základní část, 12. kolo
11.11.2018 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:1

Alkmaar v poslední době alespoň po výsledkové stránce začíná naplňovat očekávání, po týden starém hubeném vítězství 1:0 s nováčkem z De Graafschapu nyní uspěl ve stejném poměru také na půdě Den Haagu a tabulkou se posunul na pátou pozici s osmnácti body, za čtvrtým Heracles zaostává o body dva. ADO celkově nevyhrál již popáté za sebou a patří mu třináctá příčka s dvanácti body, na sestupové pásmo má náskok pouhých dvou bodů.

Duel nebyl od samého začátku nijak bohatý na vyložené příležitosti, podle předpokladů měl více ze hry AZ. První větší šance se zrodila po pětadvaceti odehraných minutách. Malone krásně odcentroval před branku, kam si naběhl český krajánek Tomás Necid, ovšem na balón o několik decimetrů nedosáhl. Ve 31. minutě vymyslel pas z pravého křídla Hooi a poté ho ještě tečoval hostující Hatzidiakos, jenž málem nasměroval míč mezi vlastní tři tyče.

Hosté poprvé vystrčili růžky necelých deset minut před poločasovou přestávkou. Po nahrávce za obranu převzal míč Gudmundsson a okamžitě ho posunul Idrissimu, jenž bez problémů skóroval. Gól ale nakonec neplatil, neboť pomezní rozhodčí s mírným zpožděním mával ofsajd Gudmundssonovi. Minutu před poločasovou přestávkou nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu domácí obránce Kuipers, ale mířil příliš vysoko.

Rozhodující moment byl k vidění pět minut po výměně stran. Jedinou trefu nedělního utkání obstaral Guus Til, když po zpětné přihrávce Hatzidiakose téměř od brankové čáry dotlačil balón do sítě i přes veškerou snahu brankáře Zwinkelse. V dalším průběhu přešli hosté k poněkud defenzivnějšímu pojetí a hlídali si těsný náskok, o který mohli přijít zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem- Vyrovnávací trefu měl na kopačce Falkenburg. Zkušený třicetiletý záložník přišel na hřiště po necelé hodině hry místo Necida a po centru od El Khayatiho vystřihl elegantní nůžky, jenomže přesná muška mu už scházela.

Hosty chtěl definitivně uklidnit Idrissi a to v 81. minutě, jenomže po skvostné individuální akci na levé straně orazítkoval bližší tyč. Den Haag se na žádný souvislý tlak nezmohl a protivníka ničím nepřekvapil, v příštím kole se pokusí přerušit svou nelichotivou sérii ve Zwolle. AZ bude pro změnu bojovat ve Venlu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele