10. kolo
19.10.2019 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV prohrálo v Utrechtu 0:3, více jak dvacet minut navíc dohrávalo o devíti

PSV utrpělo v tomto ročníku Eredivisie vůbec svou první porážku, po nedisciplinovanosti ve druhém poločase totiž nestačilo na Utrecht vysoko 0:3. Největší překvapení 10. kola se zrodilo po změně stran, kdy se diváci dočkali všech tří branek FC a hned dvou červených karet hostujícího celku. Domácí se posunuli na páté místo se sedmnácti body, eindhovenský klub zůstal na druhé příčce se šestadvaceti body o tři body za vedoucím Ajaxem.

Favorit sobotního utkání měl v prvním poločase lehce navrch a více držel míč, ovšem k nějaké vyložené gólové možnosti se dostat nemohl a brankáře Paese příliš často nezaměstnával. Jeden z důležitých momentů se zrodil necelých pět minut po přestávce. Sander van de Streek se po autovém vhazování zbavil ve středu hrací plochy dvou bránících protihráčů, poté postupoval sám a z třiceti metrů razantně vypálil.

Jeho pokus tečoval Nick Viergever a balón zapadl do protipohybu gólmana Zoeta, navrátilec v sestavě neměl vůbec žádnou naději na úspěšný zákrok. Ihned na to byl blízko k vyrovnání hostující kanonýr Malen, ale svou hlavičkou jen těsně minul levou konstrukci. V 65. minutě byl na opačné straně blízko k druhé brance Utrechtu van Overeem, jenomže po odrazu míče ho nabídnutá příležitost natolik zaskočila, že prostor tří tyčí vůbec netrefil.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci za další tři minuty. Viergever velmi nešetrně atakoval unikajícího Ramselaara a rozhodčí Makkelie mu nejprve udělil žlutou kartu. Po přezkoumání videozáznamu však svůj verdikt změnil a Viergevera po přímé červené kartě poslal předčasně do sprch. V 74. minutě klesly naděje PSV na bod mrazu. Jorrit Hendrix přišlápl Gustafsona a situace se opakovala, Makkelie žlutou kartu znovu odvolal a udělil přímou červenou kartu.

Domácí proti dvojnásobně oslabenému protivníkovi pojistili svůj náskok zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Adam Maher se po přihrávce od Gustafsona odhodlal k ráně z větší vzdálenosti a parádně zavěsil do bližší šibenice, reakce Zoeta přišla pozdě. Ve třetí nastavené minutě uzavřel gólový účet Sean Klaiber, jenž zcela osamocen propálil hostujícího strážce z mírného úhlu. U premiérové porážky PSV byl český krajánek Michal Sadílek, který odehrál celý zápas, v domácím dresu se naopak opět nedostal na trávník Václav Černý.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele