10. kolo
20.10.2019 12:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Zwolle udolalo v důležitém souboji konkurenční Den Haag 3:1

V souboji dvou trápících se celků nakonec uspělo domácí Zwolle, které tak přerušilo svou šňůru tří porážek v řadě za sebou. Konkurenční Den Haag zdolalo po výsledku 3:1, i když od samého začátku prohrávalo. Díky tomu se posunulo na třináctou pozici s deseti body, naopak hosté utrpěli pátou porážku za sebou a s pouhými šesti body na kontě jsou až šestnáctí. Český krajánek v dresu ADO Tomáš Necid začal na lavici náhradníků a na hřiště přišel v 77. minutě.

Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka přitom začali naprosto skvěle a hned svou první větší příležitost z 8. minuty přetavili ve vedoucí trefu. Po střílené přihrávce od Maloneho si seběhl před branku Michiel Kramer a zblízka jemnou tečí překonal gólmana Mouse. Od tohoto okamžiku se hosté soustředili na pozornou defenzivní práci, PEC se poprvé ozvalo až krátce po odehrané půlhodině zásluhou van Crooije.

Třiadvacetiletý útočník se zjevil zcela osamocen před gólmanem Koopmansem a mířil do levého spodního rohu, nicméně domácí strážce se vytáhl s fantastickým zákrokem a svůj výběr výrazně podržel. Ve 38. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Po centru z pravého křídla od Saymaka zapomněla hostující defenzíva na rozběhnutého Iliasse Bel Hassaniho, jenž prudkou hlavičkou usměrnil balón přímo do bližší šibenice.

V dalším průběhu se po vyložených možnostech doslova slehla zem a oba soupeři měli velké problémy s přechodem na útočnou polovinu. Zwolle pořádně zatlačilo až v závěrečných dvaceti minutách. Po průniku Pelleho Clementa a následné přihrávce se v předbrankovém prostoru srazili van Crooij s Koopmansemem. Následný oblouček Saymaka dopravil do prostoru tří tyčí Reza Ghoochannejhad, ale po signalizaci pomezního rozhodčího gól neplatil.

Nicméně hlavní rozhodčí Gözübüyük si šel celou situaci prohlédnout k videu, a jelikož se o ofsajdové postavení íránského útočníka nejednalo, tak branku přeci jen uznal. Den Haag se ve zbývajících minutách tlačil za vyrovnáním a hrozil především ze standardních situací, jenomže k ničemu nebezpečnému se nedostal. Naopak v 89. minutě inkasoval potřetí, kdy po rychlém přímém volném kopu Hamera obešel Clement vyběhnutého hostujícího strážce a z mírného úhlu rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele