základní část, 15. kolo
07.12.2018 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Alkmaar nedopustil zaváhání a ze Sittardu si odváží tři body

Alkmaaru po delší době skvěle vyšel ligový zápas a z půdy nováčka ze Sittardu si odváží všechny tři body po celkem hladkém vítězství 3:0. Alespoň částečně tak napravil předchozí zaváhání s Venlem a Tilburgem, v tabulce zůstává na sedmé pozici s dvaadvaceti body a za čtvrtým Heracles zaostává už jen o bod. Fortuna naopak odmítla možnost se alespoň na chvíli posunout do horní poloviny Eredivisie, se šestnácti body je desátá.

AZ měl skvělý vstup do páteční předehrávky 15. kola, kdy po necelé čtvrthodině vedl. Svůj hubený náskok zvýšil po hodině hry a o úspěchu definitivně rozhodl zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Svěřenci kouče Johna van den Broma ukázali potřebné sebevědomí a duel zvládli po taktické stránce na jedničku, soupeři v celém průběhu nedovolili téměř nic. Úvodní větší možnost se zrodila ve 12. minutě a hned byla gólová zásluhou Matse Seuntjese.

Šestadvacetiletý útočník využil přesně načasované přihrávky do běhu od Oussamy Idrissiho z levého křídla a ze sedmi metrů napálil balón z první do sítě, brankář Koşelev neměl vůbec žádný nárok. Poté se až do konce prvního dějství nic nestalo, Fortuna byla blízko k vyrovnání sedm minut po změně stran. Vše začalo pohledným přenesením hry na pravou stranu, kde převzal balón Portugalec Semedo.

Ten ho vzápětí poslal přímo proti kopačce rozběhnutého Diemerse a jeho dělovku z deseti metrů vyrazil famózní gólman Bizot do strany. Následně se ve skluzu snažil dorazit míč do odkryté branky Lamprou, kterému vskutku chybělo jen několik centimetrů. Hosté se mohli uklidnit v 63. minutě. Nejlepší muž na hřišti Idrissi po nahrávce od Guuse Tila zmátl kličkou bránícího Ciranniho a pak parádně z dvanácti metrů zavěsil do bližšího horního rohu - 0:2.

Koşelev se důstojně proletěl vzduchem, ale i tentokráte byl naprosto bez šance. Od tohoto momentu se balón spíše pohyboval v blízkosti půlící čáry a AZ vůbec nikam nespěchal. I přesto skóroval ještě jednou, potřetí v této ligové sezóně se do listiny střelců zapsal Til. Dvacetiletý záložník po pobídce od Midtsjøa napřáhl v 80. minutě z dvaadvaceti metrů a jeho úchvatný pokus zaplaval do levé šibenice, výraz Koseleva byl i po této trefě úplně bezradný.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele