě by velmi nerad dopustil, aby se tenhle rozdíl zase navyšoval. To se může stát v případě, že neuspěje naplno na půdě Zwolle. To mimochodem neprožívá povedenou sezónu.

Amsterdamský celek čeká příští týden souboj o první místo ve skupině Ligy mistrů s mocným Bayernem. V téhle soutěži si vedl o mnoho lépe než eindhovenský klub, bude v ní totiž působit i na jaře. Nedá se však očekávat, že kvůli tomuhle zápasu by mělo dojít k nějaké rotaci v sestavě. Udržet na dostřel PSV je pro hosty velká priorita.

A co je rozhodně pozitivní zpráva před blížícím se koncem podzimní části, to je postupně se uzdravující marodka. Možná že ne od začátku, ale údajně budou k dispozici opory Lasse Schöne spolu s Hakimem Ziyechem. Jediným zraněným tak zůstane pouze Jöel Veltman, který s poraněným kolenem laboruje už několik měsíců od dubna.

Svěřenci kouče Erika ten Haga jsou v dobrém rozpoložení. V posledních čtrnácti utkáních vyhráli hned dvanáctkrát, v září utrpěli svou jedinou porážku, a to v duelu s PSV. Návraty Schöneho a Ziyecha by měly dobré výsledky ještě více podpořit. "Hakim už trénoval. Lasse o něco méně, nevisí však nad ním otazník," prozrazoval hostující lodivod.

Možná že de Godenzonen budou mít hodně napilno, co se týče zimního přestupového období. O jejich hráče je totiž zájem, včetně Frenkieho de Jonga, kolem nějž krouží například PSG. "Už se učil francouzsky," zavtipkoval ten Hag. "Víme, že top pět klubů v Evropě má v hledáčku vícero hráčů. To prostě není nic nového," uvedl k tomuto tématu.

Zwolle letos neprožívá nejlepší ročník, jen bod ho dělí od sestupového pásma, přičemž ze čtrnácti uplynulých kol prohrál hned osmkrát. Naposledy aspoň utnul sérii tří porážek za sebou a vyhrál na půdě De Graafschapu. Gianluca Scamacca, Alessandro Tripaldelli, Bram van Polen a Dico Koppers se kvůli zdravotním problémům proti Ajaxu nepředstaví.

Ten Hag potřebuje v PEC znovu zvítězit. S PSV svádí opravdu nelítostný boj o celkové prvenství. "Vím, že budu říkat klišé, avšak hráči se prostě připravují zápas od zápasu," pokračoval. "Jedině tak můžeme vyhrávat trofeje. Je dobré, že každé tři dny hrajeme, oproti loňsku je to rozdíl. Jako tým rosteme, jak kolektivně, tak individuálně."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.00 - 8.02 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - BV De Graafschap  (sobota 20:45)
Ani jeden ze sobotních soupeřů na tom není zrovna nejlépe, nicméně za favorita na tříbodový zisk bude považován domácí Den Haag. Ten v dosavadním průběhu vybojoval patnáct bodů a nachází se na třináctém místě. Jeho protivník z Doetinchemu se momentálně potácí ve velké krizi, s pouhými deseti body je předposlední sedmnáctý a nyní rozhodně bude chtít přerušit nelichotivou šňůru pěti porážek v řadě za sebou.

ADO v předchozích pěti duelech prohrál hned čtyřikrát. Kromě vypadnutí z národního poháru s Feyenoordem (1:5) postupně podlehl Utrechtu (0:3), Alkmaaru (0:1) a před týdnem utrpěl debakl od Ajaxu (1:5). Na druhou stranu zaznamenal důležitou vlaštovku ve Zwolle (3:2) a na ní hodlá před vlastním publikem navázat. De Graafschap má před poslední Bredou náskok dvou bodů, jeho manko na šestnáctý Groningen v tuto chvíli činí tři body.

Po úspěchu v 10. kole nad Excelsiorem zažívá období naprosté stagnace. Po konci v KNVB Beker sice předvedl statečný výkon v Alkmaaru, jenomže na body to těsně nestačilo (0:1). Pak přišel výprask od PSV (1:4) i Utrechtu (0:5) a před týdnem nezvládl ani klíčový souboj se Zwolle. Krátce po odehrané čtvrthodině už musel dotahovat náskok protivníka a navíc hrál v deseti, v konečném účtování z toho byla bezzubá porážka 0:2.

"Utkání jsme nezvládli po psychické stránce. Klukům musím poděkovat za to, že bojovali až do samého konce, jenomže po výsledkové stránce je to obrovské zklamání. Je třeba se co nejdříve chytit, jinak by nám mohl ujet vlak. A dotahovat vzniklé manko v jarní fázi pod nevídaným stresem by nebylo vůbec jednoduché. Den Haag je samozřejmě favorit, ale porazit ho můžeme," vyjádřil se s realistickými myšlenkami kouč BV Henk de Jong.

Ten bude kvůli vyloučení s PEC postrádat Nieuwpoorta, na marodce se dlouhodobě nacházejí Abdulahi s Vremanem (poraněné koleno). Jeho protějšek Alfons Groenendijk nemůže využít služeb svého nejlepšího střelce El Khayatiho, jenž je s deseti ligovými trefami vůbec třetí nejproduktivnější v celé Eredivisii. Po operaci kolene se k tomu ještě nezotavili Kishna s Davidem. Český útočník Tomáš Necid v uplynulých týdnech vypadl ze základní jedenáctky ADO a pouze na lavici náhradníků se zřejmě objeví i tentokráte.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.62 - 5.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - AZ Alkmaar  (pátek 18:30)
Páteční den 15. kola nejvyšší nizozemské soutěže tentokráte výjimečně přinese hned dvě předehrávky, v té první se utká nováček ze Sittardu s trápícím se Alkmaarem. Domácí hrají v poslední době před vlastním publikem naprosto skvěle, celkově zvítězili na stadionu Wagner & Partners třikrát po sobě a hlavně díky této bilanci se posunuli na desátou pozici se šestnácti body. AZ vybojoval jen o tři body více a se sedmou příčkou nemůže být spokojen.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma prožívají špatnou sezónou a nemohou se dostat do optimálního rozpoložení. Z Evropské ligy senzačně vypadli již ve 2. předkole, v Eredivisii ze čtrnácti dosavadních duelů zvítězili pouze pětkrát. Chvíli to vypadalo, že se jejich výkony stabilizují po úspěších s De Graafschapem a Den Haagem (v obou případech 1:0), pak ale smolně přišli o další cenné tři body s Venlem (2:2) ve třetí nastavené minutě.

Naposledy přivítali podceňovaný Tilburg a po půl hodině hry prohrávali o dvě trefy, opařeni nečekaným průběhem se vůbec na nic nezmohli. "Dostali jsme se pod obrovskou deku, nevycházelo nám vůbec nic. Nemohu říci, že by se hráči nesnažili, ale chybí jim lehkost z úvodu sezóny. Je potřeba na špatné období zapomenout, proti Sittardu chceme začít s naprosto čistými hlavami," snaží se najít recept na pozitivní změnu hostující lodivod.

Ten se stále musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí Wuytens, de Boer, Boadu, Vejinovič, Vlaar a Johnsen. "Kdybych věděl, v čem je chyba, určitě bych na ni začal pracovat. Schází nám sebevědomí, nedostáváme se do tolika vyložených možností. A když už ano, tak je neproměníme. Rozhodně se nevzdáváme, sezóna bude dlouhá a bodů je k dispozici stále hodně," doplnil s optimismem v hlase van den Brom.

Fortuna prohrála na cizích hřištích třikrát v řadě, uplynulý víkend nestačila na favorizovaný Heerenveen (1:3). Nicméně domácí aura mu dělá dobře, o čemž svědčí skalpy De Graafschapu (3:1), Zwolle i Almela (v obou případech 3:0). Kouč René Eijer nenasadí Vlijtera (po operaci kolenních vazů) ani Francouze Dianessyho (problémy s kolenem). Oba dva celky na sebe narazily loni v prosinci v osmifinále národního poháru a podle předpokladů se radoval AZ po výhře 4:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 4.10 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - SBV Excelsior  (pátek 20:45)
Eindhoven zaznamenal v nedělním šlágru uplynulého kola nečekanou porážku s Feyenoordem (1:2) a vůbec poprvé v sezóně přišel o body. Po třinácti výhrách v řadě nezvládl první poločas a vzniklou ztrátu se mu již nepodařilo dohnat. Teď se pokusí složit reparát proti jinému rotterdamskému celku Excelsioru a na rozdíl od předchozího vystoupení bude považován za jasného favorita, remíza či dokonce porážka PSV by se rovnala senzaci.

Domácí celek se prozatím udržel na vedoucí pozici s úctyhodnými devětatřiceti body, avšak jeho manko před druhým Ajaxem se smrsklo na pouhé dva body. Svěřenci trenéra Marka van Bommela se musí vypořádat s náročným programem, neboť po páteční předehrávce 15. kola je čeká závěrečný zápas Ligy mistrů na San Siru s milánským Interem. V nejprestižnější evropské klubové soutěži mají jistotu, že jejich letošní působení skončí v základní skupině B.

Jeden ze dvou nizozemských účastníků v LM posbíral v dosavadních pěti utkáních jediný bod po remíze 2:2 s anglickým Tottenhamem, jistojistě tedy obsadí poslední čtvrté místo a půjde mu už jen o čest. "Každý duel v tomto dlouhodobém turnaji je natolik prestižní, že jednoduše nemůžete hrát na půl plynu. Na to ale nyní nemyslíme, našim úkolem je zapomenout na prohru s Feyenoordem a vybojovat tři body s SBV," řekl s jednoznačným cílem van Bommel.

Tomu stále schází Australan Thomas vinou poraněných kolenních vazů, jinak by měl mít k dispozici kompletní výběr. "Projevilo se na nás mnoho naběhaných kilometrů v uplynulých týdnech, soupeř byl pohyblivější a s míčem si více rozuměl. Bylo jasné, že nemůžeme vyhrávat donekonečna, nicméně chtěli jsme držet sérii co nejdéle. Ta je sice pryč, i tak máme sezónu skvěle rozehranou," vrátil se van Bommel s úsměvem k předchozímu střetnutí.

Excelsioru momentálně patří v tabulce dvanácté místo se šestnácti body. Před dvěma týdny přerušil svou nelichotivou bilanci tří porážek v řadě po otočení vývoje v Emennu (2:1). Minule dokonale zaskočil Utrecht a po necelé půl hodině vedl dokonce o tři góly, jenže po obrátce zkolaboval a musel vzít zavděk nerozhodný výsledek 3:3. Postrádat bude nemocného Belgičana Caenepeela s Američanem Paynem, naopak karetní trest si odpykal klíčový obránce Mattheij.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 15.20 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven14130147:739
2.AFC Ajax14121145:637
3.Feyenoord Rotterdam14102229:1532
4.Heracles Almelo1472529:2823
5.FC Utrecht1464423:1722
6.SBV Vitesse1464422:1622
7.AZ Alkmaar1454524:2219
8.VVV Venlo1454518:2219
9.SC Heerenveen1445527:3117
10.Fortuna Sittard1444627:2716
11.Willem II1444623:2616
12.SBV Excelsior1444622:3416
13.ADO Den Haag1443718:3215
14.PEC Zwolle1442816:2414
15.FC Emmen1435616:2914
16.FC Groningen1441917:2613
17.BV De Graafschap14311012:3310
18.NAC Breda14221015:358

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele