základní část, 12. kolo
10.11.2018 20:45 CET
3 : 2
(2:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Fortuna Sittard 3:2

Venlo zvládlo důležitou bitvu o horní polovinu tabulky s nováčkem ze Sittardu a po divokém průběhu ho zdolalo v poměru 3:2. Díky tomu se posunulo na sedmou pozici se šestnácti body a podruhé z předchozích šesti zápasů zvítězilo. Naopak Fortuna nedokázala navázat na předchozí hladké vítězství se Zwolle (3:0). V utkání sice vedla, pak ale během šestnácti minut inkasovala hned třikrát a ani snížení v závěru ji k bodovému zisku nestačilo.

Kvůli sobotnímu neúspěchu klesla na desátou příčku se třinácti body. Úvodní výraznější možnost byla k vidění zhruba po čtvrthodině hry. Na centr z pravého křídla si naskočil Ralf Seuntjens a brankář Koşelev měl co dělat, aby balón vyškrábl nad horní tyčku. Stejný hráč podruhé zahrozil po necelé půl hodině, jeho nebezpečná rána z hranice šestnáctky proletěla metr nad břevnem. Sittard se z ničeho nic prosadil ve 30. minutě.

Obrovskou chybu v rozehrávce vyrobil Promes, jemuž po dlouhém nákopu propadl míč mezi nohama k osamocenému Finnu Stokkersovi. Ten se s ničím nerozpakoval a ze čtrnácti metrů napálil balón do sítě kolem naprosto bezmocného gólmana Unnerstalla. Domácí však nečekali na odpověď příliš dlouho a za necelé dvě minuty srovnali. Vše započalo nádherným průnikem Grota po levém křídle a následné zpětné přihrávce přímo proti kopačce Peniela Mlapy.

Pozdějšího hrdinu s tožskými kořeny brilantně vychytal Koşelev, jenomže k dorážce se probojoval Seuntjens a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. VVV otočil vývoj tohoto duelu ve 41. minutě. Dlouhý aut z pravé strany byl prodloužen až do středu pokutového území, kde se do balónu ukázkově opřel Mlapa a zavěsil do levého horního rohu. Sedmadvacetiletý útočník uklidnil svůj výběr tři minuty po změně stran.

Nákop Unnerstalla prodloužil hlavou za sebe Opoku. Mlapa přesprintoval svého strážce a obelstil i vyběhnutého Koşeleva, zakončení do odkryté branky již bylo lahůdkou - 3:1. Po necelé hodině hry přestřelil branku Grot a Opoku v jasné pozici špatně zpracoval míč. Sittard málem vstal z mrtvých v závěrečné desetiminutovce. Nejprve snížil střídající André Vidigal, který po pasu Lamproua hlavičkoval zády k brance k pravé konstrukci. V nastaveném čase byli blízko k vyrovnání Vidigal s kapitánem Diemersem, ovšem skórovat nakonec nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední 2 kola doma vyhráli, pokaždé za vyžší kurz. Mě stačí 0, domácím by mohly 2 bodíky chybět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele