10. kolo
20.10.2019 16:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord si s Heraclesem neporadil naplno, uhrál jen plichtu

Feyenoord nenapravil poslední výsledkový výpadek na půdě Fortuny Sittard a před vlastními fanoušky po reprezentační přestávce pouze remizoval s Heraclesem, ačkoli svého soupeře napříč obou nizozemských soutěží skolil sedmkrát v řadě. Do vedení ho sice poslal v první půli Jens Toornstra, nicméně po přestávce odpověděl Orestis Kiomourtzoglou.

Jako první se ozvali domácí zásluhou Kökcüho, jenž napřáhl ve 13. minutě ze střední vzdálenosti, ovšem jeho střelu lehce tečoval bránící Knoester, a tak míč skončil pouze v zámezí. Jen o pár chvil později se již Feyenoord dočkal vstřelené branky, to když Toornstra zpoza vápna v plné rychlosti napálil balón nechytatelně do šibenice.

Rotterdamský celek byl přece jenom o něco aktivnější i v minutách následujících, že by však zprvu na svého protivníka vyvinul nějaký soustavnější tlak, to se říci rozhodně nedá. Třeba Jörgensenův pokus z 24. minuty byl hodně nepovedený, ve 31. minutě se snažil skórovat Sinisterra, avšak s jeho zakončením si gólman Blaswich hravě poradil.

Heracles si vytvořil svou první větší příležitost ve 33. minutě, to když Czyborra uvolnil za obranu dos Santose, jenže ten následně zamířil jen mimo. A i kdyby se trefil mezi tři tyče, jeho branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu. V závěru půle Sinisterru vychytal Blaswich a v mžiku na to střílel z dobré pozice Berghuis, jenže pravačkou pouze minul.

V posledních okamžicích prvního dějství byl De club aan de Maas opravdu hodně nebezpečný, nicméně Sinisterra svou šancí pohrdl a míč poslal pouze na tribuny za bránou, v nastavení se kolumbijský forvard protlačil z vápna k dalšímu pokusu, avšak vracející se Czyborra v krkolomném postavení stačil balón vyrazit mimo hrací plochu.

Po změně stran mužstvo z Almela přece jenom přeřadilo na vyšší rychlostní stupeň. Ve 49. minutě ještě Mauro Júnior levačkou pálil vedle brány, ovšem v 63. minutě již zacílil po individuální akci přesně Kiomourtzoglou. Favorizovanější Feyenoord nebyl po celou druhou pětačtyřicetiminutovku vůbec ve své kůži a skórem už nijak nepohnul.

Možná že snad jen v posledních deseti minutách se mohl dočkat nějaké odměny, avšak Hapsovu technickou střelu z 83. minuty, mířící ke vzdálenější tyči, vyhlavičkoval do bezpečí za pět minut dvanáct obětavý Czyborra, v 87. minutě se snažil ještě Jörgensen na bližší tyči překonat Blaswiche, jenže jeho hlavička skončila pouze nad břevnem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele