Eredivisie - preview 12. kola

09.11.2018, 08:58, aktualizováno 11.11.2018, 09:10
Previews
Ajax zatím marně nahání suverénní PSV Eindhoven a na další jeho výhru potřebuje zareagovat na půdě Excelsioru. Feyenoord se představí v Almelu, Alkmaar cestuje do Haagu a dnešní program zahájí utkání v Groningenu, kam přijede Heerenveen...
FC Groningen - SC Heerenveen  (neděle 12:15)
V úvodním nedělním zápase na sebe narazí dva soupeři, kteří momentálně mají zcela odlišné starosti. Groningen je v nizozemské nejvyšší soutěži stále poslední s pouhými sedmi body a na sedmnáctou Bredu ztrácí bod jeden, nicméně před týdnem předvedl excelentní výkon a vypadá to, že se začíná dostávat do dobré formy. Proti Heerenveenu se navíc určitě bude chtít vytáhnout. Hosté zatím také neuchvacují a se čtrnácti body jsou devátí.

FC v dosavadních jedenácti zápasech zvítězil pouze dvakrát. Na konci srpna přehrál ve 3. kole De Graafschap po výsledku 1:0, od té doby vybojoval v sedmi utkáních jediný bod. Minule však ukázal výtečnou produktivitu v Rotterdamu a místní Excelsior přehrál 4:2, od prvního vstřeleného gólu měl duel prakticky pod kontrolou. SC se v poslední době také zvedl, v uplynulých čtyřech střetnutích získal solidních sedm bodů.

Nejprve deklasoval De Graafschap a z Doetinchemu si odvezl vysokou výhru 5:0, pak nedokázal vzdorovat Ajaxu a podlehl mu 0:4. Následně zaskočil Alkmaar a zvítězil v poměru 3:2, v minulém kolem nepotvrdil úlohu jasného favorita proti Emmenu a jen s ním remizoval (1:1). "Srážejí nás zbytečné ztráty, v boji o pohárové příčky si je dovolit nemůžeme. Groningen je sice poslední, ale má kvalitní kádr," uvedl s respektem kouč Jan Olde Riekerink.

Ten se stále nemůže spolehnout na Dána Høegha (potíže se stehnem), Bruijneho (poraněná třísla), Schaarse (zraněný lýtkový sval) a Schmidta. "I přes současné postavení si v žádném případě nemyslím, že jedeme do Groningenu v roli favoritů. Ten bude povzbuzen předchozím úspěchem a určitě chce vůbec poprvé před vlastními fanoušky zvítězit. Ke třem bodům potřebujeme předvést nadstandardní výkon," dodal opatrně pětapadesátiletý Riekerink.

Jeho protějšek Danny Buijs dlouhodobě nemusí řešit problémy s marodkou, mimo hru je pouze Breij. "Jsme moc šťastní, že jsme v předchozím kole konečně zvítězili. Všem nám spadl kámen ze srdce, v následujícím průběhu se nám určitě bude lépe dýchat. Heerenveen je silný soupeř, porazit ho však můžeme," uvedl Buijs krátce. V loňské sezóně se nadcházející protivníci rozešli v obou případech smírně po výsledcích 1:1 a 3:3.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.69 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Excelsior - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Rotterdamský Excelsior není v poslední době v optimálním rozpoložení, a proto klesl do dolní poloviny Eredivisie s dvanácti body. Nyní se pokusí své konto rozšířit, ovšem proti němu stojí nesmírně silný protivník. Ajax zatím úspěšně proplouvá základní skupinou Ligy mistrů a je blízko osmifinále, v domácí soutěži vybojoval solidních osmadvacet bodů a patří mu druhá příčka. Za zatím stoprocentním PSV zaostává o bodů pět.

Hosté v jedenácti ligových zápasech pouze jednou remizovali a jednou prohráli právě s PSV (0:3), jinak kosí jednoho protivníka za druhým. V posledních pěti zápasech ani jednou neinkasovali, postupně si poradili se Sittardem (2:0), Alkmaarem (5:0), Heerenveenem (4:0), Feyenoordem (3:0) a minule také s Tilburgem (2:0). V dosavadních čtyřech duelech LM ani jednou neprohráli, s osmi body jsou na druzí a nejlepší šestnáctku mají vskutku na dosah.

Ve středu zavítali do portugalské Benficy, smazali jednobrankové manko protivníka a domů si odvezli důležitý bod po remíze 1:1. "Všechny nás nesmírně těší, že jsme udrželi neporazitelnost. Tohle pro nás bylo klíčové utkání a s bodem jsme spokojeni, velký úspěch klepe na dveře. V tuto chvíli se soustředíme pouze na Excelsior, úbytku sil se nebojím," uvedl s optimistickými vyhlídkami osmačtyřicetiletý trenér AFC Erik ten Hag.

Tomu stále chybí Veltman kvůli poraněnému kolenu, připraveni nejsou ani Eting (potíže s kotníkem), Bandé (zlomenina lýtkové kosti) a Sinkgraven (po operaci kolene). "Liga je pro nás stejně důležitá jako evropské poháry, myslíme pouze na titul. Je nám jasné, že PSV bude pokračovat v nastoleném tempu a každá ztráta by nás mohla v konečném účtování hodně mrzet. Excelsior v žádném případě nepodceníme," dodal na tiskové konferenci ten Hag.

Domácí v předchozích čtyřech střetnutích hned třikrát prohráli, porazit dokázali jen Arnhem (2:0). Poté vysoko prohráli v Doetinchemu s místním De Graafschapem (1:4), v páteční předehrávce 11. kola nezvládli přestřelku s Groningenem (2:4). Postrádat budou Islanďana Andersona, Belgičana Caenepeela a Američana Payneho. V loňských vzájemných duelech získal Ajax plný počet šesti bodů po výhrách 3:1 a 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.10 - 11.80 - 1.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Alkmaar v posledních týdnech upadl do hluboké krize a snaží se ji co nejdříve překonat. Minulé kolo sice zaznamenal tři body, ovšem jeho výkon rozhodně neodpovídal představám. AZ byl totiž považován za jednoho z kandidátů na mistrovský titul, jenomže v dosavadních jedenácti utkáních vybojoval pouze patnáct bodů a na vedoucí PSV má manko hrozivých osmnácti bodů. V tabulce mu patří až šestá pozice.

Nyní bude plnit úlohu mírného favorita v Den Haagu, kterému se taktéž nevede zrovna nejlépe. V minulých čtyřech střetnutích hned třikrát prohrál a jen jednou remizoval. Vypadl z národního poháru s Feyenoodem po debaklu 1:5, nedařilo se mu ve Venlu (0:2) a minule nevyzrál ani na rozjetý Utrecht (0:3). Tabulkou klesl na dvanáctou příčku s dvanácti body a od sestupové zóny ho dělí pouhopouhé dva body.

AZ se po třech porážkách v řadě za sebou s Ajaxem (0:5), Utrechtem (1:2) i Heerenveenem (2:3) trápil také minulý víkend s De Graafschapem a nováčka letošního ročníku zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0, vítěznou trefu navíc vsítil až čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. "Snažíme se dělat všechno proto, abychom měli výsledky. S výhrou jsme spokojeni, ale musíme se v mnoha ohledech výrazně zlepšit," řekl na po zápasové tiskové konferenci trenér John van den Brom.

Dvaapadesátiletý rodák z Amersfoortu si je před nedělním duelem vědom, že podobný výkon by na ADO stačit nemusel. "Potřebujeme si více věřit, nedokážeme zachovat klid v koncovce. Všichni jsme potřebovali vzpruhu a ta přišla, i přes nepřesvědčivou hru nám může výrazně pomoci. Pevně věřím, že se vrátíme k zažitému stylu a znovu budeme pro všechny hrozbou," dodal odhodlaně van den Brom.

Tomu scházejí Vejinovič, Wuytens, Helmer, Boadu, Mihálik a de Boer. Hosté nemohou využít služeb Kishny, Davida, Bakkera ani Yuninga. Ve vzájemných zápasech se dlouhodobě daří hostujícímu celku, který vyzrál na svého protivníka již pětkrát za sebou. V uplynulém ročníku nejprve doma uspěl po výsledku 2:0, nezaváhal ani v následné jarní odvetě a díky skvělému prvnímu poločasu zvítězil v Den Haagu hladce 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 3.89 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam  (neděle 16:45)
Nedělní dohrávka je vzhledem k postavení obou výběrů zároveň šlágrem 12. kola, neboť se v ní utkají třetí celek se čtvrtým. Domácí Heracles je na tom hůře jen kvůli skóre, nicméně i tak bude do duelu vstupovat jako mírný favorit Feyenoord. Oba dva doposud získali solidních dvacet bodů, ani jednomu příliš nevyšel poslední ligový duel. Almelu začíná lehce docházet dech, na druhou stranu však letos hned několik favoritů zaskočil.

Svěřenci trenéra Franka Wormutha nedokázali zvítězit třikrát za sebou, když se nejprve rozešli smírně v poměru 1:1 se Zwolle. Pak vypadli z národního poháru po porážce 0:2 s Arnhemem a naposledy zklamali také na půdě předposlední Bredy (1:2). "Chceme se vrátit na vítěznou vlnu, i když to proti Feyenoordu bude nesmírně obtížné. Je potřeba na vše zapomenout a nyní hrát s čistou hlavou," snaží se Wormuth najít recept na pokles formy.

Rotterdamský výběr má oproti svému nadcházejícímu rivalovi jeden duel k dobru, neboť před týdnem s Venlem vypadla na stadionu De Kuip elektřina a proud už znovu nenaskočil. V KNVB Beker rozstřílel Den Haag 5:1, jenomže předtím v důležitém souboji o Ligu mistrů nevyzrál na Ajax a podlehl mu hladce 0:3. "Herní praxe nám chybět nebude. Tato událost byla nepříjemná, ale vypořádáme se s ní," vrátil se k nedohranému utkání s VVV kouč Giovanni van Bronckhorst.

Hostující stratég stále nemůže využít služeb obránce St. Justeho, jenž si bude odpykávat třízápasovou stopku za brzké vyloučení s Ajaxem. Na marodce se dlouhodobě nacházejí Haps se Sinisterrou. "Almelo bude velmi nebezpečné, vždyť letos porazilo Heerenveen či Alkmaar. Ve většině případů vyniká excelentní ofenzívou a dokáže být hodně produktivní, proto nesmíme podcenit jedinou minutu," dodal vzápětí třiačtyřicetiletý van Bronckhorst.

Domácí postrádají Pröppera, Jakubiaka i Hardevelda (všichni problémy s kolenem), van der Watera pro změnu trápí tříslo a Rossmanna zase kotník. Ve vzájemných střetnutích dominuje z dlouhodobého hlediska rotterdamský klub. V uplynulém ročníku zvítězil ve všech třech případech. V osmifinále národního poháru přehrál Heracles 3:1, v lize si nejprve odvezl z jeho půdy příznivý výsledek 4:2, na který navázal v jarní odvetě těsnou výhrou 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.90 - 4.33 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Emmen - NAC Breda  (sobota 18:30)
Velmi důležitý zápas o záchranu spolu sehrají Emmen s Bredou a dá se očekávat nesmírně napínavý souboj. Nováček Eredivisie je v tabulce na šestnácté pozici s deseti body, hosté doposud vybojovali o dva body méně a jsou sedmnáctí o bod před posledním Groningenem. Mírným favoritem bude domácí výběr, ovšem NAC v posledních třech ligových střetnutích neprohrál a svou šňůru jistě bude chtít prodloužit.

Oba dva protivníci vyhráli v dosavadním průběhu pouze dvakrát. FC naposledy v polovině září, kdy si odvezl senzační tři body z Utrechtu (2:1). Od té doby třikrát prohrál a třikrát remizoval. V předchozích dvou duelech se rozešel smírně s Venlem i Heerenveenem (v obou případech 1:1), především týden starý nerozhodný výsledek s SC je velmi cenný. Emmen totiž dlouhou dobu prohrával a vyrovnávací trefu vsítil až dvě minuty před koncem.

Hosté jsou v přeci jen o něco lepší formě. Po sedmi porážkách v řadě za sebou přerušili svou nelichotivou bilanci proti Tilburgu, se kterým vybojovali bod po remíze 2:2. Vzápětí odjížděli spokojeni i z Den Haagu (1:1) a uplynulé kolo se postarali o velké překvapení proti rozjetému Heracles. Současný čtvrtý celek Eredivisie porazili 2:1, o vítěznou trefu se postaral v 88. minutě nejlepší střelec domácího klubu Mitchell te Vrede.

Domácí se stále musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nachází Deiman (potíže s kolenem), dále pak Bijlsma, Pedersen, Marinus, Bos a Oldenburger. "Všichni vnímají důležitost tohoto utkání, ale neřekl bych, že rozhodne o případné záchraně. Očekávám opatrný a trochu i nervózní průběh z obou stran. Musíme hrát v klidu, jinak by nás soupeř mohl potrestat," vyjádřil trenér Emmenu Dick Lukkien.

Jeho protějšek Mitchell van der Gaag to s absencemi také nemá zrovna jednoduché, mimo hru zůstávají Damen, Kastaneer, Mühren, Fernandes, van Anholt a Rommens. "Na vavřínech určitě neusneme, stále jsme v kritické situaci. Daří se nám pravidelně bodovat a úspěch s Heracles nás může výrazně povzbudit. O osudu tohoto střetnutí může rozhodnout jediný moment," myslí si hostující lodivod. Oba dva celky na sebe naposledy narazily ve druhé lize v sezóně 2016/2017 a tehdy získala čtyři body Breda po výsledcích 3:1 a 0:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.85 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BV De Graafschap - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
I po jedenácti kolech zůstal PSV stoprocentní a stále drží poměrně slušný odstup od druhého Ajaxu. Svou sérii by určitě rád natáhl i na půdě nováčka nejvyšší soutěže z De Graafschapu, který, dle očekávání, bojuje o holé přežití. Oba celky se v minulosti příliš nestřetávaly, každopádně v posledních třech jejich duelech vždy padlo nejméně pět branek.

Hosté v úterý sehráli již svůj čtvrtý zápas základních skupin Ligy mistrů. A na půdě Tottenhamu sahali po velmi dobrém výsledku. Ještě dvanáct minut před koncem v Londýně dokonce vedli, nakonec si však domů nepřivezli ani bod. Eindhovenský klub se určitě za svůj výkon nemusel vůbec stydět. Přesto ho porážka musela zamrzet.

Trenér Mark van Bommel svým hráčům nevyčítal, jak celkově k utkání přistoupili. Jeho tým totiž favorita pořádně potrápil. "Ale že jsme dvakrát takhle inkasovali, to je smrtelný hřích," netěšilo ho. <,i>"Byli jsme blízko úspěchu. Na hřišti bylo mužstvo, které chtělo za každou cenu ubránit soupeře. Na to se moc hezky koukalo," ocenil.

PSV už bude moci počítat s útočníkem Maximilianem Romerou, který letos nastoupil jen k jednomu zápasu, ale za béčko už nedávno odehrál dvě utkání a měl by se objevit minimálně aspoň na lavičce. "Je to pro něj důležitý krok," vítal jeho návrat van Bommel, jemuž tak na marodce zbyl už jen Ryan Thomas, jenž stále na debut v novém dresu čeká.

Ačkoli si Boeren vyzkoušeli v milionářské soutěži atmosféru slavného Wembley a teď zavítají jen na třináctitisícový Vijverberg, v Doetinchemu je rozhodně nebude čekat komorné publikum. <,i>"Dokonce si myslím, že tam bude větší kravál než teď v Anglii," očekává van Bommel. <,i>"Musím jinak pochválit fanoušky. Interakce mezi nimi a hráči je skvělá."

Liban Abdulahi, Jurre Vreman, Ted van de Pavert a Frank Olijve, to je čtveřice hráčů, která by se neměla objevit v domácí sestavě. De Graafschap v tomto klání nebude mít rozhodně co ztratit. Jakýkoli bod, který by získal, by zcela určitě vylepšil nynější bilanci pouhého jednoho vítězství za poslední čtyři ligová kola. Naposledy těsně padl v Alkmaaru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.10 - 8.18 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Vitesse a Utrecht, to jsou rozhodně dva kandidáti na zisk pozic, které zaručují posezónní play-off o Evropskou ligu. A zatím v podstatě papírově naplňují svoje očekávání, oba se totiž nacházejí v horní polovině tabulky. Domácí mají jen o tři body méně než jejich soupeř, takže určitě budou mít motivaci se na hosty natěsno dotáhnout.

Každopádně Utrecht má velmi dobrou formu a snadno k poražení ani náhodou nebude. V lize zvítězil už čtyřikrát za sebou, zároveň také pokračuje i v Nizozemském poháru. Arnhemskému klubu má navíc co oplácet. Právě loni se oba týmy střetly v play-off o evropské poháry a v obou případech zvítězilo Vitesse.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata nemají ani daleko ke třetí příčce ve skupině, kterou okupuje aktuálně Feyenoord. Vzdáleni jsou od něj jen na rozdíl dvou bodů. Co se absencí týče, netrápí Advocaata absolutně žádná zranění. V jeho sestavě by tak mělo dojít jen ke kosmetickým úpravám oproti minulému hladkému vítězství nad Den Haagem.

Domácí záložník Bryan Linssen si moc dobře uvědomuje, že tohle je určitě jeden z důležitějších mačů tohoto podzimu. "Utrecht je pro nás přímý konkurent. Má dokonce spíše méně bodů než se očekávalo. My se musíme ujistit tím, že ve své sérii nebude pokračovat," burcoval. "Víme, co udělat, abychom ho porazili. Je to to nejpodstatnější."

Zatímco Advocaat může nasadit nejsilnější možné složení, to samé se určitě nedá říct o kouči Leonidovi Sluckém. V obraně bude postrádat i nadále Maikela van der Werffa, jenž už chyběl minulý týden proti PSV, a vykartovaného Danilha Doekhiho, který byl naposledy vyloučený. Znovu by se tak na stoperu měl objevit jindy nepříliš využívaný Rasmus Thelander.

Tim Matavž, Arnold Kruiswijk a Charly Musonda mají zdravotní problémy a ani oni hrát nebudou. Zcela fit jsou naopak Alexander Büttner i Roy Beerens. "Na některých pozicích nyní vládne zdravá konkurence," těšilo ruského stratéga ve službách Vitesse. "Utrecht je silný tým, který je navíc v dobré kondici. My se musíme spoléhat sami na sebe."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.35 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - Fortuna Sittard  (sobota 20:45)
Venlo může být se svým dosavadním účinkováním celkem spokojeno, v jedenácti zápasech vybojovalo solidních patnáct bodů a díky tomu se nachází v horní polovině tabulky. Konkrétně je na osmé pozici, nicméně ani jeho sobotnímu protivníkovi se nevede úplně zle. Na kontě má o dva body méně a je desátý, svého nadcházejícího rivala tak může při případné výhře předskočit. Za mírného favorita bude díky domácímu prostředí považován VVV.

Svěřenci trenéra Mauriceho Steijna se prezentují vyrovnanými výkony od samého začátku Eredivisie. V prvních šesti kolech prohráli jen jednou a to ještě s obrovským amsterdamským favoritem z Ajaxu, kterému po vyrovnaném průběhu podlehli těsně 0:1. Následně neuspěli dvakrát za sebou s Excelsiorem (0:1) a se suverénním PSV (0:4), pak ale přehráli Zwolle (2:0) a bod si odvezli z Emmenu (1:1). Před týdnem se jejich plánované utkání neuskutečnilo.

V Rotterdamu byl totiž zápas přerušen po necelých dvou minutách kvůli výpadku elektřiny a proud se již nahodit nepodařilo. "S tímto se setkáte málokdy, ale občas se to stává. Nemyslím si, že by na nás měl tento herní výpadek nějaký vliv. Chceme co nejdéle atakovat příčky v klidných patrech tabulky a všichni věříme, že nás výborní fanoušci dotáhnou k dalšímu vítězství," vyjádřil se s optimismem domácí kormidelník Steijn.

Tomu bude chybět Dekker kvůli poraněným tříslům, karetní trest za zbytečné vyloučení s Emmenem bude stále odpykávat Roel Janssen. Fortuna zažívá v posledních týdnech obrození, v pěti předchozích případech prohrála jen jednou. V nejvyšší nizozemské soutěži zdolala doma De Graafschap (3:1) a minule také Zwolle (3:0), v národním poháru uspěla na hřišti druholigového Nijmegenu (3:2).

Houževnatý výkon k tomu předvedla i v Arnhemu a favoritovi podlehla o jedinou trefu (1:2). Kouč René Eijer nenasadí Američana Novakoviče, po operaci kolenních vazů se ještě nezotavil Vlijter a Francouz Dianessy laboruje pro změnu s kolenem. Jistotu startu nemá ani Heerings. Oba dva protivníci se potkali v ročníku 2016/2017 v Eerste Divisie a spokojen byl vždy domácí výběr. Sittard nejprve přehrál Venlo 2:0, pak ovšem utrpěl v odvetě jasnou prohru 1:4.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.35 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - Willem II  (pátek 20:00)
Oba dva páteční protivníci zatím zaostávají za očekáváním, jeden z nich může získat do dalšího průběhu potřebné sebevědomí. O něco lépe na tom prozatím je domácí výběr, který vybojoval jedenáct bodů a patří mu třináctá pozice, v poslední době je také v přijatelnější formě. Willem má na kontě o jeden bod méně a nachází se na čtrnáctém místě, v nejvyšší nizozemské soutěži navíc nezvítězil již osmkrát za sebou.

PEC v předchozím duelu naprosto vyhořel na půdě nováčka ze Sittardu a podlehl mu zcela jasně po výsledku 0:3, předtím však zazářil ve 2. kole KVNB Beker proti jinému nováčkovi z Doetinchemu a místní De Graafschap porazil 5:2. V Eredivisii neprohrál před vlastními fanoušky dvakrát za sebou, minule se rozešel smírně s Heracles v poměru 1:1. Tilburg se naposledy radoval z tříbodového zisku koncem srpna, kdy ve 3. kole deklasoval Almelo 5:0.

Od té doby získal pouhé čtyři body za čtyři nerozhodné výsledky, v posledních dvou střetnutích nestačil na Utrecht (0:1) a vysoce favorizovaný Ajax (0:2). Zwolle má v tomto ročníku problém v ofenzívě, neboť v jedenácti kolech skórovalo desetkrát a v tomto ohledu je vůbec nejhorší ze všech osmnácti účastníků. V loňských vzájemných utkáních se oba soupeři podělili po třech bodech. Nejprve uspěl PEC (3:2) a v jarní odvetě pro změnu Willem (1:0).

Domácí kouč John van 't Schip bude postrádat van Polena s Boerem (oba problémy s kolenem), kvůli potížím s achilovkou nenastoupí Koppers a zdravotně v pořádku není ani Elbers. "Máme ideální možnost se dostat na vítěznou vlnu, avšak soupeře nesmíme podcenit. Je velmi nebezpečný po standardních situacích a využívá rychlého protiútoku, velký pozor si musíme dát i ve vzduchu," uvedl van 't Schip s opatrností v hlase.

Hosté nemohou využít služeb Francouze Coulibalyho a Němce Akkaynaka, se zadním stehenním svalem laboruje Özbiliz. "Je skličující, že jsme více jak dva měsíce v lize nevyhráli. Děláme všechno proto, aby se situace obrátila. Všichni věříme, že jedna výhra by nás mohla dostat z krize. Nebude to vůbec jednoduché, šance jsou podle mě vyrovnané," vyjádřil se s očekáváním hostující trenér Adrie Koster.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.62 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven11110039:433
2.AFC Ajax1191130:428
3.Feyenoord Rotterdam1062220:1320
4.Heracles Almelo1162325:2220
5.FC Utrecht1153314:1218
6.AZ Alkmaar1143421:1815
7.SBV Vitesse1143416:1315
8.VVV Venlo1043311:1015
9.SC Heerenveen1135324:2514
10.Fortuna Sittard1134421:2113
11.SBV Excelsior1133516:2312
12.ADO Den Haag1133514:2412
13.PEC Zwolle1132610:1811
14.Willem II1124517:2110
15.BV De Graafschap1131711:2210
16.FC Emmen1124512:2610
17.NAC Breda1122713:258
18.FC Groningen1121810:237

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele