13. kolo
09.11.2019 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fortuna přehrála Den Haag a opustila sestupové příčky

Fortuna Sittard lépe zvládla důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Den Haagem a díky brance pět minut před poločasovou přestávkou zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie tak předskočila svého sobotního rivala o dva body, opustila sestupové pozice a s dvanácti body se vyhoupla na čtrnácté místo. Den Haag klesl na patnáctou příčku, v jeho dresu odehrál celý druhý poločas český krajánek Tomáš Necid.

Úvodní dějství toho příliš zajímavého nenabídlo, diváci sledovali urputnou bitvu s minimem střeleckých pokusů a hned první vážnější akce z 40. minuty skončila jediným gólem zápasu. Dvacetiletý senegalský záložník Amadou Ciss po centru téměř z poloviny hřiště a lehké teči od Anghy razantně vystřelil z osmi metrů a balón usměrnil přesně do pravého spodního rohu, brankář Koopmans neměl vůbec žádnou šanci úspěšně zasáhnout.

V nastaveném čase první půle mohl na opačné straně vyrovnat Kramer a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů, neboť svou hlavou orazítkoval břevno. Tři minuty po změně stran se stejný hráč ocitl v další obrovské příležitosti, nicméně z bezprostřední blízkosti nevyzrál na připraveného gólmana Koşeleva, jenž tuto šanci brilantním způsobem zneškodnil. V 50. minutě se na stadionu v Sittardu chvěla branková konstrukce podruhé.

Tentokráte mohl rozradostnit svůj výběr hostující Beugelsdijk, ale ve stoprocentní možnosti selhal a mířil jen do levé tyče. O dvě minuty později se na druhé straně zjevil ve velmi podobné situaci záložník Passlack a také napálil levou tyčku. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem dokázal rozvlnit síť Immers, nicméně jeho branka nakonec nemohla být uznána kvůli zhruba půl metrovému ofsajdovém postavení.

Ve zbývajícím průběhu ADO přitlačilo a hnalo se za srovnáním stavu, ovšem na defenzívu Fortuny nemohlo najít recept. V šesté minutě nastavení se to málem povedlo osmnáctiletému útočníkovi Summervillovi, avšak jeho bombu z osmnácti metrů směřující pod horní tyčku ukázkově vyškrábl Koşelev a zabránil tak pohromě. Sittard se po reprezentační pauze utká se Zwolle, Den Haag se pokusí dostat zpět do tempa proti Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele