základní část, 12. kolo
11.11.2018 14:30 CET
1 : 7
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - AFC Ajax 1:7

Ajax až na pár drobných zaváhání prochází touto sezónou jako nůž máslem, na skvělou formu nyní navázal v Rotterdamu. Místní Excelsior rozebíral po celý průběh a deklasoval ho ve vysokém poměru 7:1, zůstal tak na druhé pozici s jednatřiceti body. Před třetím Feyenoordem udržel osmibodový náskok, na vedoucí PSV ztrácí bodů pět. K tomu se na něm vůbec nepodepsala důležitá středeční remíza v LM s portugalskou Benficou.

AFC se díky ní výraznou měrou přiblížil k osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže, v Eredivisii zvítězil z dvanácti duelů již podesáté. Naopak SBV potřetí v řadě na ligové scéně nebodoval, i přesto je pro něj porce sedmi inkasovaných branek velké sousto. V tabulce mu patří až čtrnácté místo s pouhými dvanácti body. Úvodní půlhodina nebyla z diváckého pohledu atraktivní, poté jasný favorit sobotního klání odstartoval svou kanonádu.

Do vedení se dostal zásluhou Donnyho van de Beeka, který obdržel kolmici na pravou stranu pokutového území od Tadiče a jeho křižný přízemní pokus skončil u zadní tyče. Minutu před poločasovou přestávkou zvýšil Ajax své vedení. Ke své oblíbené disciplíně - tedy k zahrání standardní situace, se postavil tradiční exekutor Lasse Schöne a z dvaadvaceti metrů usměrnil balón s milimetrovou přesností do bližšího horního rohu.

Neuběhly ani tři minuty druhého poločasu a rozdíl ve skóre byl tříbrankový. Podruhé skóroval van de Beek, když využil výtečného pasu Kristensena z pravého křídla a ve skluzu dopravil míč zblízka do odkryté branky. Domácí zaznamenali alespoň čestný úspěch v 52. minutě. Ómarsson přetlačil na levé straně protihráče a vysunul Aliho Messaouda, jenž sám před brankářem Onanou nezaváhal a pohotově ho obstřelil.

Hosté na tuto branku okamžitě zareagovali, za dalších pět minut totiž znovu vedli o tři trefy. Dánský snajpr Kasper Dolberg obdržel geniální zpětnou patičku od van de Beeka a zblízka nedal gólmanu Stevensovi žádnou šanci na úspěch. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nešťastně hlavičkoval do vlastní branky Jerdy Schouten - 1:5, vzápětí Hakim Ziyech razantně vypálil ke vzdálenější konstrukci - 1:6. Gólový účet uzavřel v 87. minutě David Neres, když po přihrávce od Ziyecha zakroutil míč k levé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele