základní část, 12. kolo
10.11.2018 19:45 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 2:1

Až nevyzpytatelný Arnhem dokázal zastavit rozjetý expres jménem Utrecht a v domácím prostředí ho zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1. Utkání mělo od samého začátku velký náboj a jedna nebezpečná akce střídala tu druhou. Vitesse tak odčinilo předchozí těsnou porážku 0:1 s PSV a tabulkou se posunulo na šestou pozici s osmnácti body. Hosté ztratili poprvé po čtyřech ligových zápasech a se stejným počtem bodů jsou na osmém místě.

Domácí si vytvořili první příležitost po necelých deseti minutách, kdy se v dobré pozici ocitl Bryan Linssen, ale jeho střela výrazně minula pravou tyč. V polovině úvodní části se ke střele z hranice pokutového území dostal slovenský krajánek Matúš Bero, jenomže obstřel mu nevyšel a prostor tří tyčí také netrefil. Po odehrané půl hodině si elegantně na prsa zpracoval míč Kerk, avšak ten mu na poslední chvíli odskočil a gólman Eduardo jej v pohodě sebral.

Ve 39. minutě zafungovala spolupráce aktivního Linssena s Berem, projektil druhého jmenovaného proletěl jen o decimetry nad levým horním růžkem. V poslední minutě první půle se na druhé straně zjevil Kerk zcela sám před Eduardem, avšak domácí strážce se blýskl famózním zákrokem. Zhruba deset minut po výměně stran byli v hlavní roli opět Kerk s Eduardem, brankář SBV odvrátil dalekonosnou bombu s problémy na rohový kop.

Jeden z rozhodujících okamžiků se zrodil v 58. minutě. Do vedení se dostalo Vitesse, když po nádherné patičce od Beerense střílel z patnácti metrů Linssen a jeho křižná střela zapadla do vzdálenějšího dolního rohu, gólman Jensen se natahoval marně. Neuběhlo ani šest minut a Arnhem vedl o dvě trefy. Teprve devatenáctiletý norský záložník Martin Ødegaard hostující v klubu ze španělského Realu Madrid skóroval vůbec poprvé v této sezóně Eredivisie.

Postavil se totiž k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů a jeho skvostně provedený pokus zapadl s naprostou přesností do bližšího horního rohu. Necelou čtvrthodinu před koncem trefil Kerk tyč a dorážejícího Janssena brilantně vychytal Eduardo. Ihned na to vykřesal naději na bodový zisk belgický kanonýr Cyriel Dessers, jenž snížil skákavou střelou z hranice šestnáctky k zadní tyči. V 86. minutě odmítl vyrovnání Eduardo po bombě Kerka a míč vyškrábl na roh, výsledek se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele