13. kolo
10.11.2019 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV znovu nevyhrálo, tentokráte padlo v Tilburgu

PSV pokračovalo v dlouhé mizérii i na půdě Tilburgu, krize z jeho pohledu nebere konce. Eindhovenský celek totiž nevyhrál pošesté za sebou, na ligové scéně teď prohrál potřetí ze čtyř předchozích případů. V tabulce Eredivisie se sice stále nachází na třetím místě se čtyřiadvaceti body, ovšem na vedoucí Ajax už má manko propastných jedenácti bodů a na druhý Alkmaar může po jeho dohrávce 13. kola s Emmenem ztrácet pět bodů.

Willem II naopak odčinil minulý neúspěch 0:2 v Groningenu a patří mu solidní šestá pozice s dvaadvaceti body. Hosté nepřijeli do Tilburgu v nejlepším možném rozpoložení, neboť ve čtvrtek prohráli v EL na půdě rakouského klubu LASKu Linz vysoko 1:4 a na trávníku to bylo znát. Domácí se dostali do vedení v 7. minutě z první vážnější příležitosti nedělního střetnutí, kdy se prosadil teprve dvacetiletý útočník Ché Nunnely.

Pro něho to navíc byla premiérová kariérní trefa v Eredivisii, když se po rychlé akci na levém křídle a následné perfektní křížné přihrávce od Köhlerta zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území a parádně zavěsil pod břevno nad bezmocného brankáře Unnerstalla. Stejný hráč mohl dostat svůj výběr do dvoubrankového vedení v polovině úvodního dějství, ovšem tentokráte z bezprostřední blízkosti pálil nepřesně.

PSV chtělo srovnat krok zhruba deset minut před přestávkou, avšak razantní projektil Brumy z osmi metrů dokázal pozorný gólman Wellenreuther vyrazit před sebe a pak ukryl balón ve svých rukavicích. Ve 42. minutě byl znovu vidět Nunnely, jenž neustále zaměstnával defenzivu eindhovenského rivala. V tuto chvíli si hlavou posunul míč do šestnáctky protivníka, jenže tváří v tvář na Unnerstalla nevyzrál a trefil jen jeho pravou nohu.

Hosté ve druhém dějství přidali, nicméně ani ne po dvaceti odehraných minutách znovu inkasovali. Podruhé v tomto duelu se prosadil Nunnely, který po rychlém přechodu středem hřiště obdržel přesně načasovanou přihrávku do běhu od Köhlerta a svůj skákavý pokus z mírného úhlu usměrnil do vzdálenějšího spodního rohu. Hosté oživili svou naději na bodový zisk v 85. minutě. Po nahrávce od Gakpa napřáhl ze čtrnácti metrů Gastón Pereiro a zamířil přímo pod břevno, na více se však svěřenci trenéra Marka van Bommela již nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele