13. kolo
09.11.2019 20:45 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Heracles deklasoval Venlo a udržel si postavení v horní polovině tabulky

Heracles dokázal odčinit poslední nečekanou porážku na půdě posledního Waalwijku (0:2) a tentokráte v domácím prostředí nedal žádnou šanci na úspěch poslednímu Venlu, když ho deklasoval ve vysokém poměru 6:1. Svého protivníka tlačil od samého začátku a před závěrečnou polovinou druhého dějství vedl již o pět branek. V tabulce se díky tomu posunul na sedmou pozici s jednadvaceti body.

VVV naopak prohrálo již poosmé za sebou, na ligové scéně prodloužilo svou šňůru bez bodového zisku na sedm utkání v řadě a stále mu tak patří předposlední sedmnáctá příčka s devíti body. Domácí se poprvé ozvali už po necelých třech odehraných minutách, kdy z hranice pokutového území napřáhl Alexander Merkel a jeho tvrdý projektil směřující pod břevno dokázal odvrátit na rohový kop fantastický brankář Kirschbaum.

Sedmadvacetiletý kazašský reprezentant přeci jen otevřel skóre sobotního duelu přesně v polovině prvního poločasu. Na pravé straně odvedl skvělou práci Cyriel Dessers, svou zpětnou nahrávkou oslovil právě Merkela a jeho pohotová střela z osmnácti metrů zaplachtila k pravé tyči, Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem. Zhruba pět minut před přestávkou přidal Heracles svou druhou trefu zásluhou Silvestra van der Watera.

Ten si vyměnil balón s Bakboordem a parádně zavěsil přímo pod břevno. V 56. minutě se poprvé zapsal do střelecké listiny Dessers, jenž si naběhl na parádní centr Czyborry z levého křídla a jemnou tečí rozvlnil síť s pomocí pravé konstrukce - 3:0. Neuběhly ani další čtyři minuty a domácí vedli dokonce o čtyři góly, tentokráte po centru od levého rohu pokutového území a hlavičce Desserse doklepl míč do zcela prázdné branky osamocený Mauro Júnior.

V 64. minutě se podruhé v tomto střetnutí prosadil Dessers, jenž se vymanil z obležení dvou protihráčů, obešel Kirschbauma a pak přes skluzujícího Pachonika snadno zakončil - 5:0. O deset minut později vstřelil alespoň čestný úspěch Peter van Ooijen, jeho přímý volný kop z pětadvaceti metrů skončil v bližší šibenici. V 82. minutě zkompletoval svůj hattrick Belgičan Dessers a to za pouhých 26 minut, po parádním průniku Van der Watera na pravé straně zamířil po zemi k vzdálenější tyči kolem naprosto bezmocného strážce VVV.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele