základní část, 12. kolo
11.11.2018 16:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord napravil poslední ligový neúspěch s Ajaxem (0:3) a naopak navázal na výhru v národním poháru s Den Haagem (5:1), když si z půdy Heracles odvezl cenné tři body po výhře 2:0. V tabulce se udržel na třetím místě s třiadvaceti body a za druhým amsterdamským rivalem zaostává o bodů osm, právě před svým nedělním soupeřem si vytvořil tříbodový náskok. O svém vítězství rozhodl dvěma rychlými brankami zhruba po hodině hry.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha naopak nevyhráli na domácí scéně potřetí za sebou a po reprezentační přestávce určitě budou vyhlížet zlepšení. První větší příležitost si vypracovalo Almelo po necelé čtvrthodině hry. Po akci na pravé straně se míč dostal těsně před hranici pokutového území na kopačku Petersona, který vypálil z voleje, a jeho skákavý pokus se odrazil od vzdálenější konstrukce zpět do hřiště.

V následujících minutách se balón spíše nacházel v blízkosti středového kruhu a ani jeden z výběrů nebyl úspěšný ve finální fázi. Rotterdamský celek vyslal první kloudnou střelu mezi tři tyče až pět minut před přestávkou, kdy z dvaadvaceti metrů napřáhl Vilhena a jeho bombu zkrotil ve svých rukavicích gólman Blaswich. V 51. minutě byl Feyenoord ještě mnohem blíže k vedoucímu gólu.

K přímému volnému kopu z nějakých třiceti metrů se postavil Berghuis a míč kroutil do vzdálenější šibenice, ale Blaswich se vytasil s perfektním zákrokem jednoruč a odvracel nad břevno. Hosté se přeci jen dočkali za dalších osm minut a nutno podotknout, že měli určitou dávku štěstí. Na rohový kop z pravé strany si naskočil Jørgensen a z brankové čáry odkopával bránící Merkel, jenž ale trefil do zad stojícího Blaswiche a míč se proto třepetal v síti.

Neuběhly ani čtyři minuty a mírný favorit pojistil svůj náskok, tím dostal protivníka definitivně na kolena. Po famózním nákopu Berghuise za obranu nasměroval míč před branku Verdonk a dobíhající Jens Toornstra už měl snadnou úlohu. Heracles se na nic nezmohlo ani ve zbývajícím průběhu a naopak ještě mohlo v 81. minutě inkasovat potřetí. Gól by si zasloužil Berghuis, jenomže z mírného úhlu z levé strany orazítkoval pouze břevno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele