základní část, 15. kolo
09.12.2018 14:30 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Feyenoord znovu vyhrál a přibližuje se čelu tabulky

Forma Feyenoordu ke konci letošního ročníku graduje. Rotterdamský celek se skvěle vypořádal s náročným programem obsahující tři ligová utkání během osmi dnů a nyní si veze další tři body z Emmenu po výsledku 4:1. Momentálně tak prodloužil svou šňůru vítězství na šest zápasů v řadě a je třetí s pětatřiceti body, na druhý Ajax má manko pěti bodů. Nováček letošního ročníku se nachází na šestnácté barážové pozici se čtrnácti body.

Přitom vítězství hostujícího favorita se vůbec nerodilo lehce. Krátce po hodině hry svítil na tabuli bezbrankový výsledek, pak se však se šancemi roztrhl pytel a diváci na stadionu JENS Vesting se dočkali hned pěti vstřelených branek. První možnost byla k vidění ve 14. minutě, kdy se Cavlan na pravé straně zbavil van Beeka a prověřil pozornost gólmana Bijlowa, jenž balón vyrazil. O sedm minut později mohli jít do vedení hosté.

Ve stoprocentní pozici se zjevil Steven Berghuis, jenomže branku trestuhodně přestřelil. Ještě do poločasu mířil nad Larsson a poté vychytal Tonnyho Vilhenu fantastický brankář Scherpen. Feyenoord v první půli rozhodně neměl co slavit, neboť kromě prozatímní remízy přišel o zraněného obránce St. Justeho a záložníka Toornstru. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta se přeci jen dočkali v 63. minutě.

Jan-Arie van der Heijden tečoval tvrdou ránu Berghuise ze čtrnácti metrů a míč skončil u vzdálenější tyče. Ani na za dvě minuty dostali hosté výhodu pokutového kopu po faulu Siekmana na Vilhenu. Nicméně následnou obrovskou příležitost neproměnil Berghuis, neboť napálil pouze levou tyč. Favoritovi nedělního souboje to přeci jen vadit nemuselo. V 70. minutě ho totiž poslal do dvoubrankového vedení do té doby prokletý Berghuis.

Ten si po přihrávce od střídajícího Orkuna Kökçüa udělal místo mezi dvěma protihráči a levačkou ze sedmi metrů propálil Scherpena. Za další minutu FC snížil zásluhou nádherné patičky Anco Jansen, ovšem v 77. minutě definitivně odrazil jeho nápor Kökçü. Teprve sedmnáctiletý záložník při své premiéře v Eredivisie hned skóroval, když po přihrávce od Berghuise dorazil míč ze šesti metrů doprostřed prostoru tří tyčí. Výhru rotterdamského giganta pečetil Vilhena v 89. minutě proměněnou penaltou.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele