Eredivisie - souhrn 13. kola

08.11.2019, 22:02, aktualizováno 10.11.2019, 21:56
Komentáře a souhrny
Vedoucí Ajax porazil Utrecht a na průběžně druhý Alkmaar, jenž zdolal Emmen, má šestibodový náskok. PSV Eindhoven opět zaváhal, tentokrát prohrál na hřišti Willemu II. Vitesse podlehlo Groningenu a zaznamenalo třetí porážku v řadě. Zlepšení naopak potvrdil Feyenoord, který zdolal Waalwijk...

AZ Alkmaar - FC Emmen 3:0

10.11.2019 20:00

Góly: 36. Teun Koopmeiners (pen.), 45. Myron Boadu, 58. Calvin Stengs

Alkmaar zvládl dohrávku 13. kola nejvyšší nizozemské soutěže na jedničku a po "povinné" výhře 3:0 si pojistil druhé místo v tabulce s devětadvaceti body, před třetím PSV si vytvořil pětibodový odstup a za vedoucím Ajaxem stále zaostává o bodů šest. Celkově vyhrál popáté za sebou, jeho šňůra bez inkasované branky se protahuje na úctyhodných 477 minut. Emmen nenavázal na minulý senzační úspěch s Vitesse (2:1) a je třináctý s třinácti body.

Domácí dominovali na trávníku od úvodního hvizdu, první větší příležitost si vypracovali ve 24. minutě. Teun Koopmeiners se zjevil v pokutovém území protivníka a tvrdé vypálil, brankář Telgenkamp se blýskl naprosto fantastickým zákrokem a svůj celek výrazně podržel. AZ se dostalo do vedení necelých deset minut před přestávkou, kdy se Telgenkamp ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku a za své počínání navíc uviděl žlutou kartu.

K nařízené penaltě rozhodčím Mulderem se postavil tradiční exekutor Koopmeiners a chladnokrevně ji proměnil střelou do protipohybu hostujícího strážce branky. Ve 43. minutě chtěl na druhé straně z ničeho nic udeřit Kolar, jenomže ve vyložené možnosti selhal a zblízka gólmana Bizota nepřekonal. Alkmaar zvýšil svůj náskok o dvě minuty později, už poosmé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Myron Boadu.

Ten se dostal k propadlému míči po rohovém kopu Svenssona a jako zkušený mazák zamířil k levé konstrukci mimo dosah bezmocného Telgenkampa. Necelých deset minut po výměně stran byl blízko k třetí trefě jasného favorita Idrissi, jenž se elegantní kličkou zbavil bránícího protihráče a pak jedovatou bombou div nerozpůlil levou tyč. V 56. minutě se podruhé v tomto střetnutí mohl prosadit aktivní Boadu.

Osmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny vystřelil z bezprostřední blízkosti a prostor tří tyčí vskutku minul jen o několik decimetrů. AZ se mohlo definitivně uklidnit za další dvě minuty, gólový účet totiž uzavřel Calvin Stengs. Toho krásnou průnikovou přihrávkou uvolnil Idrissi, závěrečný přízemní pokus z deseti metrů šťastně skončil v síti Emmenu i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů. Ve zbývajícím průběhu se utkání v poklidu dohrálo.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - RKC Waalwijk 3:2

10.11.2019 16:45

Góly: 25. Nicolai Jørgensen, 40. Sam Larsson, 85. Marcos Senesi - 14. Darren Maatsen, 19. Sylla Sow

Feyenoord otočil nepříznivý vývoj s posledním týmem tabulky z Waalwijku, který po necelých dvaceti odehraných minutách vedl v Rotterdamu již o dvě branky. Nicméně domácí ještě do přestávky srovnali krok a o svém úspěchu rozhodli necelých deset minut před závěrečným hvizdem, RKC navíc potom dohrávalo nedělní duel v deseti. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata zvítězili v Eredivisii podruhé v řadě a jsou desátí s dvaceti body.

Hosté si přenesli do tohoto střetnutí nabité sebevědomí z uplynulé soboty, kdy si připsali na konto svou první výhru v sezóně proti Heraclesu, postupem času se ale projevila obrovská síla jejich protivníka. V tabulce se proto nacházejí na beznadějně poslední osmnácté pozici s pouhými čtyřmi body na kontě, za sedmnáctým Venlem zaostávají o bodů pět. S Feyenoordem začali naprosto skvěle a do vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry.

Po akci na levém křídle přihrál Stijn Spierings pod sebe a stojící Darren Maatsen nasměroval míč po zemi přímo k bližší tyči, reakce gólmana Vermeera přišla pozdě. Waalwijk přidal svou druhou branku v 19. minutě. Třiadvacetiletý záložník se senegalskými kořeny Sylla Sow převzal nahrávku od Leemanse, na levé straně předvedl krásnou individuální akci, kterou zakončil pohotovou střelou z mírného úhlu a pokořil překvapeného Vermeera.

Jasný favorit se vrátil do hry o bodový zisk za dalších šest minut. Snížení zařídil dánský kanonýr Nicolai Jørgensen, jenž obdržel výtečnou kolmici do volného prostoru od Sinisterry a střelou mezi nohy brankáře Vaessena rozvlnil síť. Domácí od tohoto okamžiku ožili a vyrovnat se jim povedlo ve 40. minutě, když se švédský krajánek v sestavě Feyenoordu Sam Larsson postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů.

Díky teči bránící zdi skončil balón za zády bezmocného Vaessena, který nemohl na změnu směru reagovat. O tři minuty později mohl dokonce otočit vývoj stejný hráč, ale tentokráte po pobídce Toornstry pálil příliš vysoko. Po změně strany byla nejprve zablokována hlavička pozdějšího hrdiny Marcose Senesiho, pak orazítkoval levou konstrukci Berghuis a Jørgensena parádně vychytal hostující strážce branky. Rozhodující okamžik se zrodil v 85. minutě.

Dvaadvacetiletý argentinský obránce Sensi vyskočil nejvíce do vzduchu po standardní situaci Berghuise z pravého křídla a prudkou hlavičkou zblízka nedal Vaessenovi žádnou naději na úspěch. Ihned po výkopu se dopustil surové hry frustrovaný Spierings a rozhodčí Makkelie to nepřehlédl, záložníkovi RKC bez váhání udělil přímou červenou kartu. Oslabený Waalwijk se ve zbývajícím průběhu už na nic nezmohl.

Více informací k zápasu

Willem II - PSV Eindhoven 2:1

10.11.2019 14:30

Góly: 7. Ché Nunnely, 64. Ché Nunnely - 85. Gastón Pereiro

PSV pokračovalo v dlouhé mizérii i na půdě Tilburgu, krize z jeho pohledu nebere konce. Eindhovenský celek totiž nevyhrál pošesté za sebou, na ligové scéně teď prohrál potřetí ze čtyř předchozích případů. V tabulce Eredivisie se sice stále nachází na třetím místě se čtyřiadvaceti body, ovšem na vedoucí Ajax už má manko propastných jedenácti bodů a na druhý Alkmaar může po jeho dohrávce 13. kola s Emmenem ztrácet pět bodů.

Willem II naopak odčinil minulý neúspěch 0:2 v Groningenu a patří mu solidní šestá pozice s dvaadvaceti body. Hosté nepřijeli do Tilburgu v nejlepším možném rozpoložení, neboť ve čtvrtek prohráli v EL na půdě rakouského klubu LASKu Linz vysoko 1:4 a na trávníku to bylo znát. Domácí se dostali do vedení v 7. minutě z první vážnější příležitosti nedělního střetnutí, kdy se prosadil teprve dvacetiletý útočník Ché Nunnely.

Pro něho to navíc byla premiérová kariérní trefa v Eredivisii, když se po rychlé akci na levém křídle a následné perfektní křížné přihrávce od Köhlerta zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a parádně zavěsil pod břevno nad bezmocného brankáře Unnerstalla. Stejný hráč mohl dostat svůj výběr do dvoubrankového vedení v polovině úvodního dějství, ovšem tentokráte z bezprostřední blízkosti pálil nepřesně.

PSV chtělo srovnat krok zhruba deset minut před přestávkou, avšak razantní projektil Brumy z osmi metrů dokázal pozorný gólman Wellenreuther vyrazit před sebe a pak ukryl balón ve svých rukavicích. Ve 42. minutě byl znovu vidět Nunnely, jenž neustále zaměstnával defenzivu eindhovenského rivala. V tuto chvíli si hlavou posunul míč do šestnáctky protivníka, jenže tváří v tvář na Unnerstalla nevyzrál a trefil jen jeho pravou nohu.

Hosté ve druhém dějství přidali, nicméně ani ne po dvaceti odehraných minutách znovu inkasovali. Podruhé v tomto duelu se prosadil Nunnely, který po rychlém přechodu středem hřiště obdržel přesně načasovanou přihrávku do běhu od Köhlerta a svůj skákavý pokus z mírného úhlu usměrnil do vzdálenějšího spodního rohu. Hosté oživili svou naději na bodový zisk v 85. minutě. Po nahrávce od Gakpa napřáhl ze čtrnácti metrů Gastón Pereiro a zamířil přímo pod břevno, na více se však svěřenci trenéra Marka van Bommela již nezmohli.

Více informací k zápasu

FC Twente - PEC Zwolle 2:1

10.11.2019 14:30

Góly: 16. Haris Vučkić, 25. Joel Latibeaudiere - 61. Reza Ghoochannejhad

Twente podruhé za sebou před vlastními fanoušky zvítězilo, když si nyní dokázalo poradit se Zwolle po výsledku 2:1. O svém úspěchu rozhodlo již v úvodních pětadvaceti minutách, kdy vsítilo obě své branky, hostům nepomohlo k bodovému zisku ani snížení krátce po odehrané hodině. Enschede se proto vyhouplo na jedenácté místo s osmnácti body, PEC nebodovalo podruhé v řadě a kleslo na šestnáctou barážovou příčku s deseti body.

Domácí vstoupili do nedělního střetnutí aktivněji a tvořili hru, za svůj mírný tlak se dočkali vedení po čtvrthodině hry. Teprve devatenáctiletý obránce Joel Latibeaudiere našel svým dlouhým pasem v šestnáctce protivníka nabíhajícího slovinského záložníka Harise Vučkiće, který se příliš nerozmýšlel a balón nekompromisně uklidil pod břevno, gólman Mous neměl nárok. Ve 25. minutě zaznamenal svou první kariérní trefu v Eredivisii Latibeaudiere.

Ten zvýšil náskok svého výběru po rohovém kopu z pravé strany, nejlépe se zorientoval v předbrankovém prostoru a pak hlavou zamířil k pravé konstrukci, Mous se i v tomto případě natahoval marně. Neuběhly ani dvě minuty a Zwolle se dožadovalo odpískání pokutového kopu po pádu Rezy Ghoochannejhada, nicméně píšťalka rozhodčího Bloma zůstala němá a ve hře se proto pokračovalo bez přerušení.

V následujícím průběhu Twente s přehledem kontrolovalo dostatečný náskok a protivníka k ničemu nepouštělo ani po výměně stran. Hosté z ničeho nic oživili svou naději na bodový zisk v 61. minutě. Íránský reprezentační útočník Ghoochannejhad si seběhl do brankového území soupeře na rohový kop Hamera a úspěšnou hlavičkou pokořil brankáře Brondeela, který mezi třemi tyčemi nahradil jedničku Drommela, jenž byl minule vyloučen v Alkmaaru.

Vzápětí mohl domácím vrátit dvoubrankového vedení španělský kanonýr Aitor Cantalapiedra, jenomže jeho přímý volný kop z pětadvaceti metrů brilantně odvrátil na roh připravený Mous. Poté už k ničemu nebezpečnému nedošlo, hostům se totiž nepovedlo Brondeela nijak výrazně ohrozit. Svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi narazí po reprezentační pauze na Venlo, Zwolle se pokusí napravit toto zaváhání proti Sittardu.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Utrecht 4:0

10.11.2019 12:15

Góly: 14. Donny van de Beek, 24. Dušan Tadić, 40. Donny van de Beek, 66. Lisandro Martínez

Ajax se úspěšně vyrovnal s domnělou "křivdou" v úterním zápase Ligy mistrů na půdě londýnské Chelsea (4:4) a tentokráte nedal žádnou šanci na bodový zisk rozjetému Utrechtu, který zdolal hladce po výsledku 4:0. V Eredivisi má na kontě pětatřicet bodů a minimálně do večerního utkání Alkmaaru s Emmenem si vytvořil na čele tabulky náskok solidních devíti bodů. Hosté sice neprodloužili svou čtyřzápasovou vítěznou šňůru, i tak jsou stále čtvrtí.

V dosavadním průběhu vybojovalo třiadvacet bodů, v nedělním střetnutí zaostávalo za obhájcem mistrovského titulu ve všech ohledech od úvodního hvizdu. AFC si vytvořilo první větší příležitost po šesti minutách hry, kdy z dvanácti metrů vypálil Lisandro Martínez a orazítkoval pravou tyč. Po následném centru Dušana Tadiče dopravil míč patičkou do sítě Promes, ale balón při pasu srbského špílmachra překročil koncovou čáru a gól tak neplatil.

Za další tři minuty hlavičkoval z deseti metrů argentinský obránce Tagliafico, ale jen těsně minul levou tyč. Ihned na to prudce vystřelil Promes a poprvé se musel vytáhnout brankář Paes, když fantastickým způsobem vykopl míč před sebe. Ajax přetavil svůj enormní tlak ve vedoucí branku po necelé čtvrthodině hry.

Na levé straně vysunul Promes rozběhnutého Tadiče, do jeho pasu téměř od brankové čáry se z voleje opřel Donny van de Beek a Paes i přes včasný zákrok již nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. Přesně o deset minut později se amsterdamský favorit radoval podruhé, po Promesově přihrávce z levého křídla si seběhl před hranici brankového území Tadić a nekompromisně zavěsil do bližšího horního rohu.

Ve 40. minutě po zpětné nahrávce od Labyada vystřelil z osmnácti metrů Donny van de Beek a jeho kroucený pokus zaplachtil k pravé konstrukci, Paes se jen naprázdno proletěl vzduchem - 3:0. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran. Zhruba po hodině hry si Paes musel výtečným způsobem poradit s ranou Maročana Ziyecha i dvěma stoprocentními šancemi Argentince Martíneze, jenomže v 66. minutě přeci jen kapituloval počtvrté.

Gólový účet tohoto šlágru 13. kola zaslouženě uzavřel aktivní Martínez. Po rohovém kopu Ziyecha z levé strany vyskočil nejvýše do vzduchu přes bránícího Van de Streeka a umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího hostujícího strážce. Ve zbývajícím průběhu se duel pouze dohrával. V dresu Utrechtu se po delší době podíval na trávník český krajánek Václav Černý, jenž nastoupil jako střídající hráč v 83. minutě.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - VVV Venlo 6:1

09.11.2019 20:45

Góly: 23. Alexander Merkel, 41. Silvester van der Water, 56. Cyriel Dessers, 60. Mauro Júnior, 64. Cyriel Dessers, 82. Cyriel Dessers - 74. Peter van Ooijen

Heracles dokázal odčinit poslední nečekanou porážku na půdě posledního Waalwijku (0:2) a tentokráte v domácím prostředí nedal žádnou šanci na úspěch poslednímu Venlu, když ho deklasoval ve vysokém poměru 6:1. Svého protivníka tlačil od samého začátku a před závěrečnou polovinou druhého dějství vedl již o pět branek. V tabulce se díky tomu posunul na sedmou pozici s jednadvaceti body.

VVV naopak prohrálo již poosmé za sebou, na ligové scéně prodloužilo svou šňůru bez bodového zisku na sedm utkání v řadě a stále mu tak patří předposlední sedmnáctá příčka s devíti body. Domácí se poprvé ozvali už po necelých třech odehraných minutách, kdy z hranice pokutového území napřáhl Alexander Merkel a jeho tvrdý projektil směřující pod břevno dokázal odvrátit na rohový kop fantastický brankář Kirschbaum.

Sedmadvacetiletý kazašský reprezentant přeci jen otevřel skóre sobotního duelu přesně v polovině prvního poločasu. Na pravé straně odvedl skvělou práci Cyriel Dessers, svou zpětnou nahrávkou oslovil právě Merkela a jeho pohotová střela z osmnácti metrů zaplachtila k pravé tyči, Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem. Zhruba pět minut před přestávkou přidal Heracles svou druhou trefu zásluhou Silvestra van der Watera.

Ten si vyměnil balón s Bakboordem a parádně zavěsil přímo pod břevno. V 56. minutě se poprvé zapsal do střelecké listiny Dessers, jenž si naběhl na parádní centr Czyborry z levého křídla a jemnou tečí rozvlnil síť s pomocí pravé konstrukce - 3:0. Neuběhly ani další čtyři minuty a domácí vedli dokonce o čtyři góly, tentokráte po centru od levého rohu pokutového území a hlavičce Desserse doklepl míč do zcela prázdné branky osamocený Mauro Júnior.

V 64. minutě se podruhé v tomto střetnutí prosadil Dessers, jenž se vymanil z obležení dvou protihráčů, obešel Kirschbauma a pak přes skluzujícího Pachonika snadno zakončil - 5:0. O deset minut později vstřelil alespoň čestný úspěch Peter van Ooijen, jeho přímý volný kop z pětadvaceti metrů skončil v bližší šibenici. V 82. minutě zkompletoval svůj hattrick Belgičan Dessers a to za pouhých 26 minut, po parádním průniku Van der Watera na pravé straně zamířil po zemi k vzdálenější tyči kolem naprosto bezmocného strážce VVV.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - ADO Den Haag 1:0

09.11.2019 19:45

Góly: 40. Amadou Ciss

Fortuna Sittard lépe zvládla důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Den Haagem a díky brance pět minut před poločasovou přestávkou zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie tak předskočila svého sobotního rivala o dva body, opustila sestupové pozice a s dvanácti body se vyhoupla na čtrnácté místo. Den Haag klesl na patnáctou příčku, v jeho dresu odehrál celý druhý poločas český krajánek Tomáš Necid.

Úvodní dějství toho příliš zajímavého nenabídlo, diváci sledovali urputnou bitvu s minimem střeleckých pokusů a hned první vážnější akce z 40. minuty skončila jediným gólem zápasu. Dvacetiletý senegalský záložník Amadou Ciss po centru téměř z poloviny hřiště a lehké teči od Anghy razantně vystřelil z osmi metrů a balón usměrnil přesně do pravého spodního rohu, brankář Koopmans neměl vůbec žádnou šanci úspěšně zasáhnout.

V nastaveném čase první půle mohl na opačné straně vyrovnat Kramer a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů, neboť svou hlavou orazítkoval břevno. Tři minuty po změně stran se stejný hráč ocitl v další obrovské příležitosti, nicméně z bezprostřední blízkosti nevyzrál na připraveného gólmana Koşeleva, jenž tuto šanci brilantním způsobem zneškodnil. V 50. minutě se na stadionu v Sittardu chvěla branková konstrukce podruhé.

Tentokráte mohl rozradostnit svůj výběr hostující Beugelsdijk, ale ve stoprocentní možnosti selhal a mířil jen do levé tyče. O dvě minuty později se na druhé straně zjevil ve velmi podobné situaci záložník Passlack a také napálil levou tyčku. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem dokázal rozvlnit síť Immers, nicméně jeho branka nakonec nemohla být uznána kvůli zhruba půl metrovému ofsajdovém postavení.

Ve zbývajícím průběhu ADO přitlačilo a hnalo se za srovnáním stavu, ovšem na defenzívu Fortuny nemohlo najít recept. V šesté minutě nastavení se to málem povedlo osmnáctiletému útočníkovi Summervillovi, avšak jeho bombu z osmnácti metrů směřující pod horní tyčku ukázkově vyškrábl Koşelev a zabránil tak pohromě. Sittard se po reprezentační pauze utká se Zwolle, Den Haag se pokusí dostat zpět do tempa proti Tilburgu.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 2:1

09.11.2019 18:30

Góly: 73. Chidera Ejuke, 79. Chidera Ejuke - 26. Lars Veldwijk

Heerenveen napříč všemi soutěžemi sedmkrát v řadě neprohrál, vykazoval tedy v posledních týdnech velmi dobré výkony, jenže duel proti rotterdamské Spartě neměl rozehraný nejlépe. Musel totiž dohánět manko z první půle, neboť se trefil hostující forvard Lars Veldwijk. Nicméně ve druhé půli dvěma góly strhl výhru na stranu domácích Chidera Ejuke.

Fríský celek v uplynulých dvou kolech vydoloval jen dva body z možných šesti, takže se pořád nenacházel v první sedmičce, která po skončení sezóny znamená play-off o Evropskou ligu. Tentokráte mu ale nynější úspěch tuhle metu zaručil, alespoň tedy do nedělního odpoledne. Rotterdamský klub naopak i nadále zůstal v dolní polovině tabulky.

Ačkoli Srdíčka byla po celou dobu lepším týmem, co se držení míče týče, a v první půli byla i střelecky o něco aktivnější, byl to jejich soupeř, který se ve 26. minutě ujal vedení. Ache předal míč na pravé straně Harrouimu, ten ho z první odcentroval na hranici brankového území, odkud Veldwijk předskočil bránícího Dreševiče a hlavou zacílil do sítě.

Domácí se sice mohli gólově prosadit už před tímto brankovým momentem, a to zásluhou van Bergena už v 8. minutě, ovšem na brankáře Harushe nevyzrál. O pár chvil později se k nebezpečnému zakončení propracoval jeho spoluhráč Odgaard, avšak ten svou levačkou bránu minul. Ve 33. minutě pak van Rhijn napálil jen brankovou konstrukci.

Kdyby Sparta díky Veldwijkovi v 51. minutě proměnila svou šanci, možná se utkání upínalo úplně jiným směrem. Tahle však byl Heerenveen pořád na dostřel, a i když se hosté po přestávce zprvu slušně bránili, poslední dvacetiminutovka vyšla lépe De Superfriezen. Ejuke zahrozil už v 71. minutě, v tuhle chvíli se ale ještě na střeleckou listinu nezapsal.

Povedlo se mu to až o dvě minuty později. Balón Ejukemu přihrál Halilovič, a protože obránce Abels byl až příliš pasivní vůči nigerijskému útočníkovi, skončila následná střela přesně u vzdálenější tyčky. Ejuke udeřil v 79. minutě ještě jednou, to když nalevo vzal celou akci na sebe, prošel až do vápna a i z velmi těžkého úhlu ve finále překonal Harushe.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 1:2

08.11.2019 20:00

Góly: 49. Bryan Linssen - 13. Joel Asoro, 31. Joel Asoro

Fotbalisté Arnhemu prohloubili svou krizi i ve 13. kole nejvyšší nizozemské soutěže a po neúspěchu s Groningenem (1:2) prohráli v Eredivisii již potřetí za sebou, v tabulce tak zůstávají na pátém místě s třiadvaceti body. Naopak FC potvrdilo výtečnou formu, na konto si připsalo čtvrtou ligovou výhru v řadě a posunulo se už na šestou příčku s dvaceti body jen o tři body právě za Vitesse. O svém úspěchu rozhodlo krátce po půlhodině hry.

Během úvodní třetiny utkání totiž vsítilo obě dvě své branky, jeho hrdinou se stal teprve dvacetiletý švédský útočník hostující v klubu ze Swansea City Joel Asoro. Domácí sice dokázali ihned po změně stran snížit, ale na více se nezmohli. Groningen se dostal do vedení ze své první vážnější akce ve 13. minutě, kdy parádní průnik do pokutového území soupeře předvedl Sierhuis a jeho přízemní ránu doprostřed branky vyrazil gólman Pasveer.

Do následného odraženého balónu se z hranice pokutového území opřel právě Asoro a domácí strážce tentokráte nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. Přesně o čtvrthodiny později byl blízko k vyrovnání nejaktivnější hráč Vitesse na trávníku Bryan Linssen, jenomže jeho bombu z osmnácti metrů vyškrábl z pravého horního růžku fantastický gólman Padt. Zkušený devětadvacetiletý záložník se znovu ozval o dvě minuty později.

Z velmi podobné pozice jako při předchozím momentu vyslal kroucený pokus a ten k jeho smůle skončil na břevně. FC se z následného protiútoku dostalo do dvoubrankového vedení. Asoro po nahrávce od Sierhuise a krásné individuální akci nezaváhal v zakončení, tváří v tvář vyzrál na naprosto bezmocného Pasveera. Ve 37. minutě mířil těsně vedle pravé tyče Grot, v poslední minutě první půle napálil na opačné straně horní konstrukci Sierhuis.

Arnhem se vrátil do hry o bodový zisk čtyři minuty po přestávce. Linssen si seběhl za defenzívu protivníka na dlouhý nákop od Pasveera a svůj razantní projektil usměrnil po zemi k pravé tyčce. Zhruba v polovině druhého dějství Padt reflexivně vychytal Dasu a zabránil vyrovnání, v nastaveném čase mířil o decimetry mimo prostor tří tyčí Linssen a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax13112043:935
2.AZ Alkmaar1392231:829
3.PSV Eindhoven1373329:1724
4.FC Utrecht1372428:1823
5.SBV Vitesse1372424:1923
6.Willem II1371516:1822
7.Heracles Almelo1363424:1821
8.SC Heerenveen1356220:1421
9.FC Groningen1362517:1420
10.Feyenoord Rotterdam1355325:2420
11.FC Twente1353523:2418
12.Sparta Rotterdam1344522:2416
13.FC Emmen1341816:2813
14.Fortuna Sittard1333718:3212
15.ADO Den Haag1331914:2310
16.PEC Zwolle1331919:3210
17.VVV Venlo13301012:379
18.RKC Waalwijk13111114:364

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rarášek

Bony

Reagovat
AjaxFans

Hladká výhra,Utrecht snad nevystřelil na branku.Čekal jsem, že budou více kousat

Reagovat
afc ajax

Skôr sa obávam LM nakolko smeali teraz smolu a potrebujeme body ...

Reagovat
AjaxFans

Psv má formu jako blázen

Reagovat
montaigne33

Skvělá práce!!! Už v LM jsme hráli výborně (než situaci na hřišti změnil rozhodčí... ). Dnes velká paráda a navíc výsledek PSV...

Reagovat
montaigne33

AŤ ŽIJE AJAX!!!

Reagovat
Stiksxx

Uz neni jine cesty. Van Bommel ven!

Reagovat
Seydou Doumbia

A to jsem si myslel že by mohl vést nějaký tým ve kvalitnější lize...ale nemyslel jsem tím zrovna Dijon, Paderborn nebo Norwich

Reagovat
jáá

Jako teď je to z vaší strany fakt katastrofální...

Reagovat
Stiksxx

Je. Neříkám, že to je vyloženě van Bommelova chyba. Ti hráči jsou podprůměrní. Bruma, Rosario, Doan, Guti, Zoet podávají strašidelné výkony. Nám chybí dva hráči a my jsme v útoku naprosto bezzubí. Nevytvoříme si tlak, nemáme koncovou přihrávku, zakončení. Nepodržíme vepředu a ve středu balon. Hrozně chybí útočník typu de Jonga a kreativní střed zálohy jako byl Guardado. Tahle sezona je už v prdeli.

Reagovat
jáá

Tak uvidí se...Pereirra zraneny nebo už je úplně out? Malen to tam ale dobře pálil poslední dobou. Doan by se mohl chytnout, Guti se snad vůbec neprosadil... Hlavně tu EL si neproserte..za to AZ klobouček! Těmito šlape překvapivě dobře

Reagovat
Stiksxx

Pereiro byl zraněný, ale u van Bommela neměl šanci. Ale teď když jsme byli v těch sračkách, tak ho tam v průběhu zápasu dal a dal gól a ještě jednu golovku spálil. Aspon se do té golovky dostane, ale Bruma s Doanem. Úplně k ničemu.

S EL je hotovo. V Lisabonu dostaneme a Rosenborg nás už nezachrání.

AZ je silný. Já už po prvním kole tady psal, že skončí na konci sezony před námi. Celkem nechápu Koemana, proč nebere do výběru Bizota na úkor Vermeera / Zoeta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele