základní část, 15. kolo
08.12.2018 19:45 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Ajax bez potíží přehrál zachraňující se Zwolle

Ajax pokračuje ve své snové jízdě touto sezónu, po snadném skalpu Zwolle v poměru 4:1 zaznamenal již svou devátou ligovou výhru v řadě za sebou a uhájil druhou pozici s dvoubodovým mankem na vedoucí PSV. Se ziskem úctyhodných čtyřiceti bodů k tomu drží pětibodový odstup od třetího Feyenoordu. Naopak PEC po výhře nad De Graafschapem (2:0) tvrdě narazil a zůstává patnáctý se čtrnácti body jen o skóre před šestnáctým Emmenem.

Ajax se již ve středu v Lize mistrů utká o první místo ve skupině E s německým Bayernem Mnichov, generálka se mu ovšem povedla na jedničku. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce udeřil zničehonic zásluhou kanonýra Klaase-Jana Huntelaara, jenž po pasu od Nerese a jemné teči Dušana Tadiče pohodlně zakončoval ze tří metrů do odkryté branky - 0:1. O deset minut později se jasný favorit nedělního klání ještě více uklidnil.

Náskok totiž pojistil Frenkie de Jong, když po krásné akci převzal přihrávku od van de Beeka, elegantně obehrál dva protihráče a táhlou střelou k zadní tyči nedal brankáři van der Hartovi žádnou šanci na úspěch. Domácí přitlačili v závěru prvního poločasu a slavili úspěch. Ve 43. minutě sice ještě neuspěl van Duinen, jehož pumelici vyškrábl střídající gólman Lamprou konečky prstů na rohový kop, po následném zahrání už ale Zwolle snížilo.

Na centr Leemanse si naskočil Flemming a skvělý Lamprou vytěsnil tuto hlavičku na břevno, míč se pak nešťastně odrazil do sítě od hlavy stojícího Lasse Schöneho. Hosté se po změně stran snažili dobývat defenzívu protivníka, jenže dlouhou dobu nic kloudného nevymysleli. V 64. minutě vyslal střílený centr Neres a ten proskákal až před van der Harta, jenž skvělým reflexivním zákrokem zamezil jistému gólu.

Jenomže za dalších pět minut byl i domácí strážce krátký a inkasoval potřetí. Lasse Schöne dal zapomenout na moment z konce první půle a po přetaženém pasu Tadiče od rohového praporku se do balónu opřel z voleje a ukázkově zamířil k přední tyči. Minutu před vypršením základní hrací doby uzavřel gólový účet vrchní asistent Tadič, po prodloužení od Labyada a vyhraném osobním souboji přehodil perfektním obloučkem zoufalého van der Harta.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele