Eredivisie - preview 10. kola

19.10.2019, 08:34, aktualizováno 20.10.2019, 08:40
Previews
Čtyřmi zápasy bude dnes dohráno desáté kolo nizozemské ligy. S vývojem sezony zatím nemohou být spokojeni ve Feyenoordu a zlepšit náladu si mohou díky duelu proti Heraclesu, Zwolle přivítá Den Haag, Emmen hraje se Sittardem a Groningen bude měřit síly se Spartou Rotterdam...
PEC Zwolle - ADO Den Haag  (neděle 12:15)
PEC určitě nemůže být spokojeno se svými dosavadními výsledky, po více jak čtvrtině soutěže má na kontě pouhých sedm bodů a patří mu až čtrnáctá pozice, kterou určitě bude chtít co nejdříve vylepšit. Nyní narazí na Den Haag a dá se očekávat nervózní a dramatický souboj. Hosté taktéž výrazně zaostávají za očekáváním, doposud vybojovali ještě o jeden bod méně a nacházejí se až na šestnáctém barážovém místě.

Zwolle od začátku sezóny prohrálo šestkrát, jediné dvě výhry zaznamenalo v Emmenu (3:1) a proti Waalwijku, jenž díky výtečnému ofenzivnímu koncertu porazilo vysoko 6:2. Remízu získalo se Spartou (2:2), jenomže v posledních třech vystoupeních nenašlo recept na Groningen (0:2), PSV (0:4) a těsně před reprezentační přestávkou ani na Heerenveen, kterému po bojovném výkonu podlehlo nejtěsnějším poměrem 0:1.

"Doposud předvádíme velmi nevyrovnané výkony. Našim hlavním cílem je pravidelně bodovat, jinak nás s přibývajícím časem budou vskutku čekat perné chvilky. Na začátku sezóny je velmi předčasné dělat nějaké závěry, může to dopadnout i tak, že nakonec zabojujeme o evropské poháry. Utkání s Den Haagem je pro nás důležité především z hlediska psychiky," prohlásil bez nervů stratég PEC John Stegeman.

ADO prohrálo v tomto ročníku dokonce už sedmkrát, světlejší chvilky mělo pouze ve 4. a 5. kole. Celkem snadné tři body získalo na půdě posledního Waalwijku (3:0), pak přehrálo Venlo (1:0). Od té doby nedosáhlo na jediný bod, postupně podlehlo Feyenoordu (2:3), Alkmaaru (0:1), Emmenu (0:3) i Ajaxu (0:2). Jeho šňůra bez vstřelené branky v tuto chvíli činí 277 minut. Ve vzájemných kláních obou sobotních konkurentů se více daří Den Haagu.

Ten totiž zvítězil třikrát za sebou, loni si poradil se Zwolle po výsledcích 3:2, 1:0. Stegeman se musí vypořádat s celkem početnou marodkou, na které se nacházejí Lam, Paal, Reijnen, van Polen a van Duinen. Jeho protějšek nemůže využít služeb brankářské jedničky Zwinkelse, zranění nepustí na trávník ani švýcarského záložníka Gortera. Český krajánek Tomáš Necid se neobjevil v základní sestavě ADO více než měsíc. Pokud se mu to nyní povede, tak pro něj utkání bude mít speciální náboj, neboť v sezóně 2014/2015 nastupoval právě za Zwolle.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.87 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Emmen - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
Emmen i Fortuna byli před touto sezónou považováni za jedny z adeptů na sestup a v tuto chvíli to vypadá, že se papírové předpoklady naplňují. Oba dva loňští nováčci se nacházejí v blízkosti sestupového pásma, o něco lépe na tom je domácí Emmen. Ten má na kontě sedm bodů a patří mu patnáctá příčka. Sittard vybojoval ještě o bod méně a nachází se na sedmnáctém místě, hůře na tom je pouze poslední Waalwijk s jediným získaným bodem.

Hosté čekali na výhru dlouhých devět utkání, až těsně před reprezentační přestávkou se postarali o obrovské překvapení. Kromě porážek s Alkmaarem, Tilburgem, Twente, Vitesse a Ajaxem vybojovali remízu proti Heraclesu a v Heerenveenu (v obou případech 1:1). Nicméně v posledních dvou střetnutích se zvedli. Nejprve se totiž rozešli smírně se Spartou a minule senzačně porazili mnohem slavnější rotterdamský klub Feyenoord po výsledku 4:2.

"Pro nás je trochu škoda, že přišla přestávka, skvělé rozpoložení jsme si mohli přenést minimálně do dalšího týdne. I tak nám zápas s Feyenoordem ukázal, že pokud nebudeme zbrklí v koncovce, tak můžeme držet krok s kýmkoliv. Je nám jasné, že jeden dílčí úspěch prvoligovou příslušnost nezaručí, na druhou stranu je to pozitivní impuls. Emmen je doma silný, proto ho považuji za favorita," vyjádřil se s úsměvem na tváři kouč Fortuny Sjors Ultee.

FC prohrálo od startu tohoto ročníku Eredivisie již šestkrát. Daří se mu hlavně před vlastními fanoušky, i díky jejich podpoře si poradilo s Heerenveenem (2:0) či s Den Haagem (3:0). Jediný nerozhodný výsledek ukořistilo s Feyenoordem a daleko nemělo ani k výhře, nakonec se však muselo spokojit s remízou 3:3 po velmi divokém průběhu. Ve čtyřech venkovních střetnutích prozatím ani jednou nebodovalo.

V loňském vzájemném měření sil byla úspěšnější Fortuna, která po remíze 3:3 na stadionu De Oude Meerdijk vyhrála doma 3:1. Oba dva protivníci se musí vypořádat s velmi početnou marodkou. Trenér Emmenu Dick Lukkien postrádá Bakkera, Besteho, Payneho, Tarashaje, Kolara, Hamrola a kapitána Jansena. Sittard nemůže využít služeb Amiota, Pinta, Fernandese, Anhgy, Damaşcana, Carbonella, Dammerse i Dianessyho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.23 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Sparta Rotterdam  (neděle 14:30)
Groningen každoročně myslí na evropské poháry, nicméně v tomto ročníku zatím zaostává za očekáváním a spíše se pohybuje v blízkosti sestupového pásma. V dosavadních devíti střetnutích získal jen deset bodů, v tabulce se proto nachází až na dvanáctém místě. Teď si pokusí vylepšit reputaci proti rotterdamské Spartě, která si naopak po roce stráveném ve druhé lize vede naprosto skvěle a s patnácti body je na vynikající páté pozici.

Domácí nezačali vůbec špatně a vyhráli v Emmenu (1:0), v následujících sedmi utkáních však dosáhli jen na čtyři body. Velmi cennou remízu 1:1 vybojovali proti silnému Alkmaaru a poradit si dokázali se Zwolle (2:0), jinak ale nestačili na Twente, Heracles, Venlo, PSV i Ajax. Teprve naposledy předvedli konstantní výkon po celý průběh a beznadějně poslední Waalwijk porazili celkem hladce v poměru 3:0.

Hosté sice utrpěli dva debakly s vysoce favorizovaným Ajaxem (1:4) a Alkmaarem (1:5), ve zbývajících sedmi případech ale vždy získali minimálně bod. V předchozích třech duelech deklasovali Waalwijk (4:0), remízu za bezbrankový výsledek si odvezli ze Sittardu a těsně před reprezentační přestávkou našli recept na Twente (2:1). S Groningenem se naposledy střetli v předloňské ligové sezóně s bilancí jedné výhry (2:1) a jedné prohry (0:4).

Trenér FC Danny Buijs varuje před ofenzivní silou rotterdamského rivala. "Sparta disponuje velkým sebevědomím a obrovskou houževnatostí, navíc dokáže proměnit vyložené příležitosti. Kádr má dobře vyvážený, a jestliže vstřelí první gól, tak se na ni jen těžko nachází nějaký úspěšný recept. Musíme být důslední při bránění standardních situací, bez absolutního soustředění jen těžko zvítězíme," řekl Buijs s viditelným respektem.

V nedělním zápase nepošle na trávník zraněného Memiševiče, naopak karetní trest za vyloučení s Ajaxem si již odpykal Warmerdam a měl by se tak vrátit do základní sestavy. Kouč Sparty Henk Fraser stále postrádá Alberta (přetržená Achillova šlacha). "Zatím můžeme být spokojeni, ale je to jen začátek. Groningen je tradičním účastníkem Eredivisie a má obrovské kvality, proto očekávám náročný duel," prohlásil Fraser v krátkosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.63 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo  (neděle 16:45)
Feyenoord v letošním ročníku předvádí nevyrovnané výkony a rozhodně to nevypadá, že by bojoval o titul. Momentálně se v ligové tabulce nachází až na devátém místě se třinácti body a s tímto postavením rozhodně není spokojen. Nyní se po reprezentační pauze pokusí vrátit na vítěznou vlnu, jeho protivníkem bude nevyzpytatelné Heracles. Klub z Almela doposud vybojoval o jeden bod více a je sedmý.

Věhlasný rotterdamský klub se probojoval do základní skupiny Evropské ligy a také v ní předvedl dva naprosto odlišné výkony. Nejprve v Glasgow nestačil na skotské Rangers a podlehl mu 0:1, náladu si vylepšil na stadionu De Kuip proti silnému portugalskému Portu a trochu překvapivě ho zdolal 2:0. Nicméně ihned na to naprosto selhal v lize a ze Sittardu si přivezl ostudnou porážku 2:4, kterou opravdu nikdo nečekal.

Fortuna totiž do té doby ani jednou nezvítězila. "Možná se na nás trochu projevila únava, navíc po výhře nad Portem jsme si mysleli, že to půjde samo. To byl ale omyl, náš protivník předvedl kvalitní výkon a své příležitosti nemilosrdně proměnil. Je to pro nás další zkušenost, ze které se doufám poučíme. Teď se soustředíme jen na Heracles a fanoušky si chceme udobřit výhrou," nebere si servítky domácí trenér Jaap Stam.

Podle nepotvrzených informací se nad bývalým nizozemským reprezentačním obráncem výrazně kýve židle, Stam však tyto spekulace vůbec neřeší. "Dokud tady budu trenérem, tak chci pracovat naplno. Porážky jsou nepříjemné a mrzí celý tým. Všichni se snaží pracovat na sto procent, proto jsem v tomto ohledu optimistický," dodal domácí stratég s ledovým klidem. Almelo se po hrůzostrašném vstupu do Eredivisie výrazně zvedlo.

V prvních čtyřech duelech získalo jen dva body, jenomže pak v následujících pěti případech dosáhlo hned na dvanáct bodů. Jedinou porážku v tomto období utrpělo od Alkmaaru (0:2), jinak zdolalo Groningen (2:1), Willem (4:1), Twente (3:2) a minule také Emmen (2:0). Na nedělního rivala se mu z dlouhodobého hlediska vůbec nedaří, prohrálo s ním totiž sedmkrát za sebou. Stam stále postrádá van Beeka, jeho protějšek Frank Wormuth má na marodce Rossmanna, Drosta, Osmana a Jakubiaka.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.53 - 8.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Alkmaar zatím prožívá povedenou sezónu. Poté, co se v létě prokousal nepříjemnými předkoly a propracoval se do hlavní fáze Evropské ligy, v níž například nedávno uhrál cennou remízu se slavným Manchesterem United, si také v Eredivisie udržuje konstantní výkonnost a okupuje parádní třetí místo. Nerad by něco ztrácel ze svého elánu proti Heerenveenu.

Otázkou pro AZ bude, jak se popasoval s reprezentační přestávkou. Pomohla sice některým hráčům doléčit některé šrámy, nicméně tým vypadl ze zápasového rytmu. "Během uplynulých deseti dnů jsme dobře potrénovali s těmi, kteří tu zůstali," uvedl kouč Arne Slot. "Bylo to pěkné období jak pro hráče, kteří tu byli, tak pro ty, kteří oblékli národní dresy."

Velkou radost může mít domácí stratég z řeckého obránce Pantelise Hatzidiakose, jenž proti Itálii a Bosně a Hercegovině odehrál celých devadesát minut a prožil poměrně povedený debut v reprezentaci. "Poslal mi před utkáním v Římě textovku, že bude hrát. Pak doma Řecko porazilo Bosnu a Hercegovinu a měli jsme o něm dobré zprávy," říkal Slot.

AZ před vlastními fanoušky v lize ze čtyř případů třikrát vyhrál a jednou remizoval, celkově disponuje lepšími výsledky než Heerenveen, a bude tak v tomto souboji favoritem. Aktuálně ztrácí na vedoucí duo PSV a Ajax jen tři body. "Heerenveen už ukázal, že velmi rád vyvíjí tlak na soupeře. Hraje zezadu, nemyslím si, že bude spoléhat na brejky," povídal Slot.

Cheeseheads nebudou mít k dispozici i nadále zraněného Alberta Gudmundssona, vykartovaného Myrona Boadua pak nahradí Ferdy Druijf. "Očekávám, že budeme kontrolovat míč a útočit po krajích. Chceme Ferdyho přimět, aby co nejvíce pracoval v pokutovém území našeho protivníka. Tam má totiž vůbec nejlepší potenciál," zakončil domácí stratég.

Fríský celek, jemuž bude chybět zdravotně indisponovaný Jan Ras, se na přelomu září a října vzchopil a urval pro sebe druhou a třetí výhru v sezóně, a to na půdě Venla a nad Zwolle. Do té doby nemohl dlouho najít cestu za tříbodovým výsledkem, díky těmto dvěma skalpům se však najednou posunul na hranici pásma zajišťující play-off o Evropskou ligu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.69 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RKC Waalwijk - AFC Ajax  (sobota 18:30)
Ajax letos stále nezažil jedinou porážku, a to už v šestnácti utkáních napříč všemi soutěžemi. Kdyby se mu nepodařilo urvat všechny body z půdy posledního Waalwijku, který dosud z celého pelotonu Eredivisie jako jediný neslavil jediné vítězství, jednalo by se o velkou senzaci. Určitě si chce i po desátém odehraném kole udržet vedoucí pozici.

Oproti druhému PSV, s nímž má shodně třiadvacet získaných bodů, vsítil o tři góly více, a i proto se nachází na samotném čele tabulky díky lepšímu skóre. Sám trenér Erik ten Hag se těší na tenhle zápas po pauze způsobené reprezentačními boji. "Vždycky je dobré začít znovu po mezinárodní přestávce. Musíme ze sebe vydat vše, abychom vyhráli," uvedl.

RKC dosud osmkrát prohrál, remizovat dokázal pouze na půdě Twente. Jako nováček soutěže prožívá na nejvyšší nizozemské úrovni opravu krušné chvíle. "Já tam vidím jasnou stopu trenéra, jasnou strukturu v týmu. Myslím si, že ve Waalwijku odvádějí skvělou práci. Ať už je to proti Chelsea nebo RKC, spoléháme na vlastní sílu," vysvětloval hostující lodivod.

Právě s anglickým velkoklubem se de Godenzonen střetnou příští středu, neradi by si tak kazili dobrou atmosféru v kabině nějakým výsledkovým výpadkem na jihu Nizozemska. "Díváme se sami na sebe," dodával ten Hag. "Reprezentační období pomohlo některým hráčům si odpočinout. Tým celkově vypadá svěže, energii na sobotu potřebujeme."

Hosté si na aktuální průběh sezóny nemohou opravdu stěžovat. V lize znovu usilují o titul, na evropské scéně taktéž vykazují perfektní výkonnost, i když přes léto prošel kádr zásadními změnami. "Hráči už si na sebe snadněji zvykají. Avšak musíme být lepší, co se tempa hry týče. Musíme se naučit, kdy zpomalit a kdy naopak zrychlit," upřesňoval ten Hag.

Ačkoli Ajax má na soupisce několik reprezentantů, nějaké lehké šrámy si při plnění povinnosti v národním dresu přivodil snad jen Dušan Tadič, jehož v sestavě zřejmě nahradí David Neres. Je to dobrá zpráva nejen před duelem s Chelsea, ale také pro následný ligový s Feyenoordem. "Přesně tak náročný program vyžadujeme," nestěžoval si ten Hag.

Domácí trenér Fred Grim, jenž bude disponovat zcela kompletním kádrem, zatím nedokáže svoje mužstvo nastartovat k nějakým optimálním výkonům potřebným pro vymanění se ze sestupového pásma. Na sedmnácté místo ztrácejí již pět bodů, dle statistických údajů v průběžném skóre mají nejhorší útok i obranu v rámci celé soutěže.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 33.00 - 17.00 - 1.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - Willem II  (sobota 19:45)
Hráči Twente se po naprosto fantastickém vstupu do nového ročníku zasekli a těsně před reprezentační přestávkou prohráli hned třikrát za sebou, kvůli tomu se v tabulce nejvyšší nizozemské soutěže propadli na jedenáctou pozici s dvanácti body a nepříznivou bilanci určitě hodlají přerušit proti Tilburgu. Willemu II se momentálně daří téměř stejně, neboť v dosavadních devíti odehraných kolech získal třináct bodů a patří mu desáté místo.

Enschede v úvodních šesti střetnutích ani jednou neprohrálo. Tři body získalo proti Groningenu, Utrechtu (v obou případech 3:1) a se Sittardem (3:2), nerozhodné výsledky uhrálo proti Heerenveenu (0:0), Waalwijku (3:3) a taktéž s vysoce favorizovaným PSV Eindhoven (1:1). Zlom nastal v souboji s Heraclesem (2:3), svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi pak utrpěli debakl 1:5 s Feyenoordem a minule nezvládli ani nováčkovskou bitvu se Spartu Rotterdam.

Na půdě dalšího rotterdamského klubu dlouho drželi remízu 1:1, nakonec ale gólem z 88. minuty prohráli 1:2. "Spadli jsme nohama zpět na zem, Eredivisie má obrovskou kvalitu a každý může porazit každého. Po slibném vstupu jsme si mysleli, že jsme neporazitelní a naše výkonnost šla dolů, teď musíme začít od začátku. Willem II bude nepříjemným protivníkem, šance vidím 50 na 50," prohlásil García s opatrností v hlase.

Tomu budou scházet zraněný Verhaegh se Španělem Matosem (problémy s kolenem), karetní trest za vyloučení v zápase se Spartou bude odpykávat Pleguezuelo. Hosté doposud zvítězili čtyřikrát, na kontě mají i stejný počet porážek. Daří se jim především před vlastními fanoušky, těsně před reprezentační pauzou překvapili silný Alkmaar a rozešli se s ním smírně v poměru 1:1. Oba dva rivalové na sebe narazili v loňské sezóně jen jednou.

Tehdy ještě druholigové Enschede přivítalo Willem II ve čtvrtfinále národního poháru a k úspěchu nemělo daleko, jenomže závěr mu přeci jen nevyšel a do semifinále se probojoval Tilburg po výsledku 3:2. Hosté se v sobotním klání budou muset obejít bez Lewise (potíže s kolenem), jistotu startu nemají ani Woud s Dankerluiem. "Mírným favoritem je Twente, nicméně my bez bodů odjíždět nechceme," řekl v krátkosti hostující stratég Adrie Koster.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.53 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - PSV Eindhoven  (sobota 20:45)
Utrecht i PSV se díky loňské sezóně probojovaly do evropských pohárů, nicméně v hlavní fázi zůstal jen mnohem slavnější eindhovenský klub. Domácímu celku se v této sezóně až tolik nedaří, momentálně mu patří šestá pozice se čtrnácti body a na vedoucí čtyřku má manko již šesti bodů. Naopak hosté v dosavadních devíti utkáních ani jednou neprohráli a hned sedmkrát zvítězili, s třiadvaceti body jsou druzí o skóre za prvním Ajaxem.

Utrecht má na kontě tři porážky, když senzačně nestačil na podceňované Venlo (1:2) a ihned na to si odvezl další neúspěch z Enschede s místním Twente (1:3). Pak se zvedl a ve třech střetnutích získal sedm bodů po domácích výhrách nad Emmenem (3:1) i Willemem (2:0), cenný bod si odvezl z Heerenveenu (1:1). Naposledy sehrál vyrovnanou partii v Arnhemu, ale na velkého rivala přeci jen nestačil a Vitesse podlehl po výsledku 1:2.

Svěřencům trenéra Marka van Bommela se daří jak v Eredivisii, tak i v základní skupině Evropské ligy. V druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži nejprve přehráli konkurenční Sporting Lisabon (3:2), poté si s chutí zastříleli na půdě norského Rosenborgu (4:1). Své jediné ligové remízy zaznamenali hned na úvod s Twente a pak v 7. kole s amsterdamským Ajaxem (v obou případech 1:1). Loni se svým sobotním soupeřem ukořistili čtyři body (4:0, 2:2).

Domácí trenér John van den Brom nemůže nasadit lehce zraněného Lonwijka, dále také Dána Makienoka (problémy s kolenem) a záložníka van Overeema (poraněné vazy v kotníku). Jistotu startu navíc nemají Joosten se Španělem Dalmauem. "Tyto zápasy nás vždy prověří a ukážou nám, jak na tom doopravdy jsme. Jestliže chceme bodovat, tak musíme předvést naprosto precizní výkon ve všech ohledech," uvědomuje si kvality PSV Van den Brom.

Jeho protějšek Van Bommel postrádá brankářskou jedničku Zoeta, kterou by měl mezi třemi tyčemi znovu zastoupit Ruiter. Na marodce se k tomu nachází Lammers (potíže s kolenem). "Utrecht v minulosti několikrát ukázal, že se s ním musí počítat v boji o nejvyšší příčky. Je potřeba hrát agresivně od samého začátku, důležitá bude i produktivita. Jedeme si pro výhru, ale jednoduchý úkol to rozhodně nebude," vysekl soupeři poklonu dvaačtyřicetiletý rodák z Maasbrachtu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.80 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Vitesse se v září a na začátku října před reprezentační pauzou velmi dobře dařilo, v pěti ligových zápasech získalo z možných patnácti bodů hned dvanáct, a rádo by v nastoleném trendu pokračovalo i po delší přestávce. Tentokráte zavítá na půdu Venla, kterému se naopak v letošní sezóně příliš nedaří a nachází se jen těsně nad sestupovým pásmem.

V loňském ročníku se arnhemskému mužstvu podařilo svého protivníka hned dvakrát skolit, v nynějším případě bude favoritem už jen proto, že vykazuje daleko lepší výsledky. "Musíme tam získat tři body," vytyčil jasný cíl útočník Nouha Dicko. "Bude těžké prosadit se proti kompaktnímu Venlu. Musíme zajistit, abychom si tvořili šance a proměňovali je."

Hosté mají v tabulce stejný počet bodů jako třetí Alkmaar, na vedoucí duo Ajax a PSV ztrácejí pouhé tři body. Se samotným čelem průběžného pořadí by se chtěli držet i nadále, aby si v příštím roce mohli zahrát evropské poháry. "Loni jsme sice VVV porazili. Jenže nyní má soupeř už odlišný tým, než tomu bylo tehdy," připomínal kouč Leonid Sluckij.

Jeho výběr v období, kdy se nehrály mistráky, nezahálel, a střihl si přátelské měření sil s belgickými Antverpami. Vitesse na jejich půdě prohrálo o gól. "Šest našich hráčů obléklo národní dres. Neměl jsem moc času trénovat s kompletním kádrem. Antverpy pro nás představovaly dobrého soupeře, otestovaly naše mladé hráče," hodnotil Sluckij.

Ruský kouč ve službách klubu z Gelderlandu nebude mít k dispozici trojici zraněných, a to ve složení Hilary Gong, Charly Musonda a Jamal Blackman. "V Eredivisie jsou tři špičkové týmy," myslí si Dicko, jenž je ve Vitesse na hostování z anglického Hull City. "V Anglii je fotbal intenzivnější, v Nizozemsku jsou zase hráči technicky i takticky vyspělejší."

Domácí, jež by na marodce neměli mít nikoho, by urychleně potřebovali stabilizovat své výkony. V lize dosud už šestkrát prohráli, na jakýkoli bodový úspěch čekají od půlky září celkem tři zápasy v kuse. Výrazně se jim začalo nedařit v defenzívě, naposledy čtyřikrát inkasovali na půdě PSV Eindhoven, předtím obdrželi tři góly od průměrného Heerenveenu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.94 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax972029:623
2.PSV Eindhoven972026:623
3.AZ Alkmaar962119:420
4.SBV Vitesse962118:1320
5.Sparta Rotterdam943218:1615
6.FC Utrecht942317:1314
7.Heracles Almelo942313:1414
8.SC Heerenveen934212:913
9.Feyenoord Rotterdam934218:1713
10.Willem II941411:1413
11.FC Twente933317:1812
12.FC Groningen931510:1210
13.VVV Venlo930610:209
14.PEC Zwolle921613:217
15.FC Emmen921611:197
16.ADO Den Haag920710:186
17.Fortuna Sittard913512:236
18.RKC Waalwijk90188:291

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
AjaxFans

Tak to byla z prdele klika.Ale tři body se vezou domů

Reagovat
afc ajax

Nevidel som väčšinu zápasu.No tam na konci ....ti bolo teraz šťastie. Ale vždy po takejto prestávke máme problém dávať góly už teraz sa bojím zimnej prestávky

Reagovat
AjaxFans

No, to bylo štestí.Walwijk nehrál vůbec špatně a s takovým nasazením se brzo ode dna zvednou

Reagovat
jáá

Také bych jim to přál, kombinací si až překvapivě lehce vytvořili mnoho šancí a jen díky jejich tragický koncovce to dopadlo jak to dopadlo. Po tom co předvedli si člověk říká jak je možné, že mají pouze bod a nás takhle potrápili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele