základní část, 12. kolo
10.11.2018 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Emmen - NAC Breda 2:0

V důležitém souboji o záchranu byl úspěšnější Emmen, který rivalovi z Bredy uštědřil první porážku po třech zápasech a díky výhře 2:0 opustil sestupové pásmo. V tabulce Eredivisie se posunul na dvanáctou pozici se třinácti body a do dalšího průběhu tak získal potřebný klid. Naopak Breda se propadla na poslední osmnácté místo s osmi body, její manko na patnácté Zwolle činí tři body. Domácí vsítili obě dvě své branky zhruba po hodině hry.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní, za zmínku stojí pouze dvě šance, po jedné na obou stranách, v úvodní čtvrthodině. Nejprve mohl skórovat domácí FC v 10. minutě, když až příliš snadno postupoval k hostující brance Bijl a pak vypálil z hranice pokutového území, jeho tvrdý projektil proletěl jen několik decimetrů nad horní tyčkou. Neuběhly ani dvě minuty a na druhé straně byl blízko k vedoucí trefě Nijholt.

Osmadvacetiletý záložník po zpětné přihrávce pálil z voleje a jeho kroucenou ránu vyrazil do strany připravený brankář Scherpen. Poté se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo, po změně stran měl více ze hry Emmen. Protivníka ohrozil v 58. minutě, kdy Niemeijer připravil dobrou pozici pro Canera Cavlana a ten hlavičkoval nepřesně. Šestadvacetiletý Cavlan přeci jen otevřel gólový účet sobotního střetnutí ani ne za 60 sekund.

Po rohovém kopu z levé strany se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou, po krkolomném zpracování na prsa okamžitě vypálil do volné části branky kolem naprosto bezmocného gólmana van Leera. NAC ani tento moment nenakopl a nedokázal najít recept na dobře organizovanou defenzívu protivníka, naopak v závěrečné čtvrthodině otevřel svou hru a Emmen nakonec ještě jednou skóroval.

Nejprve neuspěl aktivní Cavlan, jenž v 81. minutě mířil ke vzdálenější konstrukci a ke skórování mu chybělo jen několik málo centimetrů, neboť ji orazítkoval. Domácí definitivně rozhodli o svém tříbodovém zisku za dalších sedm minut. Po přihrávce od Cavlana napřáhl Jafar Arías z osy hřiště a parádní ranou z nějakých dvaadvaceti metrů rozvlnil síť, van Leer se natahoval marně. Ve zbývajících minutách se utkání v poklidu dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele