13. kolo
09.11.2019 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Ejuke zářil po změně stran, Heerenveen tak otočil duel se Spartou ve svůj prospěch

Heerenveen napříč všemi soutěžemi sedmkrát v řadě neprohrál, vykazoval tedy v posledních týdnech velmi dobré výkony, jenže duel proti rotterdamské Spartě neměl rozehraný nejlépe. Musel totiž dohánět manko z první půle, neboť se trefil hostující forvard Lars Veldwijk. Nicméně ve druhé půli dvěma góly strhl výhru na stranu domácích Chidera Ejuke.

Fríský celek v uplynulých dvou kolech vydoloval jen dva body z možných šesti, takže se pořád nenacházel v první sedmičce, která po skončení sezóny znamená play-off o Evropskou ligu. Tentokráte mu ale nynější úspěch tuhle metu zaručil, alespoň tedy do nedělního odpoledne. Rotterdamský klub naopak i nadále zůstal v dolní polovině tabulky.

Ačkoli Srdíčka byla po celou dobu lepším týmem, co se držení míče týče, a v první půli byla i střelecky o něco aktivnější, byl to jejich soupeř, který se ve 26. minutě ujal vedení. Ache předal míč na pravé straně Harrouimu, ten ho z první odcentroval na hranici brankového území, odkud Veldwijk předskočil bránícího Dreševiče a hlavou zacílil do sítě.

Domácí se sice mohli gólově prosadit už před tímto brankovým momentem, a to zásluhou van Bergena už v 8. minutě, ovšem na brankáře Harushe nevyzrál. O pár chvil později se k nebezpečnému zakončení propracoval jeho spoluhráč Odgaard, avšak ten svou levačkou bránu minul. Ve 33. minutě pak van Rhijn napálil jen brankovou konstrukci.

Kdyby Sparta díky Veldwijkovi v 51. minutě proměnila svou šanci, možná se utkání upínalo úplně jiným směrem. Tahle však byl Heerenveen pořád na dostřel, a i když se hosté po přestávce zprvu slušně bránili, poslední dvacetiminutovka vyšla lépe De Superfriezen. Ejuke zahrozil už v 71. minutě, v tuhle chvíli se ale ještě na střeleckou listinu nezapsal.

Povedlo se mu to až o dvě minuty později. Balón Ejukemu přihrál Halilovič, a protože obránce Abels byl až příliš pasivní vůči nigerijskému útočníkovi, skončila následná střela přesně u vzdálenější tyčky. Ejuke udeřil v 79. minutě ještě jednou, to když nalevo vzal celou akci na sebe, prošel až do vápna a i z velmi těžkého úhlu ve finále překonal Harushe.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele