základní část, 12. kolo
11.11.2018 12:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - SC Heerenveen 2:0

Groningen navázal na minulý úspěch v Rotterdamu nad Excelsiorem (4:2) a nyní si v domácím prostředí poradil se silným Heerenveenem (2:0), začíná se tak dostávat do očekávané formy. FC po dvou vítězstvích v řadě opustil poslední osmnáctou příčku a posunul se na šestnáctou pozici s deseti body o bod za patnácté Zwolle. Hosté klesli na devátou příčku se čtrnácti body. Domácí rozhodli o své výhře dvěma brankami v prvním poločase.

Do úvodní větší příležitosti se dostali po necelé čtvrthodině hry. Na pravém křídle unikl Django Warmerdam a řítil se sám na gólmana Hahna, ale místo střely volil přihrávku pod sebe na nabíhajícího Ritsu Doana a před ním odkopl míč do bezpečí vracející se Kongolo. SC mohl jít do vedení v 18. minutě. Po parádní akci vymyslel skvělý pas Zeneli a vybídl ke skórování Lammerse, jenž ve stoprocentní pozici nevyzrál na brankáře Padta a vybojoval roh.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse se dočkali po necelé půlhodině hry. Až příliš prostoru dostal na pravé straně Mahi, odcentroval do středu pokutového území protivníka a hlavičkující Warmerdam usměrnil balón přesně do vzdálenějšího horního růžku. Hahn se snažil na balón dosáhnout, jenomže o decimetry se mu to nepovedlo. Ve 38. minutě se mohl Groningen ještě více uklidnit, do dvoubrankového vedení ho dostal Doan.

Teprve dvacetiletý japonský talent si těsně před hranicí pokutového území navedl míč blíže do středu a nakonec tvrdě vypálil z osmnácti metrů. Jeho projektil náramně zapadl do levé šibenice, Hahn se opět natahoval marně. Za dalších šest minut měl na kopačce definitivní pojistku znovu Doan, jenomže před poloprázdnou brankou zakončil příliš slabě a hostující strážce s vypětím všech sil vyškrábl balón na rohový kop.

Po změně stran aktivita obou výběrů přeci jen opadla, k vidění bylo i méně vyložených příležitostí. Zhruba po dvaceti odehraných minutách druhého dějství to ze střední distance zkusil Mahi a nemířil špatně, levou konstrukci minul vskutku jen o několik decimetrů. Dvě minuty před závěrečným hvizdem byl Heerenveen blízko ke snížení, avšak když osamocený Lammers napálil zblízka jen břevno, tak se výsledek už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele