13. kolo
10.11.2019 14:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Twente porazilo Zwollie a přiblížilo se k horní polovině tabulky

Twente podruhé za sebou před vlastními fanoušky zvítězilo, když si nyní dokázalo poradit se Zwolle po výsledku 2:1. O svém úspěchu rozhodlo již v úvodních pětadvaceti minutách, kdy vsítilo obě své branky, hostům nepomohlo k bodovému zisku ani snížení krátce po odehrané hodině. Enschede se proto vyhouplo na jedenácté místo s osmnácti body, PEC nebodovalo podruhé v řadě a kleslo na šestnáctou barážovou příčku s deseti body.

Domácí vstoupili do nedělního střetnutí aktivněji a tvořili hru, za svůj mírný tlak se dočkali vedení po čtvrthodině hry. Teprve devatenáctiletý obránce Joel Latibeaudiere našel svým dlouhým pasem v šestnáctce protivníka nabíhajícího slovinského záložníka Harise Vučkiće, který se příliš nerozmýšlel a balón nekompromisně uklidil pod břevno, gólman Mous neměl nárok. Ve 25. minutě zaznamenal svou první kariérní trefu v Eredivisii Latibeaudiere.

Ten zvýšil náskok svého výběru po rohovém kopu z pravé strany, nejlépe se zorientoval v předbrankovém prostoru a pak hlavou zamířil k pravé konstrukci, Mous se i v tomto případě natahoval marně. Neuběhly ani dvě minuty a Zwolle se dožadovalo odpískání pokutového kopu po pádu Rezy Ghoochannejhada, nicméně píšťalka rozhodčího Bloma zůstala němá a ve hře se proto pokračovalo bez přerušení.

V následujícím průběhu Twente s přehledem kontrolovalo dostatečný náskok a protivníka k ničemu nepouštělo ani po výměně stran. Hosté z ničeho nic oživili svou naději na bodový zisk v 61. minutě. Íránský reprezentační útočník Ghoochannejhad si seběhl do brankového území soupeře na rohový kop Hamera a úspěšnou hlavičkou pokořil brankáře Brondeela, který mezi třemi tyčemi nahradil jedničku Drommela, jenž byl minule vyloučen v Alkmaaru.

Vzápětí mohl domácím vrátit dvoubrankového vedení španělský kanonýr Aitor Cantalapiedra, jenomže jeho přímý volný kop z pětadvaceti metrů brilantně odvrátil na roh připravený Mous. Poté už k ničemu nebezpečnému nedošlo, hostům se totiž nepovedlo Brondeela nijak výrazně ohrozit. Svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi narazí po reprezentační pauze na Venlo, Zwolle se pokusí napravit toto zaváhání proti Sittardu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele