13. kolo
10.11.2019 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Alkmaar s Emmenem nezaváhal a zvýšil náskok na druhém místě

Alkmaar zvládl dohrávku 13. kola nejvyšší nizozemské soutěže na jedničku a po "povinné" výhře 3:0 si pojistil druhé místo v tabulce s devětadvaceti body, před třetím PSV si vytvořil pětibodový odstup a za vedoucím Ajaxem stále zaostává o bodů šest. Celkově vyhrál popáté za sebou, jeho šňůra bez inkasované branky se protahuje na úctyhodných 477 minut. Emmen nenavázal na minulý senzační úspěch s Vitesse (2:1) a je třináctý s třinácti body.

Domácí dominovali na trávníku od úvodního hvizdu, první větší příležitost si vypracovali ve 24. minutě. Teun Koopmeiners se zjevil v pokutovém území protivníka a tvrdé vypálil, brankář Telgenkamp se blýskl naprosto fantastickým zákrokem a svůj celek výrazně podržel. AZ se dostalo do vedení necelých deset minut před přestávkou, kdy se Telgenkamp ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku a za své počínání navíc uviděl žlutou kartu.

K nařízené penaltě rozhodčím Mulderem se postavil tradiční exekutor Koopmeiners a chladnokrevně ji proměnil střelou do protipohybu hostujícího strážce branky. Ve 43. minutě chtěl na druhé straně z ničeho nic udeřit Kolar, jenomže ve vyložené možnosti selhal a zblízka gólmana Bizota nepřekonal. Alkmaar zvýšil svůj náskok o dvě minuty později, už poosmé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Myron Boadu.

Ten se dostal k propadlému míči po rohovém kopu Svenssona a jako zkušený mazák zamířil k levé konstrukci mimo dosah bezmocného Telgenkampa. Necelých deset minut po výměně stran byl blízko k třetí trefě jasného favorita Idrissi, jenž se elegantní kličkou zbavil bránícího protihráče a pak jedovatou bombou div nerozpůlil levou tyč. V 56. minutě se podruhé v tomto střetnutí mohl prosadit aktivní Boadu.

Osmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny vystřelil z bezprostřední blízkosti a prostor tří tyčí vskutku minul jen o několik decimetrů. AZ se mohlo definitivně uklidnit za další dvě minuty, gólový účet totiž uzavřel Calvin Stengs. Toho krásnou průnikovou přihrávkou uvolnil Idrissi, závěrečný přízemní pokus z deseti metrů šťastně skončil v síti Emmenu i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů. Ve zbývajícím průběhu se utkání v poklidu dohrálo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele