10. kolo
20.10.2019 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Emmen otočil vývoj se Sittardem a vybojoval nesmírně cenné tři body

Emmen udržel pevné nervy v závěru zápasu s velkým konkurentem ze Sittardu a díky rozdílové brance zhruba deset minut před závěrečným hvizdem zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce Eredivisie se posunul na čtrnácté místo s deseti body a v tomto ligovém ročníku zaznamenal své třetí vítězství. Naopak Fortuna už pošesté prohrála a s pouhými šesti body na kontě je až předposlední sedmnáctá.

Hosté přitom zvládli na jedničku první poločas, kde měli navrch a brzy se dostali do vedení. Nicméně po změně stran rychle inkasovali a nakonec odjíždějí domů s prázdnou. Vedoucí branku vsítili krátce po odehrané čtvrthodině. Po dlouhém nákopu od Anghy převzal míč Bassala Sambou, na levé straně se zbavil bránícího Bijle a pak ze čtrnácti metrů zakroutil míč přímo do vzdálenějšího spodního rohu, brankář Telgenkamp se natahoval marně.

Přesně po půlhodině hry mohl navýšit vedení hostujícího výběru Diemers, ale jeho projektil mířící do levého spodního růžku dokázal brilantním způsobem zlikvidovat připravený Telgenkamp. Ve 35. minutě poprvé zhrozili také domácí, jenomže Chaconova dělovka z deseti metrů proletěla vedle levé tyče. O devět minut později se podruhé v zápase mohl prosadit Sambou, avšak po geniální nahrávce pálil jen do bližší boční sítě.

Po změně stran domácí zabrali a naprosto překopali svou taktiku, která jim přinesla vyrovnání v 52. minutě. Na levé straně odvedl pořádný kus práce Burnet a svým nadýchaným pasem našel hlavu Michaela de Leeuwa, jenž ze šesti metrů zamířil do protipohybu bezmocného gólmana Koşeleva. V následujícím průběhu bylo na obou protivnících znát, že hlavně nechtějí udělat chybu v obraně a podle toho se hra odvíjela.

FC z ničeho nic rozhodlo o svém tříbodovém zisku v 82. minutě. Po přihrávce od Görgülüa se elegantně otočil s míčem Sergio Peña a parádní ranou z dvaceti metrů vymetl všechny pavučiny ve vzdálenější šibenici, Koşelev se jen naprázdno proletěl vzduchem. Za dalších sedm minut mohl zařídit konečnou remízu Ciss, ale jeho prudkou hlavičku směřující pod břevno famózně vytěsnil Telgenkamp nad svou branku a skóre se proto nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele