10. kolo
19.10.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Vitesse rozebralo Venlo a porazilo ho jasně o čtyři branky

Arnhem se po reprezentační přestávce opět ukázal ve skvělém světle, v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězil již počtvrté za sebou. Na půdě Venla neměl žádnou konkurenci a zvítězil poměrně hladce po výsledku 4:0, díky tomu se posunul na třetí místo s úctyhodnými třiadvaceti body a za druhým PSV zaostává jen o body tři. Naopak VVV počtvrté v řadě prohrálo a tabulkou Eredivisie se propadlo na patnáctou příčku s devíti body na kontě.

Domácí se v úvodu zápasu nezalekli svého mnohem favorizovanějšího protivníka a první větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách. V pokutovém území Vitesse si udělal trochu prostoru ke střele Yeboah a svůj pokus usměrnil o metr vedle levé tyče. Zhruba v polovině úvodního dějství vypálil z hranice šestnáctky Cattermole a gólman Pasveer se musel vytáhnout s parádním zákrokem.

Hosté tak úvodní tlak protivníka přečkali a do vedení se dostali ve 29. minutě. Tradiční kanonýr Bryan Linssen využil dlouhého nákopu z vlastní poloviny od Obispa a zblízka obstřelil vyběhnutého brankáře Kirschbauma. Neuběhlo ani pět minut a stejný hráč skóroval podruhé. Tentokráte hostující kapitán obdržel zpětnou nahrávku od Nouha Dicka a ze čtrnácti metrů zamířil přesně kolem pozdě reagujícího Kirschbauma.

Ani od tohoto okamžiku Vitesse nepolevilo a ještě do přestávky přidalo třetí gól. Třiadvacetiletý záložník Riechedly Bazoer napřáhl levačkou po přihrávce Foora z dobrých pětadvaceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl přímo do pravého spodního rohu, domácí strážce se natahoval marně. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po výměně stran, Venlo bylo blízko ke snížení po šesti odehraných minutách.

Wright si navedl míč do středu pokutového území a pálil o decimetry vedle pravé tyče, vzápětí na opačné straně převzal balón Bazoer a prudkou ranou kolem Kirschbauma rozvlnil síť. Za dalších dvanáct minut mohl skórovat také aktivní Foor, ale levou část brankové konstrukce těsně minul. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem udržel čisté konto Pasveer po projektilu Yeboaha, pak se již nic zásadního nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele