13. kolo
10.11.2019 16:45 CET
3 : 2
(2:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord otočil vývoj s Waalwijkem a v lize podruhé za sebou vyhrál

Feyenoord otočil nepříznivý vývoj s posledním týmem tabulky z Waalwijku, který po necelých dvaceti odehraných minutách vedl v Rotterdamu již o dvě branky. Nicméně domácí ještě do přestávky srovnali krok a o svém úspěchu rozhodli necelých deset minut před závěrečným hvizdem, RKC navíc potom dohrávalo nedělní duel v deseti. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata zvítězili v Eredivisii podruhé v řadě a jsou desátí s dvaceti body.

Hosté si přenesli do tohoto střetnutí nabité sebevědomí z uplynulé soboty, kdy si připsali na konto svou první výhru v sezóně proti Heraclesu, postupem času se ale projevila obrovská síla jejich protivníka. V tabulce se proto nacházejí na beznadějně poslední osmnácté pozici s pouhými čtyřmi body na kontě, za sedmnáctým Venlem zaostávají o bodů pět. S Feyenoordem začali naprosto skvěle a do vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry.

Po akci na levém křídle přihrál Stijn Spierings pod sebe a stojící Darren Maatsen nasměroval míč po zemi přímo k bližší tyči, reakce gólmana Vermeera přišla pozdě. Waalwijk přidal svou druhou branku v 19. minutě. Třiadvacetiletý záložník se senegalskými kořeny Sylla Sow převzal nahrávku od Leemanse, na levé straně předvedl krásnou individuální akci, kterou zakončil pohotovou střelou z mírného úhlu a pokořil překvapeného Vermeera.

Jasný favorit se vrátil do hry o bodový zisk za dalších šest minut. Snížení zařídil dánský kanonýr Nicolai Jørgensen, jenž obdržel výtečnou kolmici do volného prostoru od Sinisterry a střelou mezi nohy brankáře Vaessena rozvlnil síť. Domácí od tohoto okamžiku ožili a vyrovnat se jim povedlo ve 40. minutě, když se švédský krajánek v sestavě Feyenoordu Sam Larsson postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů.

Díky teči bránící zdi skončil balón za zády bezmocného Vaessena, který nemohl na změnu směru reagovat. O tři minuty později mohl dokonce otočit vývoj stejný hráč, ale tentokráte po pobídce Toornstry pálil příliš vysoko. Po změně strany byla nejprve zablokována hlavička pozdějšího hrdiny Marcose Senesiho, pak orazítkoval levou konstrukci Berghuis a Jørgensena parádně vychytal hostující strážce branky. Rozhodující okamžik se zrodil v 85. minutě.

Dvaadvacetiletý argentinský obránce Sensi vyskočil nejvíce do vzduchu po standardní situaci Berghuise z pravého křídla a prudkou hlavičkou zblízka nedal Vaessenovi žádnou naději na úspěch. Ihned po výkopu se dopustil surové hry frustrovaný Spierings a rozhodčí Makkelie to nepřehlédl, záložníkovi RKC bez váhání udělil přímou červenou kartu. Oslabený Waalwijk se ve zbývajícím průběhu už na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele