10. kolo
20.10.2019 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen zvládl koncovku se Spartou a zvítězil nad ní 2:0

Groningen zvládl důležitý zápas s konkurenční Spartou Rotterdam a především díky perfektnímu druhému poločasu ji porazil po výsledku 2:0. V nejvyšší nizozemské soutěži tak dosáhl na své druhé vítězství za sebou a tabulkou se posunul na jedenácté místo se třinácti body. Nováček soutěže naopak teprve potřetí v tomto ročníku prohrál a s patnácti body mu patří osmá pozice, v tomto duelu navíc dohrával bez vyloučeného brankáře Tima Coremanse.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně vyrovnané a příliš vyložených možností k vidění nebylo. První poločas probíhal v naprosto opatrném duchu, ani jeden z gólmanů nemusel řešit mnoho složitých situací a hra se rozhýbala až po změně stran. První důležitý okamžik nastal zhruba deset minut po přestávce, kdy Zeefuik ve vlastním pokutovém území naprosto zbytečně přistrčil Auassara a rozhodčí Blom dostal pokyn od videorozhodčího.

Po zhlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Bryan Smeets. Šestadvacetiletý záložník však v důležitý moment selhal, brankář Padt přečetl jeho úmysl a pokus směřující do pravého dolního rohu ukryl ve svých rukavicích. Domácí byli blízko k vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. El Hankouri obdržel zpětnou nahrávku a napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů.

Jeho skákavá rána měla dobré parametry, ale nakonec pouze orazítkovala bližší konstrukci. Po následném rohovém kopu se dostal k odraženému míči te Wierik, nicméně vzápětí pálil vysoko nad horní tyčku. Groningen poté vytvořil na soupeře obrovský tlak a zaslouženého gólu se dočkal v 85. minutě. Kaj Sierhuis po přihrávce z levé strany přetlačil v šestnáctce Sparty Vriendse a z deseti metrů zamířil po zemi přímo do pravého spodního rohu.

Od tohoto okamžiku se rotterdamský celek snažil odpovědět, ale zbývalo mu proklatě málo času. Domácí přidali definitivně pojistku ve čtvrté nastavené minutě. Coremans totiž ve vlastní šestnáctce chytil míč, pak ho lehce atakoval střídající Sierhuis a hostující strážce na to reagoval úderem hlavou. Blom okamžitě ukázal na penaltový puntík a Coremansovi ukázal přímou červenou kartu. Balón si postavil Charlison Benschop a usměrnil ho do protipohybu Mattheije, jenž se vinou využitého počtu střídání musel postavit mezi tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele