10. kolo
19.10.2019 18:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Alkmaar nezvládl souboj s Heerenveenem a podlehl mu o dvě branky

Alkmaar nepotvrdil papírové předpoklady proti Heerenveenu a hlavně kvůli nepříliš pevné defenzívě v prvním poločase překvapivě podlehl nevyzpytatelnému protivníku divokým poměrem 2:4. V tomto ročníku Eredivisie utrpěl porážku teprve podruhé a v tabulce klesl na čtvrté místo s dvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů devět. SC potvrdilo zlepšenou formu a potřetí v řadě bere tři body, se šestnácti body se posunulo ne šesté místo.

Hosté vstoupili do tohoto sobotního duelu více než dobře a do vedení se dostali po sedmi minutách hry. Těsně předtím vypálil z více jak třiceti metrů Faik a brankář Bizot měl co dělat, aby tento razantní pokus odvrátil do zámezí. Následně od rohového praporku odcentroval Veerman a nabíhající Sven Botman důrazně předskočil na hranici brankového území Wuytense, míč pak usměrnil kolem stojícího Teuna Koopmeinerse do branky.

AZ od tohoto okamžiku přidalo a tlačilo se za vyrovnáním. Zhruba po pětadvaceti minutách hry střílel z nadějné pozice Druijf, ale zakončení mu vůbec nevyšlo a balón poslal hodně mimo. Vzápětí se prezentoval s krásným volejem Koopmeiners a levou tyč minul o několik decimetrů. Domácí se přeci jen dočkali zasloužené trefy ve 31. minutě, kdy po rohu od Koopmeinerse zakončoval hlavou do prázdné branky zcela zapomenutý Ron Vlaar.

Jenomže nerozhodný stav nevydržel ani pět minut, Heerenveenu vrátil vedení Rodney Kongolo. Teprve jednadvacetiletý záložník po rychlém protiútoku a finální pobídce Veermana napřáhl z hranice pokutového území a po zemi se krásně trefil do vzdálenějšího spodního rohu. Hosté skórovali do přestávky ještě jednou, v nastaveném čase si po dalším rohovém kopu a prodloužené hlavičce Dreševiće seběhl k zadní konstrukci Jens Odgaard a zblízka neminul - 1:3.

Alkmaaru svitla nadějně na bodový zisk ihned po změně stran, kdy snížil Calvin Stengs. Ten po přímém volném kopu rozehraném po zemi a přiťuknutí od Midtsjøa propálil gólmana Hahna z mírného úhlu z pravé strany. Následně vytáhl hostující strážce hlavičku Idrissiho z deseti metrů nad břevno. SC definitivně pojistilo svůj náskok po hodině hry, po pasu Veermana z křídla a hlavičce Kongola zamířil taktéž hlavou do vlastní sítě nešťastník Koopmeiners.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čutálisti z Alkmaru si měli počkat na některý z následujících 3 zápasu doma. Ve všech bude vyžší kurz na dvojku, a tím i vývar.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele