základní část, 12. kolo
09.11.2018 20:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - Willem II 2:3

Tilburg zvládl důležitou páteční předehrávku o horní polovinu Eredivisie a hlavně díky povedené úvodní čtvrthodině si domů odvezl cenné vítězství 3:2, i když o něj mohl nakonec přijít. V tabulce se posunul na jedenáctou pozici se třinácti body a bude se mu lépe dýchat. Naopak Zwolle nevyhrálo v lize počtvrté za sebou a před reprezentační přestávkou kleslo na patnáctou příčku s jedenácti body těsně nad sestupovou zónu.

Hosté vykročili za důležitými třemi body tou správnou nohou a díky zřetelné aktivitě skórovali poprvé již po necelých osmi minutách. Na levé straně vybojoval balón důrazný Palacios a poté odcentroval do pokutového území z levého křídla. Těsně před hranicí pokutového území přehlavičkoval svého protivníka Damir Dankerlui a s pomocí země rozvlnil síť, navíc zaznamenal vůbec svou první branku v Eredivisii.

Neuběhlo ani dalších osm minut a po třízápasovém půstu se prosadil španělský kanonýr Fran Sol. Nejlepší hostující střelec obdržel krásnou křížnou přihrávku do před brankového prostoru od Lewise a ze tří metrů nekompromisně zavěsil přímo pod horní konstrukci, brankář van der Hart neměl nárok. V následujících minutách se hra vyrovnala, domácí byli postupem času stále nebezpečnější. Kontaktní branku mohli vsítit sedm minut před výměnou stran.

Akci započal van Duinen, jenž se ve zhuštěném prostoru před hostujícím gólmanem Wellenreutherem nakonec ke střele nedostal. Míč se však odrazil za hranici pokutového území a tam se do něj opřel Bouy, jenž přestřelil horní tyčku o několik decimetrů. Za dalších šest minut postupoval po křídle van Duinen a z mírného úhlu na fantastického Wellenreuthera nevyzrál, v poslední minutě první půle si hostující strážce poradil i s pokusem Vita van Crooije a balón brilantně vyškrábl na roh.

Domácí po přestávce ještě více přidali a vytvořili si několik gólových možností. Nejprve pálil těsně vedle zadní tyče aktivní van Duinen, ihned na to neměl o pár centimetrů přesnou mušku ani Bouy. Vzápětí duel ovlivnila "nefotbalová" událost, neboť domácí příznivci bolestivě zasáhli kovovým předmětem hostujícího Palaciose. Ten naštěstí nebyl zraněn a mohl pokračovat, atmosféra se přeci jen uklidnila po snižující brance PEC z 62. minuty.

Van Crooij obdržel zpětnou nahrávku od Ehizibueho a míč snadno usměrnil k pravé konstrukci. Jenomže neuběhlo ani pět minut a Willem znovu vedl o dvě branky. Po rohovém kopu Crowleyho z levé strany hlavičkoval z hranice brankového území Sol a znovu se nemýlil. Zwolle se nevzdalo a zhruba čtvrthodiny před koncem snížilo zásluhou povedené hlavičky Ziana Flemminga. V samém závěru se mohl stát domácím hrdinou Hamer, ale když pouze orazítkoval horní tyčku, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele