Eredivisie - souhrn 12. kola

09.11.2018, 21:57, aktualizováno 11.11.2018, 18:39
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven si v sobotu poradil s De Graafschapem a na čele tabulky si drží pětibodový odstup na Ajax, jenž nadělil "sedmičku" Excelsioru. Feyenoord splnil úlohu favorita na půdě Heraclesu. Tři body slavily rovněž další pohároví aspiranti Alkmaar nebo Vitesse. Groningen si poradil s Heerenveenem a vyhoupl se z posledního místa...

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0:2

11.11.2018 16:45

Góly: 59. Janis Blaswich (vl.), 63. Jens Toornstra

Feyenoord napravil poslední ligový neúspěch s Ajaxem (0:3) a naopak navázal na výhru v národním poháru s Den Haagem (5:1), když si z půdy Heracles odvezl cenné tři body po výhře 2:0. V tabulce se udržel na třetím místě s třiadvaceti body a za druhým amsterdamským rivalem zaostává o bodů osm, právě před svým nedělním soupeřem si vytvořil tříbodový náskok. O svém vítězství rozhodl dvěma rychlými brankami zhruba po hodině hry.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha naopak nevyhráli na domácí scéně potřetí za sebou a po reprezentační přestávce určitě budou vyhlížet zlepšení. První větší příležitost si vypracovalo Almelo po necelé čtvrthodině hry. Po akci na pravé straně se míč dostal těsně před hranici pokutového území na kopačku Petersona, který vypálil z voleje, a jeho skákavý pokus se odrazil od vzdálenější konstrukce zpět do hřiště.

V následujících minutách se balón spíše nacházel v blízkosti středového kruhu a ani jeden z výběrů nebyl úspěšný ve finální fázi. Rotterdamský celek vyslal první kloudnou střelu mezi tři tyče až pět minut před přestávkou, kdy z dvaadvaceti metrů napřáhl Vilhena a jeho bombu zkrotil ve svých rukavicích gólman Blaswich. V 51. minutě byl Feyenoord ještě mnohem blíže k vedoucímu gólu.

K přímému volnému kopu z nějakých třiceti metrů se postavil Berghuis a míč kroutil do vzdálenější šibenice, ale Blaswich se vytasil s perfektním zákrokem jednoruč a odvracel nad břevno. Hosté se přeci jen dočkali za dalších osm minut a nutno podotknout, že měli určitou dávku štěstí. Na rohový kop z pravé strany si naskočil Jørgensen a z brankové čáry odkopával bránící Merkel, jenž ale trefil do zad stojícího Blaswiche a míč se proto třepetal v síti.

Neuběhly ani čtyři minuty a mírný favorit pojistil svůj náskok, tím dostal protivníka definitivně na kolena. Po famózním nákopu Berghuise za obranu nasměroval míč před branku Verdonk a dobíhající Jens Toornstra už měl snadnou úlohu. Heracles se na nic nezmohlo ani ve zbývajícím průběhu a naopak ještě mohlo v 81. minutě inkasovat potřetí. Gól by si zasloužil Berghuis, jenomže z mírného úhlu z levé strany orazítkoval pouze břevno.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AFC Ajax 1:7

11.11.2018 14:30

Góly: 52. Ali Messaoud - 31. Donny van de Beek, 44. Lasse Schöne, 48. Donny van de Beek, 58. Kasper Dolberg, 71. Jerdy Schouten (vl.), 79. Hakim Ziyech, 87. David Neres

Ajax až na pár drobných zaváhání prochází touto sezónou jako nůž máslem, na skvělou formu nyní navázal v Rotterdamu. Místní Excelsior rozebíral po celý průběh a deklasoval ho ve vysokém poměru 7:1, zůstal tak na druhé pozici s jednatřiceti body. Před třetím Feyenoordem udržel osmibodový náskok, na vedoucí PSV ztrácí bodů pět. K tomu se na něm vůbec nepodepsala důležitá středeční remíza v LM s portugalskou Benficou.

AFC se díky ní výraznou měrou přiblížil k osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže, v Eredivisii zvítězil z dvanácti duelů již podesáté. Naopak SBV potřetí v řadě na ligové scéně nebodoval, i přesto je pro něj porce sedmi inkasovaných branek velké sousto. V tabulce mu patří až čtrnácté místo s pouhými dvanácti body. Úvodní půlhodina nebyla z diváckého pohledu atraktivní, poté jasný favorit sobotního klání odstartoval svou kanonádu.

Do vedení se dostal zásluhou Donnyho van de Beeka, který obdržel kolmici na pravou stranu pokutového území od Tadiče a jeho křižný přízemní pokus skončil u zadní tyče. Minutu před poločasovou přestávkou zvýšil Ajax své vedení. Ke své oblíbené disciplíně - tedy k zahrání standardní situace, se postavil tradiční exekutor Lasse Schöne a z dvaadvaceti metrů usměrnil balón s milimetrovou přesností do bližšího horního rohu.

Neuběhly ani tři minuty druhého poločasu a rozdíl ve skóre byl tříbrankový. Podruhé skóroval van de Beek, když využil výtečného pasu Kristensena z pravého křídla a ve skluzu dopravil míč zblízka do odkryté branky. Domácí zaznamenali alespoň čestný úspěch v 52. minutě. Ómarsson přetlačil na levé straně protihráče a vysunul Aliho Messaouda, jenž sám před brankářem Onanou nezaváhal a pohotově ho obstřelil.

Hosté na tuto branku okamžitě zareagovali, za dalších pět minut totiž znovu vedli o tři trefy. Dánský snajpr Kasper Dolberg obdržel geniální zpětnou patičku od van de Beeka a zblízka nedal gólmanu Stevensovi žádnou šanci na úspěch. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nešťastně hlavičkoval do vlastní branky Jerdy Schouten - 1:5, vzápětí Hakim Ziyech razantně vypálil ke vzdálenější konstrukci - 1:6. Gólový účet uzavřel v 87. minutě David Neres, když po přihrávce od Ziyecha zakroutil míč k levé tyči.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:1

11.11.2018 14:30

Góly: 50. Guus Til

Alkmaar v poslední době alespoň po výsledkové stránce začíná naplňovat očekávání, po týden starém hubeném vítězství 1:0 s nováčkem z De Graafschapu nyní uspěl ve stejném poměru také na půdě Den Haagu a tabulkou se posunul na pátou pozici s osmnácti body, za čtvrtým Heracles zaostává o body dva. ADO celkově nevyhrál již popáté za sebou a patří mu třináctá příčka s dvanácti body, na sestupové pásmo má náskok pouhých dvou bodů.

Duel nebyl od samého začátku nijak bohatý na vyložené příležitosti, podle předpokladů měl více ze hry AZ. První větší šance se zrodila po pětadvaceti odehraných minutách. Malone krásně odcentroval před branku, kam si naběhl český krajánek Tomás Necid, ovšem na balón o několik decimetrů nedosáhl. Ve 31. minutě vymyslel pas z pravého křídla Hooi a poté ho ještě tečoval hostující Hatzidiakos, jenž málem nasměroval míč mezi vlastní tři tyče.

Hosté poprvé vystrčili růžky necelých deset minut před poločasovou přestávkou. Po nahrávce za obranu převzal míč Gudmundsson a okamžitě ho posunul Idrissimu, jenž bez problémů skóroval. Gól ale nakonec neplatil, neboť pomezní rozhodčí s mírným zpožděním mával ofsajd Gudmundssonovi. Minutu před poločasovou přestávkou nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu domácí obránce Kuipers, ale mířil příliš vysoko.

Rozhodující moment byl k vidění pět minut po výměně stran. Jedinou trefu nedělního utkání obstaral Guus Til, když po zpětné přihrávce Hatzidiakose téměř od brankové čáry dotlačil balón do sítě i přes veškerou snahu brankáře Zwinkelse. V dalším průběhu přešli hosté k poněkud defenzivnějšímu pojetí a hlídali si těsný náskok, o který mohli přijít zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem- Vyrovnávací trefu měl na kopačce Falkenburg. Zkušený třicetiletý záložník přišel na hřiště po necelé hodině hry místo Necida a po centru od El Khayatiho vystřihl elegantní nůžky, jenomže přesná muška mu už scházela.

Hosty chtěl definitivně uklidnit Idrissi a to v 81. minutě, jenomže po skvostné individuální akci na levé straně orazítkoval bližší tyč. Den Haag se na žádný souvislý tlak nezmohl a protivníka ničím nepřekvapil, v příštím kole se pokusí přerušit svou nelichotivou sérii ve Zwolle. AZ bude pro změnu bojovat ve Venlu.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SC Heerenveen 2:0

11.11.2018 12:15

Góly: 27. Django Warmerdam, 38. Ritsu Doan

Groningen navázal na minulý úspěch v Rotterdamu nad Excelsiorem (4:2) a nyní si v domácím prostředí poradil se silným Heerenveenem (2:0), začíná se tak dostávat do očekávané formy. FC po dvou vítězstvích v řadě opustil poslední osmnáctou příčku a posunul se na šestnáctou pozici s deseti body o bod za patnácté Zwolle. Hosté klesli na devátou příčku se čtrnácti body. Domácí rozhodli o své výhře dvěma brankami v prvním poločase.

Do úvodní větší příležitosti se dostali po necelé čtvrthodině hry. Na pravém křídle unikl Django Warmerdam a řítil se sám na gólmana Hahna, ale místo střely volil přihrávku pod sebe na nabíhajícího Ritsu Doana a před ním odkopl míč do bezpečí vracející se Kongolo. SC mohl jít do vedení v 18. minutě. Po parádní akci vymyslel skvělý pas Zeneli a vybídl ke skórování Lammerse, jenž ve stoprocentní pozici nevyzrál na brankáře Padta a vybojoval roh.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse se dočkali po necelé půlhodině hry. Až příliš prostoru dostal na pravé straně Mahi, odcentroval do středu pokutového území protivníka a hlavičkující Warmerdam usměrnil balón přesně do vzdálenějšího horního růžku. Hahn se snažil na balón dosáhnout, jenomže o decimetry se mu to nepovedlo. Ve 38. minutě se mohl Groningen ještě více uklidnit, do dvoubrankového vedení ho dostal Doan.

Teprve dvacetiletý japonský talent si těsně před hranicí pokutového území navedl míč blíže do středu a nakonec tvrdě vypálil z osmnácti metrů. Jeho projektil náramně zapadl do levé šibenice, Hahn se opět natahoval marně. Za dalších šest minut měl na kopačce definitivní pojistku znovu Doan, jenomže před poloprázdnou brankou zakončil příliš slabě a hostující strážce s vypětím všech sil vyškrábl balón na rohový kop.

Po změně stran aktivita obou výběrů přeci jen opadla, k vidění bylo i méně vyložených příležitostí. Zhruba po dvaceti odehraných minutách druhého dějství to ze střední distance zkusil Mahi a nemířil špatně, levou konstrukci minul vskutku jen o několik decimetrů. Dvě minuty před závěrečným hvizdem byl Heerenveen blízko ke snížení, avšak když osamocený Lammers napálil zblízka jen břevno, tak se výsledek už nezměnil.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Fortuna Sittard 3:2

10.11.2018 20:45

Góly: 32. Ralf Seuntjens, 41. Peniel Mlapa, 48. Peniel Mlapa - 30. Finn Stokkers, 86. André Vidigal

Venlo zvládlo důležitou bitvu o horní polovinu tabulky s nováčkem ze Sittardu a po divokém průběhu ho zdolalo v poměru 3:2. Díky tomu se posunulo na sedmou pozici se šestnácti body a podruhé z předchozích šesti zápasů zvítězilo. Naopak Fortuna nedokázala navázat na předchozí hladké vítězství se Zwolle (3:0). V utkání sice vedla, pak ale během šestnácti minut inkasovala hned třikrát a ani snížení v závěru ji k bodovému zisku nestačilo.

Kvůli sobotnímu neúspěchu klesla na desátou příčku se třinácti body. Úvodní výraznější možnost byla k vidění zhruba po čtvrthodině hry. Na centr z pravého křídla si naskočil Ralf Seuntjens a brankář Koşelev měl co dělat, aby balón vyškrábl nad horní tyčku. Stejný hráč podruhé zahrozil po necelé půl hodině, jeho nebezpečná rána z hranice šestnáctky proletěla metr nad břevnem. Sittard se z ničeho nic prosadil ve 30. minutě.

Obrovskou chybu v rozehrávce vyrobil Promes, jemuž po dlouhém nákopu propadl míč mezi nohama k osamocenému Finnu Stokkersovi. Ten se s ničím nerozpakoval a ze čtrnácti metrů napálil balón do sítě kolem naprosto bezmocného gólmana Unnerstalla. Domácí však nečekali na odpověď příliš dlouho a za necelé dvě minuty srovnali. Vše započalo nádherným průnikem Grota po levém křídle a následné zpětné přihrávce přímo proti kopačce Peniela Mlapy.

Pozdějšího hrdinu s tožskými kořeny brilantně vychytal Koşelev, jenomže k dorážce se probojoval Seuntjens a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. VVV otočil vývoj tohoto duelu ve 41. minutě. Dlouhý aut z pravé strany byl prodloužen až do středu pokutového území, kde se do balónu ukázkově opřel Mlapa a zavěsil do levého horního rohu. Sedmadvacetiletý útočník uklidnil svůj výběr tři minuty po změně stran.

Nákop Unnerstalla prodloužil hlavou za sebe Opoku. Mlapa přesprintoval svého strážce a obelstil i vyběhnutého Koşeleva, zakončení do odkryté branky již bylo lahůdkou - 3:1. Po necelé hodině hry přestřelil branku Grot a Opoku v jasné pozici špatně zpracoval míč. Sittard málem vstal z mrtvých v závěrečné desetiminutovce. Nejprve snížil střídající André Vidigal, který po pasu Lamproua hlavičkoval zády k brance k pravé konstrukci. V nastaveném čase byli blízko k vyrovnání Vidigal s kapitánem Diemersem, ovšem skórovat nakonec nedokázali.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 1:4

10.11.2018 19:45

Góly: 21. Youssef El Jebli - 18. Luuk de Jong, 27. Steven Bergwijn, 77. Donyell Malen, 87. Luuk de Jong

PSV Eindhoven dokázal zapomenout na úterní smolnou porážku 1:2 na půdě anglického Tottenhamu a nyní potvrdil úlohu jasného favorita v Doetinchemu s místním De Graafschapem. Nováčka soutěže dokázal porazit bez větších potíží 4:1 a i po dvanácti ligových zápasech si udržel stoprocentní bilanci, což je na této špičkové úrovni naprosto nevídaná věc. Před druhým Ajaxem stále drží pětibodový náskok.

Naopak domácí podruhé za sebou prohráli a klesli do sestupové zóny, s pouhými deseti body na kontě jsou předposlední sedmnáctí o dva body před poslední Bredou. Přitom do zápasu vstoupili aktivně a už po čtyřech minutách mohli jít do vedení. K přímému volnému kopu z nějakých třiceti metrů se postavil Klaasen a krásnou střelou orazítkoval bližší spojnici. Za další čtyři minuty využil Lozano na druhé straně chybu defenzívy BV, ale po samostatném úniku na levé straně nevyzrál na vyběhnutého gólmana Jurjuse.

Zhruba po čtvrthodině hry opět nečekaně zahrozili domácí, nicméně přízemní rána Youssefa El Jebliho z mírného úhlu proletěla těsně vedle vzdálenější konstrukce. PSV z ničeho nic udeřil v 18. minutě. Centr Viergevera z levého křídla do středu šestnáctky zužitkoval Luuk de Jong a jeho skákavý pokus zapadl k pravé tyči. De Graafschap se však nevzdal a za další tři minuty překvapivě srovnal zásluhou aktivního El Jebliho.

Tentokráte pětadvacetiletý útočník seřídil mířidla přesně a po famózní kolmici od Narsingha obstřelil z dvanácti metrů bezmocného brankáře Zoeta. Hostující strážce se blýskl ve 25. minutě, kdy vytáhl Bakkerovu ránu na rohový kop a zabránil mu tak v otočení skóre. Eindhoven podruhé skóroval o dvě minuty později, když Steven Bergwijn umístil svůj přízemní pokus z hranice pokutového území do dolního pravého rohu.

Zhruba pět minut před přestávkou rozvlnil Bergwijn síť podruhé, ale po přezkoumání videozáznamu nebyl gól uznán kvůli ofsajdu. Ihned po změně stran byl na poslední chvíli zablokován hostující Pereiro. V polovině druhého dějství zasáhl Jurjus reflexivně proti voleji de Jonga, PSV definitivně odrazil nápor protivníka v závěrečné čtvrthodině. Nejprve v 77. minutě skóroval střídající Donyell Malen ranou do vzdálenějšího dolního rohu - 1:3. O deset minut později pečetil výhru svým druhým gólem de Jong, jenž po rychlé akci na levé straně a finální nahrávce od Bergwijna zakončil snadno do odkryté branky.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Utrecht 2:1

10.11.2018 19:45

Góly: 58. Bryan Linssen, 64. Martin Ødegaard - 78. Cyriel Dessers

Až nevyzpytatelný Arnhem dokázal zastavit rozjetý expres jménem Utrecht a v domácím prostředí ho zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1. Utkání mělo od samého začátku velký náboj a jedna nebezpečná akce střídala tu druhou. Vitesse tak odčinilo předchozí těsnou porážku 0:1 s PSV a tabulkou se posunulo na šestou pozici s osmnácti body. Hosté ztratili poprvé po čtyřech ligových zápasech a se stejným počtem bodů jsou na osmém místě.

Domácí si vytvořili první příležitost po necelých deseti minutách, kdy se v dobré pozici ocitl Bryan Linssen, ale jeho střela výrazně minula pravou tyč. V polovině úvodní části se ke střele z hranice pokutového území dostal slovenský krajánek Matúš Bero, jenomže obstřel mu nevyšel a prostor tří tyčí také netrefil. Po odehrané půl hodině si elegantně na prsa zpracoval míč Kerk, avšak ten mu na poslední chvíli odskočil a gólman Eduardo jej v pohodě sebral.

Ve 39. minutě zafungovala spolupráce aktivního Linssena s Berem, projektil druhého jmenovaného proletěl jen o decimetry nad levým horním růžkem. V poslední minutě první půle se na druhé straně zjevil Kerk zcela sám před Eduardem, avšak domácí strážce se blýskl famózním zákrokem. Zhruba deset minut po výměně stran byli v hlavní roli opět Kerk s Eduardem, brankář SBV odvrátil dalekonosnou bombu s problémy na rohový kop.

Jeden z rozhodujících okamžiků se zrodil v 58. minutě. Do vedení se dostalo Vitesse, když po nádherné patičce od Beerense střílel z patnácti metrů Linssen a jeho křižná střela zapadla do vzdálenějšího dolního rohu, gólman Jensen se natahoval marně. Neuběhlo ani šest minut a Arnhem vedl o dvě trefy. Teprve devatenáctiletý norský záložník Martin Ødegaard hostující v klubu ze španělského Realu Madrid skóroval vůbec poprvé v této sezóně Eredivisie.

Postavil se totiž k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů a jeho skvostně provedený pokus zapadl s naprostou přesností do bližšího horního rohu. Necelou čtvrthodinu před koncem trefil Kerk tyč a dorážejícího Janssena brilantně vychytal Eduardo. Ihned na to vykřesal naději na bodový zisk belgický kanonýr Cyriel Dessers, jenž snížil skákavou střelou z hranice šestnáctky k zadní tyči. V 86. minutě odmítl vyrovnání Eduardo po bombě Kerka a míč vyškrábl na roh, výsledek se tak již neměnil.

Více informací k zápasu

FC Emmen - NAC Breda 2:0

10.11.2018 18:30

Góly: 59. Caner Cavlan, 88. Jafar Arias

V důležitém souboji o záchranu byl úspěšnější Emmen, který rivalovi z Bredy uštědřil první porážku po třech zápasech a díky výhře 2:0 opustil sestupové pásmo. V tabulce Eredivisie se posunul na dvanáctou pozici se třinácti body a do dalšího průběhu tak získal potřebný klid. Naopak Breda se propadla na poslední osmnácté místo s osmi body, její manko na patnácté Zwolle činí tři body. Domácí vsítili obě dvě své branky zhruba po hodině hry.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní, za zmínku stojí pouze dvě šance, po jedné na obou stranách, v úvodní čtvrthodině. Nejprve mohl skórovat domácí FC v 10. minutě, když až příliš snadno postupoval k hostující brance Bijl a pak vypálil z hranice pokutového území, jeho tvrdý projektil proletěl jen několik decimetrů nad horní tyčkou. Neuběhly ani dvě minuty a na druhé straně byl blízko k vedoucí trefě Nijholt.

Osmadvacetiletý záložník po zpětné přihrávce pálil z voleje a jeho kroucenou ránu vyrazil do strany připravený brankář Scherpen. Poté se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo, po změně stran měl více ze hry Emmen. Protivníka ohrozil v 58. minutě, kdy Niemeijer připravil dobrou pozici pro Canera Cavlana a ten hlavičkoval nepřesně. Šestadvacetiletý Cavlan přeci jen otevřel gólový účet sobotního střetnutí ani ne za 60 sekund.

Po rohovém kopu z levé strany se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou, po krkolomném zpracování na prsa okamžitě vypálil do volné části branky kolem naprosto bezmocného gólmana van Leera. NAC ani tento moment nenakopl a nedokázal najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka, naopak v závěrečné čtvrthodině otevřel svou hru a Emmen nakonec ještě jednou skóroval.

Nejprve neuspěl aktivní Cavlan, jenž v 81. minutě mířil ke vzdálenější konstrukci a ke skórování mu chybělo jen několik málo centimetrů, neboť ji orazítkoval. Domácí definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku za dalších sedm minut. Po přihrávce od Cavlana napřáhl Jafar Arías z osy hřiště a parádní ranou z nějakých dvaadvaceti metrů rozvlnil síť, van Leer se natahoval marně. Ve zbývajících minutách se utkání v poklidu dohrávalo.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Willem II 2:3

09.11.2018 20:00

Góly: 62. Vito van Crooij, 81. Zian Flemming - 8. Damir Dankerlui, 16. Fran Sol, 67. Fran Sol

Tilburg zvládl důležitou páteční předehrávku o horní polovinu Eredivisie a hlavně díky povedené úvodní čtvrthodině si domů odvezl cenné vítězství 3:2, i když o něj mohl nakonec přijít. V tabulce se posunul na jedenáctou pozici se třinácti body a bude se mu lépe dýchat. Naopak Zwolle nevyhrálo v lize počtvrté za sebou a před reprezentační přestávkou kleslo na patnáctou příčku s jedenácti body těsně nad sestupovou zónu.

Hosté vykročili za důležitými třemi body tou správnou nohou a díky zřetelné aktivitě skórovali poprvé již po necelých osmi minutách. Na levé straně vybojoval balón důrazný Palacios a poté odcentroval do pokutového území z levého křídla. Těsně před hranicí pokutového území přehlavičkoval svého protivníka Damir Dankerlui a s pomocí země rozvlnil síť, navíc zaznamenal vůbec svou první branku v Eredivisii.

Neuběhlo ani dalších osm minut a po třízápasovém půstu se prosadil španělský kanonýr Fran Sol. Nejlepší hostující střelec obdržel krásnou křížnou přihrávku do před brankového prostoru od Lewise a ze tří metrů nekompromisně zavěsil přímo pod horní konstrukci, brankář van der Hart neměl nárok. V následujících minutách se hra vyrovnala, domácí byli postupem času stále nebezpečnější. Kontaktní branku mohli vsítit sedm minut před výměnou stran.

Akci započal van Duinen, jenž se ve zhuštěném prostoru před hostujícím gólmanem Wellenreutherem nakonec ke střele nedostal. Míč se však odrazil za hranici pokutového území a tam se do něj opřel Bouy, jenž přestřelil horní tyčku o několik decimetrů. Za dalších šest minut postupoval po křídle van Duinen a z mírného úhlu na fantastického Wellenreuthera nevyzrál, v poslední minutě první půle si hostující strážce poradil i s pokusem Vita van Crooije a balón brilantně vyškrábl na roh.

Domácí po přestávce ještě více přidali a vytvořili si několik gólových možností. Nejprve pálil těsně vedle zadní tyče aktivní van Duinen, ihned na to neměl o pár centimetrů přesnou mušku ani Bouy. Vzápětí duel ovlivnila "nefotbalová" událost, neboť domácí příznivci bolestivě zasáhli kovovým předmětem hostujícího Palaciose. Ten naštěstí nebyl zraněn a mohl pokračovat, atmosféra se přeci jen uklidnila po snižující brance PEC z 62. minuty.

Van Crooij obdržel zpětnou nahrávku od Ehizibueho a míč snadno usměrnil k pravé konstrukci. Jenomže neuběhlo ani pět minut a Willem znovu vedl o dvě branky. Po rohovém kopu Crowleyho z levé strany hlavičkoval z hranice brankového území Sol a znovu se nemýlil. Zwolle se nevzdalo a zhruba čtvrthodiny před koncem snížilo zásluhou povedené hlavičky Ziana Flemminga. V samém závěru se mohl stát domácím hrdinou Hamer, ale když pouze orazítkoval horní tyčku, tak se výsledek již neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven12120043:536
2.AFC Ajax12101137:531
3.Feyenoord Rotterdam1172222:1323
4.Heracles Almelo1262425:2420
5.AZ Alkmaar1253422:1818
6.SBV Vitesse1253418:1418
7.VVV Venlo1153314:1218
8.FC Utrecht1253415:1418
9.SC Heerenveen1235424:2714
10.Fortuna Sittard1234523:2413
11.Willem II1234520:2313
12.FC Emmen1234514:2613
13.ADO Den Haag1233614:2512
14.SBV Excelsior1233617:3012
15.PEC Zwolle1232712:2111
16.FC Groningen1231812:2310
17.BV De Graafschap1231812:2610
18.NAC Breda1222813:278

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
AjaxFans

Není to kombajn na fotu?

Reagovat
jáá

jojo, vždy když tam má být van der Beek, tak se objeví Kombajn

Reagovat
JessePinkman

PSV jede

Reagovat
AjaxFans

Neser

Reagovat
AjaxFans

Waar is de Kakerlaake?Kom op jonges

Jammer, ik ben zo drunk, maar ik hoop dat, Ajax is Kamioen

Reagovat
Stiksxx

Memphis zase řádil!

Výhra Lyonu 2:4, Memphis 2+2 a jeho druhý gól na 1:3 je gólem sezony!

https://www.youtube.com/watch?v=eUF9MhWpOZM

Reagovat
AjaxFans

lépe to kopnout nešlo

Reagovat
Stiksxx

Právě. Ale klobouček i před brankářem, protože kdyby to netrefil takhle dokonale, tak to vytáh.

Reagovat
Stiksxx

50 Nejlepších hráčů na světě. Pěkné zpracování.

http://www.goal.com/story/goal502018nl/

Reagovat
Phreak71

Hlavne ten Lozano, co?

Reagovat
AjaxFans

To je ta slabá konkurence v Mexicu

Reagovat
Stiksxx

Tak o to ani nejde. Ale celkem to odpovídá. To bych řekl ze je lepsi treba i Ziyech. To je pan fotbalista. Nechápu proč ho vlete nikdo nebouch. Španělsko by mu sedelo naramne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele