10. kolo
19.10.2019 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Twente prohrálo počtvrté za sebou, tentokráte nestačilo na Tilburg

Fotbalisté Twente pokračují v mizérii i po reprezentační přestávce, nyní v nejvyšší nizozemské soutěži prohráli již počtvrté v řadě a s dvanácti body se propadli na dvanáctou pozici. Po skvělém vstupu do Eredivisie tak zažívají zcela odlišnou situaci, v prvních šesti střetnutích nového ročníku totiž ani jednou neprohráli. Willem naopak dosáhl na svou pátou výhru v této sezóně a se šestnácti body se posunul na solidní sedmou příčku.

Hosté rozhodli o svém úspěchu po šesti minutách hry, kdy vstřelili svou jedinou branku a náskok poté udrželi až do závěrečného hvizdu. Enschede poprvé po pěti utkáních neskórovalo, na dobře organizovanou defenzívu protivníka tentokráte nenašlo recept. Tilburg z ničeho nic udeřil v 6. minutě, kdy svou první větší příležitost přetavil ve vedoucí trefu. Podruhé v tomto ligovém ročníku skóroval Marios Vrousai.

Jednadvacetiletý řecký záložník hostující v klubu z Olympiakosu Pireus využil parádního pasu Heerkense z pravého křídla a prudkou hlavičkou z osmi metrů zamířil přesně do levé šibenice, brankář Drommel neměl nárok. Po necelé čtvrthodině hry mohl navýšit vedení hostujícího výběru další řecký krajánek v základní sestavě Pavlidis, ale ve vyložené možnosti selhal a zblízka z mírného úhlu nepropálil připraveného Drommela.

Pak tempo hry přeci jen opadlo, další velká příležitost byla k vidění až v nastaveném čase úvodního dějství. O vyrovnání se mohl postarat Espinosa, nicméně z deseti metrů neseřídil svá mířidla přesně a pálil o decimetry nad horní tyčku. Po změně stran domácí tlačili, avšak po hodině hry přišli o své útočné eso Aitora Cantalapiedru, který musel odejít z trávníku kvůli zranění. Domácí výrazněji zahrozili zhruba čtvrthodiny před koncem.

Po přihrávce od Verdonka vyslal střílený centr z levého křídla Espinosa a gólman Wellenreuther musel jednoruč odvracet balón na rohový kop. V 83. minutě mohl definitivně odrazit nápor protivníka Ndayishimiye, ovšem po akci jeden na jednoho nedokázal zblízka překonat vyběhnutého Drommela. V samém závěru měl vyrovnání na kopačce Menig, jenže trefil jen stojícího spoluhráče před sebou a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele