Eredivisie - souhrn 10. kola

19.10.2019, 20:26, aktualizováno 20.10.2019, 18:39
Komentáře a souhrny
Ajax měl ve Waalwijku problémy, nováčka ale nakonec těsně porazil a pojistil si vedení v tabulce, večer mu pak udělala radost prohra PSV Eindhoven v Utrechtu. Roli favorita nenaplnil Alkmaar, doma podlehl Heerenveenu, výbornou formu potvrdilo Vitesse. Opět zaváhal Feyenoord, jenž se rozešel smírně s Heraclesem...

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 1:1

20.10.2019 16:45

Góly: 14. Jens Toornstra - 63. Orestis Kiomourtzoglou

Feyenoord nenapravil poslední výsledkový výpadek na půdě Fortuny Sittard a před vlastními fanoušky po reprezentační přestávce pouze remizoval s Heraclesem, ačkoli svého soupeře napříč obou nizozemských soutěží skolil sedmkrát v řadě. Do vedení ho sice poslal v první půli Jens Toornstra, nicméně po přestávce odpověděl Orestis Kiomourtzoglou.

Jako první se ozvali domácí zásluhou Kökcüho, jenž napřáhl ve 13. minutě ze střední vzdálenosti, ovšem jeho střelu lehce tečoval bránící Knoester, a tak míč skončil pouze v zámezí. Jen o pár chvil později se již Feyenoord dočkal vstřelené branky, to když Toornstra zpoza vápna v plné rychlosti napálil balón nechytatelně do šibenice.

Rotterdamský celek byl přece jenom o něco aktivnější i v minutách následujících, že by však zprvu na svého protivníka vyvinul nějaký soustavnější tlak, to se říci rozhodně nedá. Třeba Jörgensenův pokus z 24. minuty byl hodně nepovedený, ve 31. minutě se snažil skórovat Sinisterra, avšak s jeho zakončením si gólman Blaswich hravě poradil.

Heracles si vytvořil svou první větší příležitost ve 33. minutě, to když Czyborra uvolnil za obranu dos Santose, jenže ten následně zamířil jen mimo. A i kdyby se trefil mezi tři tyče, jeho branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu. V závěru půle Sinisterru vychytal Blaswich a v mžiku na to střílel z dobré pozice Berghuis, jenže pravačkou pouze minul.

V posledních okamžicích prvního dějství byl De club aan de Maas opravdu hodně nebezpečný, nicméně Sinisterra svou šancí pohrdl a míč poslal pouze na tribuny za bránou, v nastavení se kolumbijský forvard protlačil z vápna k dalšímu pokusu, avšak vracející se Czyborra v krkolomném postavení stačil balón vyrazit mimo hrací plochu.

Po změně stran mužstvo z Almela přece jenom přeřadilo na vyšší rychlostní stupeň. Ve 49. minutě ještě Mauro Júnior levačkou pálil vedle brány, ovšem v 63. minutě již zacílil po individuální akci přesně Kiomourtzoglou. Favorizovanější Feyenoord nebyl po celou druhou pětačtyřicetiminutovku vůbec ve své kůži a skórem už nijak nepohnul.

Možná že snad jen v posledních deseti minutách se mohl dočkat nějaké odměny, avšak Hapsovu technickou střelu z 83. minuty, mířící ke vzdálenější tyči, vyhlavičkoval do bezpečí za pět minut dvanáct obětavý Czyborra, v 87. minutě se snažil ještě Jörgensen na bližší tyči překonat Blaswiche, jenže jeho hlavička skončila pouze nad břevnem.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Fortuna Sittard 2:1

20.10.2019 14:30

Góly: 52. Michael de Leeuw, 82. Sergio Peña - 16. Bassala Sambou

Emmen udržel pevné nervy v závěru zápasu s velkým konkurentem ze Sittardu a díky rozdílové brance zhruba deset minut před závěrečným hvizdem zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce Eredivisie se posunul na čtrnácté místo s deseti body a v tomto ligovém ročníku zaznamenal své třetí vítězství. Naopak Fortuna už pošesté prohrála a s pouhými šesti body na kontě je až předposlední sedmnáctá.

Hosté přitom zvládli na jedničku první poločas, kde měli navrch a brzy se dostali do vedení. Nicméně po změně stran rychle inkasovali a nakonec odjíždějí domů s prázdnou. Vedoucí branku vsítili krátce po odehrané čtvrthodině. Po dlouhém nákopu od Anghy převzal míč Bassala Sambou, na levé straně se zbavil bránícího Bijle a pak ze čtrnácti metrů zakroutil míč přímo do vzdálenějšího spodního rohu, brankář Telgenkamp se natahoval marně.

Přesně po půlhodině hry mohl navýšit vedení hostujícího výběru Diemers, ale jeho projektil mířící do levého spodního růžku dokázal brilantním způsobem zlikvidovat připravený Telgenkamp. Ve 35. minutě poprvé zhrozili také domácí, jenomže Chaconova dělovka z deseti metrů proletěla vedle levé tyče. O devět minut později se podruhé v zápase mohl prosadit Sambou, avšak po geniální nahrávce pálil jen do bližší boční sítě.

Po změně stran domácí zabrali a naprosto překopali svou taktiku, která jim přinesla vyrovnání v 52. minutě. Na levé straně odvedl pořádný kus práce Burnet a svým nadýchaným pasem našel hlavu Michaela de Leeuwa, jenž ze šesti metrů zamířil do protipohybu bezmocného gólmana Koşeleva. V následujícím průběhu bylo na obou protivnících znát, že hlavně nechtějí udělat chybu v obraně a podle toho se hra odvíjela.

FC z ničeho nic rozhodlo o svém tříbodovém zisku v 82. minutě. Po přihrávce od Görgülüa se elegantně otočil s míčem Sergio Peña a parádní ranou z dvaceti metrů vymetl všechny pavučiny ve vzdálenější šibenici, Koşelev se jen naprázdno proletěl vzduchem. Za dalších sedm minut mohl zařídit konečnou remízu Ciss, ale jeho prudkou hlavičku směřující pod břevno famózně vytěsnil Telgenkamp nad svou branku a skóre se proto nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Sparta Rotterdam 2:0

20.10.2019 14:30

Góly: 85. Kaj Sierhuis, 90+4. Charlison Benschop (pen.)

Groningen zvládl důležitý zápas s konkurenční Spartou Rotterdam a především díky perfektnímu druhému poločasu ji porazil po výsledku 2:0. V nejvyšší nizozemské soutěži tak dosáhl na své druhé vítězství za sebou a tabulkou se posunul na jedenácté místo se třinácti body. Nováček soutěže naopak teprve potřetí v tomto ročníku prohrál a s patnácti body mu patří osmá pozice, v tomto duelu navíc dohrával bez vyloučeného brankáře Tima Coremanse.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně vyrovnané a příliš vyložených možností k vidění nebylo. První poločas probíhal v naprosto opatrném duchu, ani jeden z gólmanů nemusel řešit mnoho složitých situací a hra se rozhýbala až po změně stran. První důležitý okamžik nastal zhruba deset minut po přestávce, kdy Zeefuik ve vlastním pokutovém území naprosto zbytečně přistrčil Auassara a rozhodčí Blom dostal pokyn od videorozhodčího.

Po zhlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Bryan Smeets. Šestadvacetiletý záložník však v důležitý moment selhal, brankář Padt přečetl jeho úmysl a pokus směřující do pravého dolního rohu ukryl ve svých rukavicích. Domácí byli blízko k vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. El Hankouri obdržel zpětnou nahrávku a napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů.

Jeho skákavá rána měla dobré parametry, ale nakonec pouze orazítkovala bližší konstrukci. Po následném rohovém kopu se dostal k odraženému míči te Wierik, nicméně vzápětí pálil vysoko nad horní tyčku. Groningen poté vytvořil na soupeře obrovský tlak a zaslouženého gólu se dočkal v 85. minutě. Kaj Sierhuis po přihrávce z levé strany přetlačil v šestnáctce Sparty Vriendse a z deseti metrů zamířil po zemi přímo do pravého spodního rohu.

Od tohoto okamžiku se rotterdamský celek snažil odpovědět, ale zbývalo mu proklatě málo času. Domácí přidali definitivně pojistku ve čtvrté nastavené minutě. Coremans totiž ve vlastní šestnáctce chytil míč, pak ho lehce atakoval střídající Sierhuis a hostující strážce na to reagoval úderem hlavou. Blom okamžitě ukázal na penaltový puntík a Coremansovi ukázal přímou červenou kartu. Balón si postavil Charlison Benschop a usměrnil ho do protipohybu Mattheije, jenž se vinou využitého počtu střídání musel postavit mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - ADO Den Haag 3:1

20.10.2019 12:15

Góly: 38. Iliass Bel Hassani, 74. Reza Ghoochannejhad, 89. Pelle Clement - 8. Michiel Kramer

V souboji dvou trápících se celků nakonec uspělo domácí Zwolle, které tak přerušilo svou šňůru tří porážek v řadě za sebou. Konkurenční Den Haag zdolalo po výsledku 3:1, i když od samého začátku prohrávalo. Díky tomu se posunulo na třináctou pozici s deseti body, naopak hosté utrpěli pátou porážku za sebou a s pouhými šesti body na kontě jsou až šestnáctí. Český krajánek v dresu ADO Tomáš Necid začal na lavici náhradníků a na hřiště přišel v 77. minutě.

Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka přitom začali naprosto skvěle a hned svou první větší příležitost z 8. minuty přetavili ve vedoucí trefu. Po střílené přihrávce od Maloneho si seběhl před branku Michiel Kramer a zblízka jemnou tečí překonal gólmana Mouse. Od tohoto okamžiku se hosté soustředili na pozornou defenzivní práci, PEC se poprvé ozvalo až krátce po odehrané půlhodině zásluhou van Crooije.

Třiadvacetiletý útočník se zjevil zcela osamocen před gólmanem Koopmansem a mířil do levého spodního rohu, nicméně domácí strážce se vytáhl s fantastickým zákrokem a svůj výběr výrazně podržel. Ve 38. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Po centru z pravého křídla od Saymaka zapomněla hostující defenzíva na rozběhnutého Iliasse Bel Hassaniho, jenž prudkou hlavičkou usměrnil balón přímo do bližší šibenice.

V dalším průběhu se po vyložených možnostech doslova slehla zem a oba soupeři měli velké problémy s přechodem na útočnou polovinu. Zwolle pořádně zatlačilo až v závěrečných dvaceti minutách. Po průniku Pelleho Clementa a následné přihrávce se v předbrankovém prostoru srazili van Crooij s Koopmansemem. Následný oblouček Saymaka dopravil do prostoru tří tyčí Reza Ghoochannejhad, ale po signalizaci pomezního rozhodčího gól neplatil.

Nicméně hlavní rozhodčí Gözübüyük si šel celou situaci prohlédnout k videu, a jelikož se o ofsajdové postavení íránského útočníka nejednalo, tak branku přeci jen uznal. Den Haag se ve zbývajících minutách tlačil za vyrovnáním a hrozil především ze standardních situací, jenomže k ničemu nebezpečnému se nedostal. Naopak v 89. minutě inkasoval potřetí, kdy po rychlém přímém volném kopu Hamera obešel Clement vyběhnutého hostujícího strážce a z mírného úhlu rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - PSV Eindhoven 3:0

19.10.2019 20:45

Góly: 49. Sander van de Streek, 82. Adam Maher, 90+3. Sean Klaiber

PSV utrpělo v tomto ročníku Eredivisie vůbec svou první porážku, po nedisciplinovanosti ve druhém poločase totiž nestačilo na Utrecht vysoko 0:3. Největší překvapení 10. kola se zrodilo po změně stran, kdy se diváci dočkali všech tří branek FC a hned dvou červených karet hostujícího celku. Domácí se posunuli na páté místo se sedmnácti body, eindhovenský klub zůstal na druhé příčce se šestadvaceti body o tři body za vedoucím Ajaxem.

Favorit sobotního utkání měl v prvním poločase lehce navrch a více držel míč, ovšem k nějaké vyložené gólové možnosti se dostat nemohl a brankáře Paese příliš často nezaměstnával. Jeden z důležitých momentů se zrodil necelých pět minut po přestávce. Sander van de Streek se po autovém vhazování zbavil ve středu hrací plochy dvou bránících protihráčů, poté postupoval sám a z třiceti metrů razantně vypálil.

Jeho pokus tečoval Nick Viergever a balón zapadl do protipohybu gólmana Zoeta, navrátilec v sestavě neměl vůbec žádnou naději na úspěšný zákrok. Ihned na to byl blízko k vyrovnání hostující kanonýr Malen, ale svou hlavičkou jen těsně minul levou konstrukci. V 65. minutě byl na opačné straně blízko k druhé brance Utrechtu van Overeem, jenomže po odrazu míče ho nabídnutá příležitost natolik zaskočila, že prostor tří tyčí vůbec netrefil.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci za další tři minuty. Viergever velmi nešetrně atakoval unikajícího Ramselaara a rozhodčí Makkelie mu nejprve udělil žlutou kartu. Po přezkoumání videozáznamu však svůj verdikt změnil a Viergevera po přímé červené kartě poslal předčasně do sprch. V 74. minutě klesly naděje PSV na bod mrazu. Jorrit Hendrix přišlápl Gustafsona a situace se opakovala, Makkelie žlutou kartu znovu odvolal a udělil přímou červenou kartu.

Domácí proti dvojnásobně oslabenému protivníkovi pojistili svůj náskok zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Adam Maher se po přihrávce od Gustafsona odhodlal k ráně z větší vzdálenosti a parádně zavěsil do bližší šibenice, reakce Zoeta přišla pozdě. Ve třetí nastavené minutě uzavřel gólový účet Sean Klaiber, jenž zcela osamocen propálil hostujícího strážce z mírného úhlu. U premiérové porážky PSV byl český krajánek Michal Sadílek, který odehrál celý zápas, v domácím dresu se naopak opět nedostal na trávník Václav Černý.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SBV Vitesse 0:4

19.10.2019 20:45

Góly: 29. Bryan Linssen, 34. Bryan Linssen, 43. Riechedly Bazoer, 53. Nouha Dicko

Arnhem se po reprezentační přestávce opět ukázal ve skvělém světle, v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězil již počtvrté za sebou. Na půdě Venla neměl žádnou konkurenci a zvítězil poměrně hladce po výsledku 4:0, díky tomu se posunul na třetí místo s úctyhodnými třiadvaceti body a za druhým PSV zaostává jen o body tři. Naopak VVV počtvrté v řadě prohrálo a tabulkou Eredivisie se propadlo na patnáctou příčku s devíti body na kontě.

Domácí se v úvodu zápasu nezalekli svého mnohem favorizovanějšího protivníka a první větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách. V pokutovém území Vitesse si udělal trochu prostoru ke střele Yeboah a svůj pokus usměrnil o metr vedle levé tyče. Zhruba v polovině úvodního dějství vypálil z hranice šestnáctky Cattermole a gólman Pasveer se musel vytáhnout s parádním zákrokem.

Hosté tak úvodní tlak protivníka přečkali a do vedení se dostali ve 29. minutě. Tradiční kanonýr Bryan Linssen využil dlouhého nákopu z vlastní poloviny od Obispa a zblízka obstřelil vyběhnutého brankáře Kirschbauma. Neuběhlo ani pět minut a stejný hráč skóroval podruhé. Tentokráte hostující kapitán obdržel zpětnou nahrávku od Nouha Dicka a ze čtrnácti metrů zamířil přesně kolem pozdě reagujícího Kirschbauma.

Ani od tohoto okamžiku Vitesse nepolevilo a ještě do přestávky přidalo třetí gól. Třiadvacetiletý záložník Riechedly Bazoer napřáhl levačkou po přihrávce Foora z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přímo do pravého spodního rohu, domácí strážce se natahoval marně. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran, Venlo bylo blízko ke snížení po šesti odehraných minutách.

Wright si navedl míč do středu pokutového území a pálil o decimetry vedle pravé tyče, vzápětí na opačné straně převzal balón Bazoer a prudkou ranou kolem Kirschbauma rozvlnil síť. Za dalších dvanáct minut mohl skórovat také aktivní Foor, ale levou část brankové konstrukce těsně minul. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem udržel čisté konto Pasveer po projektilu Yeboaha, pak se již nic zásadního nepřihodilo.

Více informací k zápasu

FC Twente - Willem II 0:1

19.10.2019 19:45

Góly: 6. Marios Vrousai

Fotbalisté Twente pokračují v mizérii i po reprezentační přestávce, nyní v nejvyšší nizozemské soutěži prohráli již počtvrté v řadě a s dvanácti body se propadli na dvanáctou pozici. Po skvělém vstupu do Eredivisie tak zažívají zcela odlišnou situaci, v prvních šesti střetnutích nového ročníku totiž ani jednou neprohráli. Willem naopak dosáhl na svou pátou výhru v této sezóně a se šestnácti body se posunul na solidní sedmou příčku.

Hosté rozhodli o svém úspěchu po šesti minutách hry, kdy vstřelili svou jedinou branku a náskok poté udrželi až do závěrečného hvizdu. Enschede poprvé po pěti utkáních neskórovalo, na dobře organizovanou defenzívu protivníka tentokráte nenašlo recept. Tilburg z ničeho nic udeřil v 6. minutě, kdy svou první větší příležitost přetavil ve vedoucí trefu. Podruhé v tomto ligovém ročníku skóroval Marios Vrousai.

Jednadvacetiletý řecký záložník hostující v klubu z Olympiakosu Pireus využil parádního pasu Heerkense z pravého křídla a prudkou hlavičkou z osmi metrů zamířil přesně do levé šibenice, brankář Drommel neměl nárok. Po necelé čtvrthodině hry mohl navýšit vedení hostujícího výběru další řecký krajánek v základní sestavě Pavlidis, ale ve vyložené možnosti selhal a zblízka z mírného úhlu nepropálil připraveného Drommela.

Pak tempo hry přeci jen opadlo, další velká příležitost byla k vidění až v nastaveném čase úvodního dějství. O vyrovnání se mohl postarat Espinosa, nicméně z deseti metrů neseřídil svá mířidla přesně a pálil o decimetry nad horní tyčku. Po změně stran domácí tlačili, avšak po hodině hry přišli o své útočné eso Aitora Cantalapiedru, který musel odejít z trávníku kvůli zranění. Domácí výrazněji zahrozili zhruba čtvrthodiny před koncem.

Po přihrávce od Verdonka vyslal střílený centr z levého křídla Espinosa a gólman Wellenreuther musel jednoruč odvracet balón na rohový kop. V 83. minutě mohl definitivně odrazit nápor protivníka Ndayishimiye, ovšem po akci jeden na jednoho nedokázal zblízka překonat vyběhnutého Drommela. V samém závěru měl vyrovnání na kopačce Menig, jenže trefil jen stojícího spoluhráče před sebou a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - SC Heerenveen 2:4

19.10.2019 18:30

Góly: 31. Ron Vlaar, 48. Calvin Stengs - 7. Sven Botman, 36. Rodney Kongolo, 45+3. Jens Odgaard, 63. Teun Koopmeiners (vl.)

Alkmaar nepotvrdil papírové předpoklady proti Heerenveenu a hlavně kvůli nepříliš pevné defenzívě v prvním poločase překvapivě podlehl nevyzpytatelnému protivníku divokým poměrem 2:4. V tomto ročníku Eredivisie utrpěl porážku teprve podruhé a v tabulce klesl na čtvrté místo s dvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů devět. SC potvrdilo zlepšenou formu a potřetí v řadě bere tři body, se šestnácti body se posunulo ne šesté místo.

Hosté vstoupili do tohoto sobotního duelu více než dobře a do vedení se dostali po sedmi minutách hry. Těsně předtím vypálil z více jak třiceti metrů Faik a brankář Bizot měl co dělat, aby tento razantní pokus odvrátil do zámezí. Následně od rohového praporku odcentroval Veerman a nabíhající Sven Botman důrazně předskočil na hranici brankového území Wuytense, míč pak usměrnil kolem stojícího Teuna Koopmeinerse do branky.

AZ od tohoto okamžiku přidalo a tlačilo se za vyrovnáním. Zhruba po pětadvaceti minutách hry střílel z nadějné pozice Druijf, ale zakončení mu vůbec nevyšlo a balón poslal hodně mimo. Vzápětí se prezentoval s krásným volejem Koopmeiners a levou tyč minul o několik decimetrů. Domácí se přeci jen dočkali zasloužené trefy ve 31. minutě, kdy po rohu od Koopmeinerse zakončoval hlavou do prázdné branky zcela zapomenutý Ron Vlaar.

Jenomže nerozhodný stav nevydržel ani pět minut, Heerenveenu vrátil vedení Rodney Kongolo. Teprve jednadvacetiletý záložník po rychlém protiútoku a finální pobídce Veermana napřáhl z hranice pokutového území a po zemi se krásně trefil do vzdálenějšího spodního rohu. Hosté skórovali do přestávky ještě jednou, v nastaveném čase si po dalším rohovém kopu a prodloužené hlavičce Dreševiće seběhl k zadní konstrukci Jens Odgaard a zblízka neminul - 1:3.

Alkmaaru svitla nadějně na bodový zisk ihned po změně stran, kdy snížil Calvin Stengs. Ten po přímém volném kopu rozehraném po zemi a přiťuknutí od Midtsjøa propálil gólmana Hahna z mírného úhlu z pravé strany. Následně vytáhl hostující strážce hlavičku Idrissiho z deseti metrů nad břevno. SC definitivně pojistilo svůj náskok po hodině hry, po pasu Veermana z křídla a hlavičce Kongola zamířil taktéž hlavou do vlastní sítě nešťastník Koopmeiners.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - AFC Ajax 1:2

19.10.2019 18:30

Góly: 63. Saïd Bakari - 46. Dušan Tadić, 76. Quincy Promes

Utkání posledního s prvním přineslo mírné překvapení, domácí RKC totiž nebylo daleko od bodového zisku a proti vedoucímu Ajaxu předvedlo houževnatý výkon. Nerozhodný stav drželo ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, pak rozhodl kanonýr Quincy Promes. Amsterdamský výběr se po výhře 2:1 osamostatnil na vedoucí příčce s devětadvaceti body o tři body před druhým PSV, domácí jsou stále osmnáctí s jediným získaným bodem.

Domácí po reprezentační přestávce vstoupili do sobotního zápasu nebojácně a první větší možnost si vypracovali po necelých čtyřech minutách. K přímému volnému kopu z dvaceti metrů se postavil Leemans a svou utěšenou ranou orazítkoval břevno, míč se pak odrazil na brankovou čáru a vytočil se ven z prostoru tří tyčí. Krátce po odehrané čtvrthodině se v nadějné pozici v šestnáctce protivníka zjevil Spierings, ale zakončení mu vůbec nevyšlo.

Teprve od tohoto momentu AFC přidalo. Po necelé půlhodině hry napřáhl z obrovské vzdálenosti Hakim Ziyech a jeho projektil jen těsně prosvištěl nad horní tyčkou. Vzápětí minul břevno na opačné straně Vente, poté se musel poprvé blýsknout brankář Onana proti přízemní střele Elberse. V samém závěru úvodního dějství předvedl úchvatné sólo aktivní Maročan Ziyech, avšak jeho závěrečná rána skončila pouze v bližší boční síti.

Amsterdamský výběr se dostal do vedení ani ne minutu po výměně stran. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Dest, odcentroval k zadní tyči a nabíhající Dušan Tadič překonal nezištnou střelou z voleje pozdě reagujícího gólmana Vaessena. Vzápětí mohl pojistit náskok favorita pozdější hrdina Promes, nicméně v tomto případě ho vychytal připravený Vaessen. Waalwijk to rozhodně nezabalil a senzačního vyrovnání se dočkal krátce po hodině hry.

Po zblokované střele Tahiriho se odrazil balón na kopačku rozběhnutého Saïda Bakariho a ten zblízka chladnokrevně propálil Onanu. V 70. minutě si naskočil na rohový kop Veltman a hlavou trefil břevno, za dalších šest minut rozhodl o osudu tohoto duelu Promes. Sedmadvacetiletý záložník si zpracoval nahrávku od Desta a naprosto parádní bombou ze čtrnácti metrů rozvlnil síť s pomocí horní tyčky, Vaessen neměl nárok.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax1082031:726
2.PSV Eindhoven1072126:923
3.SBV Vitesse1072122:1323
4.AZ Alkmaar1062221:820
5.FC Utrecht1052320:1317
6.SC Heerenveen1044216:1116
7.Willem II1051412:1416
8.Sparta Rotterdam1043318:1815
9.Heracles Almelo1043314:1515
10.Feyenoord Rotterdam1035219:1814
11.FC Groningen1041512:1213
12.FC Twente1033417:1912
13.PEC Zwolle1031616:2210
14.FC Emmen1031613:2010
15.VVV Venlo1030710:249
16.ADO Den Haag1020811:216
17.Fortuna Sittard1013613:256
18.RKC Waalwijk100199:311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
johan14

To bol zápas vo Waalvijku.

Reagovat
AjaxFans

Promes to pěkně vymetl

Reagovat
jáá

To bezkonkurenčně. Už se nemůžu dočkat LM!

Reagovat
afc ajax

Reagovat
montaigne33

Reagovat
smazaný uživatel

PSV

Reagovat
dave30

Jedna tečovaná střela a 2 šlápnutí na kotník (za mě jasné červené).

Reagovat
montaigne33

V lize jdeme do trháku a v týdnu, věřím, ve vítězství v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele