Bundesliga - souhrn 7. kola

04.10.2019, 22:25, aktualizováno 06.10.2019, 20:01
Komentáře a souhrny
Borussia Mönchengladbach rozstřílela Augsburg a posunula se do čela tabulky. O bod méně má Wolfsburg, který si poradil s berlínským Unionem. Zmíněné duo využilo zaváhání Bayernu Mnichov, jenž nečekaně podlehl Hoffenheimu. Nevyhrálo ani RB Lipsko, které se rozešlo smírně s Leverkusenem, zatímco Dortmund remizoval s Freiburgem...

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 2:2

06.10.2019 18:00

Góly: 55. Sebastian Rode, 88. André Silva - 27. Davy Klaassen, 90+1. Milot Rashica (pen.)

Poslední zápas Bundesligy před reprezentační přestávkou obstaraly celky Eintrachtu Frankfurt a Werderu Brémy. Po relativně klidném průběhu utkání přišla divočina v závěru. Už už to vypadalo, že André Silva svým gólem z 88. minuty vystřelil Eintrachtu důležité tři body, avšak v nastavení z penalty stanovil konečný remízový stav Rashica.

První šance utkání patřila Werderu. V 8. minutě se po chybě hráčů Frankfurtu v komunikaci dostal ke střele z hranice vápna Eggestein, trefil ale pouze tyč. Ve 21. minutě měl příležitost ke skórování na druhé straně Kamada, Pavlenka však jeho pokus i s pomocí brankové konstrukce zneškodnil.

Po necelé půl hodině hry šli hosté do vedení. Nejprve se sám na Rönnowa řítil Sargent, v zakončení ovšem selhal. První dorážka skončila na břevně, další pokus opět vychytal brankář Frankfurtu, napočtvrté už ovšem hosté zásluhou Klaassena zvládli dostat míč do sítě - 0:1. Do přestávky se skóre již nezměnilo.

Tři minuty po pauze Pavlenka musel zasahovat proti hlavičce Paciêncii. V 52. minutě se domácí dožadovali odpískání penalty, ale marně. To je však nemuselo mrzet dlouho, neboť v 55. minutě přišlo vyrovnání. Rode si po rohovém kopu hrudníkem zpracoval odražený míč a z voleje jej náramně uklidil ke vzdálenější tyči - 1:1.

Poté se hra uklidnila, vliv na to jistě měla i vícečetná střídání na obou stranách. V 88. minutě začalo ale další drama. Paciência nebezpečně hlavičkoval z hranice vápna, Pavlenka vyrazil míč před sebe, kde situaci skvěle dohrál André Silva a otočil skóre ve prospěch Eintrachtu - 2:1.

To ale nebylo vše. V 90. minutě utkání byl Klaassen faulován ve vápně Frankfurtu a následoval pokutový kop. Jeho exekuci si vzal na starost Rashica a suverénně srovnal stav na konečných 2:2.

Frankfurt přečká reprezentační přestávku na deváté příčce se ztrátou tří bodů na pohárové pozice. Brémy jsou jedenácté s náskokem čtyř bodů na barážové i první sestupové místo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Union Berlín 1:0

06.10.2019 15:30

Góly: 69. Wout Weghorst

Wolfsburg v 7. kole Bundesligy hostil Union Berlín. Domácí věděli, že v případě výhry mají šanci poskočit tabulkou až na druhé místo, ovšem místo povzbuzení jim tento fakt spíše svázal nohy. Berlínského nováčka nikterak nepřehrávali, i přesto ale nakonec dokázali díky pátému gólu Weghorsta v sezóně dovést utkání do vítězného konce.

"Vlci" vstoupili dle očekávání do zápasu lépe. V 7. minutě získali díky vysokému napadání míč, načež Arnold přesnou přihrávkou našel Weghorsta, jenž si ovšem vylámal zuby na brankáři Giekewiczovi. Na konci první desetiminutovky Steffen zleva poslal ostrý míč před bránu Unionu, nabíhající Mehmedi na něj však nedosáhl.

Ve 27. minutě se k nebezpečné hlavičce dostal Knoche, bránu hostí ale netrefil. Krátce na to se udál první závar také ve vápně Wolfsburgu, když hosté zahrávali rohový kop. Zužitkovat jej ovšem nedokázali. Ve 35. minutě měl další příležitost William, který hlavičkoval mimo bránu berlínského klubu.

Dvě minuty před koncem první půle se v obrovské šanci po chybě Schlotterbecka objevil Victor, jeho hlavička se od země ale odrazila nad bránu nováčka. Poločasový stav tak zněl 0:0.

V 53. minutě byla po zákroku Friedricha nařízena penalta pro domácí, hlavní rozhodčí ji ale následně po konzultaci s VAR odvolal. V 69. minutě se Wolfsburg konečně dočkal. Střídající Brekalo si navedl míč na střed a přesnou uličkou vybídl ke skórování Weghorsta, jenž se tentokrát nemýlil a chladnokrevně zakončil k tyči - 1:0.

O deset minut později už to mohlo být o dvě branky, nebýt pohotového zákroku Giekewicze proti překvapivé ráně Arnolda, jenž zkusil štěstí přímo od rohového praporku. V páté nastavené minutě se o pozdní vyrovnání střelou z velké dálky pokusil Andrich, ale jeho rána se zařadí spíše do kategorie "pokusy ze zmaru". Utkání tak skončilo vítězstvím Wolfsburgu v poměru 1:0.

"Vlci" se díky dalším třem bodům posunuli na průběžné druhé místo Bundesligy, jen o bod za první Mönchengladbach. Union Berlín nadále okupuje šestnáctou ligovou příčku, z níž by zamířil do baráže o udržení.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 5:1

06.10.2019 13:30

Góly: 2. Denis Zakaria, 8. Patrick Herrmann, 13. Patrick Herrmann, 39. Alassane Pléa, 83. Breel Embolo - 80. Florian Niederlechner

Prakticky už po patnácti minutách hry bylo jasné, kdo je v Borussia-Parku absolutním pánem. Hříbata si od začátku šla za vítězstvím, což v sestavě Fuggerstädter názorně pocítili i Tomáš Koubek a Jan Morávek.

Už ve 2. minutě utekl po levém křídle Marcus Thuram. Následně vykulil do ideálního prostoru pro Denise Zakariu, jenž se prosadit přesnou střelou na bližší tyč - 1:0. Také další střela spadla rovnou do černého. Jednoduchá akce tentokrát probíhala na pravé straně hřiště. Herrmann a Pléa si prostě vyměnili balon a první jmenovaný opět cílil na bližší tyč - 2:0.

Teprve v 11. minutě si český gólman poprvé sáhl na míč, když uspěl tváří v tvář Ramimu Bensebainimu. Jenže třetí branku Gladbachu oddálil o pouhé dvě minutky. Z výborné práce Alassaneho Pléy vytěžil maximum opět Patrick Herrmann, když skóroval pravačkou zblízka po zemi - 3:0. Teprve potom družina Marka Roseho usoudila, že už má dostatečný záskok a zvolnila.

V šestatřicáté minutě pak musel Koubek likvidovat přímý kop László Bénese. Jenže 180 sekund poté si vybral mezi třemi tyčemi svou další slabší chvilku. Při Uduokhaiově malé domu jaksi neměl ideálně srovnaný krok. A přestože se pak ze všech sil snažil dostat balon do bezpečí, Pléova dotěrnost a touha skórovat byla nad jeho síly - 4:0.

V samotném závěru úvodního poločasu se ještě FCA dožadovalo odpískání penalty, jelikož Sommer údajně ve vlastní šestnáctce podrazil svého bývalého spoluhráče Andrého Hahna. Rozhodčí Robert Schröder však nechal pokračovat ve hře, byť si následně v rychlosti ověřil s asistentem u videa, že šlo o správné rozhodnutí.

Druhý poločas už na góly a gólové příležitosti tak bohatý nebyl. Borussia měla nahráno a byla psychicky hodně nahoře, takže hráči bez větších obtíží odráželi jakékoli ofenzivní snahy soupeře. Raphael Framberger musel na čáře zastavovat Zakariův pokus. A následně pálil Florian Niederlechner jenom do tyče.

Dočkal se až v jednaosmdesáté minutě, kdy dorážel poté, co Yann Sommer pouze vyrazil před sebe Jensenovu střelu z nějakých pětadvaceti metrů - 4:1. Jenže finální tečku udělali znovu domácí. Za tři minutky dostali během chviličky kulatý předmět ze středového kruhu do vápna, kde Herrmann vtipnou přihrávkou pobídl Breela Embola, jenž sám před Koubkem opravdu nezaváhal - 5:1.

Tak atraktivní fotbal "Hříbata" nepředváděla snad od odchodu kouče Favreho. V aktuálním ročníku zatím nestačila jenom na RB Lipsko. O skutečné formě ale ledacos napoví příští zápas v Signal Iduna Parku, kde nastupuje k domácím utkáním Borussia Dortmund. Augsburg by rád napravil toto zaváhání, nicméně spíše se bude obávat dalšího přídělu. Po reprezentační pauze totiž do WWK Areny zavítá Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Köln 1:1

05.10.2019 18:30

Góly: 72. Suat Serdar - 90+2. Jonas Hector

Pro die Königsblauen je to určitě ztráta, neboť pokud by se jim bývalo podařilo urvat všechny tři body, mohlo z toho být vedení v tabulce. "Kozli" naopak můžou být ve své situaci za každý bodík rádi.

První pozoruhodnější šance se ve Veltins Areně udála až v jednadvacáté minutě. Ehizibueho dobrou ránu z dálky Alexander Nübel kryl. Za deset minut rozehrával standardní situaci Daniel Caligiuri a balon se snesl až na hlavu Hectora, který orazítkoval pravou tyčku. Během úvodního dějství čekali diváci na další brankovou příležitost marně.

Po změně stran se David Wagner rozhodl poslat do hry místo nevýrazného Utha amerického záložníka Westona McKennieho. Nicméně to byl Guido Burgstaller, kdo jen těsně minul zařízení. V 58. minutě předvedla domácí jednička proti Teroddemu výborný reflex. A za deset minut měla proti stejnému hráči i trochu štěstí.

První gólová akce se zrodila až v 72. minutě. Oczipka centroval na zadní tyč, odkud Salif Sané posunul zpět na tu přední, kde se hlavou prosadil Suat Serdar - 1:0. V tenhle moment Schalke vedlo bundesligovou tabulku, což se stalo poprvé od 30. března 2010. Nicméně fotbal se hraje devadesát minut plus nastavení.

V závěru řádné hrací doby mohli vedení pojistit McKennie a Burgstaller. Místo toho musel Nübel nejprve zakročit proti Modestemu. Z následného roku centroval Florian Kainz na bližší tyč, kde se Jonas Hector prosadil v obtížné pozici přesnou hlavičkou zády k bráně - 1:1. A de facto hned poté odpískal rozhodčí Welz konec utkání.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 2:2

05.10.2019 15:30

Góly: 55. Luca Waldschmidt, 89. Manuel Akanji (vl.) - 21. Axel Witsel, 67. Achraf Hakimi

Freiburg remizoval s Dortmundem, který má program doplněný o Ligu mistrů, 2:2. Vyrovnávací gól si vstřelil v 90. minutě sám hostující Akanji.

Remíza udržela Freiburg na příčkách, které zajišťují Ligu mistrů. Freiburg je v tuto chvíli se třinácti body čtvrtý a na první Bayern ztrácí jeden bod. To Dortmund je s jedenácti body až na osmém místě a na evropské poháry má v tuto chvíli ztrátu dvou bodů.

První velkou šanci zápasu si vypracovali domácí. V 17. minutě se po individuální akci propracoval až do bezprostřední vzdálenosti brankáře Bürkiho Waldschmidt a následně střílel z levé strany pouze nad.

O necelé tři minuty později to ale byli právě hosté, kdo vstřelil úvodní gól zápasu. Ve 20. minutě centroval Thorgan Hazard na Witsela a ten líbivým volejem zakončil přímo k bližší tyči. Brankář Schwolow byl bez šance. První poločas výsledkem 0:1 i skončil.

V 55. minutě se však Freiburgu podařilo vyrovnat. Po výměně míče mezi několika hráči se balón dostal zase k Waldschmidtovi, ten už se tentokrát nemýlil a přízemní střelou k tyči srovnal na 1:1.

V 67. minutě se však znovu dokázali prosadit hráči Dortmundu. Tentokrát došel po pravé straně až do pokutového území s míčem hostující Hakimi a po zasekávačce vystřelil přímo k zadní tyči. Zde hrubě chyboval záložník Freiburgu Höfler, v jehož blízkosti míč prolétl.

Užuž to vypadalo že si Dortmund odveze všechny tři body, když v 90. minutě z levé strany z ostrého úhlu vystřelil domácí Grifo a míč si do vlastní brány nešťastně srazil stoper Dortmund Akanji. Zápas tedy skončil remízou a hráči Dortmundu mají hodně o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 1:1

05.10.2019 15:30

Góly: 66. Kevin Volland - 78. Christopher Nkunku

Leverkusen remizoval v jednom z nejatraktivnějších zápasů kola s RB Lipsko. V dresu hostů si odbyl svůj debut český útočník Patrik Schick, který tam přišel na přelomu srpna a září na roční hostování z AS Řím.

Oba týmy mají tedy i nadále stejně bodů, a sice třináct. To v tuto chvíli stačí na dělené druhé místo, stejně bodů má však také Freiburg a Mönchengladbach. První velkou šanci si vybudovali hosté, a to už v 8. minutě, kdy běžel na brankáře domácích Hrádeckého samotný Cunha, který však v klíčový moment zaváhal a nedokázal míč dopravit mezi tři tyče.

Ve 34. minutě měli hosté další šanci na skórování. Tentokrát z levé strany centroval Halstenberg a na hranici malého vápna si našel míč Sabitzer, který ho však sklepl pouze těsně vedle levé tyče. Do kabin se šlo k poločasové přestávce za bezbrankového stavu.

To se změnilo až v 66. minutě, kdy Aránguiz centroval před bránu Lipska a ve skluzu dokázal zakončit Kevin Volland. Navzdory dosavadní dominanci hostů se tedy do vedení dostali domácí, kteří v dosavadním průběhu zápasu příliš neukázali.

V 78. minutě se ale podařilo Lipsku srovnat. Halstenberg poslal další ze svých centrů z levé strany a tentokrát si míč našel Nkunku, který po kvalitním zpracování dokázal "obhodit" brankáře Hrádeckého. Výsledkem 1:1 zápas i skončil a spokojenější s ním mohou být spíše domácí, více šancí si totiž v zápase bezpochyby vypracovali hosté z Lipska.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05 1:2

05.10.2019 15:30

Góly: 14. Ben Zolinski - 8. Robin Quaison, 32. Daniel Brosinski (pen.)

Oba kluby nevykročily do nové sezony pravou nohou. Die Nullfünfer tentokráte byli šťastnějším týmem, neboť o jejich vítězství rozhodla v první řadě proměněná penalta. Svěřenci Steffena Baumgarta po další porážce zůstávají přikovaní na poslední příčce tabulky.

Přitom domácí mohli jít do vedení už v 5. minutě. Nebezpečnou střelu Oliveira Souzy na poslední chvíli tečoval Moussa Niakhaté na roh. Už za tři minuty centroval za obranu Sebastian Schonlau a Robin Quaison nasadil vyběhnuvšímu Leopoldu Zingerlemu housle - 0:1. Ještě před konce úvodní desetiminutovky mohl navýšit skóre Karim Onisiwo, kdyby svoje slibně vyhlížející sólu v závěru nezadrbal.

Díky tomu za čtyři minutky pobídl Mohamed Dräger kolegu Bena Zolinskiho, který se uvnitř pokutového území otočil s balonem a levačkou zacílil přesně k bližší tyči - 1:1. Další šance si po půl hodině hry připsali na konto domácí Sven Michel a Oliveira Souza. Jenže potom ve vápně zasekl míč Levin Öztunali a Jamilu Collins pro tenhle manévr neměl pochopení.

Daniel Brosinski penaltu díky netrpělivosti, resp. možná i nezkušenosti gólmana Zingerleho s přehledem proměnil - 1:2. Skóre díky tomu dostalo svoji finální podobu, nicméně ještě během úvodního dějství bylo k vidění pět zajímavých příležitostí. O čtyři z nich se postarali hráči hostujícího celku, jmenovitě Onisiwo, Malong a dvakrát to zkoušel Quiason.

Oliveira Souza se toužil prosadit i v 55. minutě, jenže Robin Zentner byl striktně proti. Na druhé straně hřiště pak svoje šance prohospodařili Onisiwo a Edmilson Fernandes. Mohuč si také v následujících minutách udržovala jasnou převahu, kterou všech nikdo z hráčů nedokázal gólově vyjádřit. Na druhé straně se nedlouho po svém příchodu na hřiště osmělil Marlon Ritter.

Dvanáct minut před koncem zápasu srazil Drägerův centr rukou ve vlastním pokutovém území Brosinski. Penalta číslo dvě byla na světě. Zodpovědnost na sebe vzal Collins a nechal vyniknout Zentnera. Paderborn tak bude doufat, že se proti Kölnu podaří po reprezentační přestávce uhrát lepší výsledek. Mohuč zajíždí do Düsseldorfu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 1:2

05.10.2019 15:30

Góly: 73. Robert Lewandowski - 54. Sargis Adamjan, 79. Sargis Adamjan

Sedmadvacet ku jedné - tak vyčíslili bookmakeři před zápasem Bayern Mnichov - Hoffenheim šance, že si hosté odvezou všechny tři body. Díky dvěma gólům Arménce Adamjana se jim to však podařilo.

Svědky první velké šance jsme byli už v 7. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal hostující útočník Adamjan, jenž však nedokázal zakončit do odkryté části brány. Ve 26. minutě dokázali dopravit míč do sítě hráči Bayernu, konkrétně Coman, jenž využil centr Gnabryho. Rozhodčí však gól neuznali kvůli ofsajdu s stav zůstal bezbrankový.

A žádný gól nepadl ani ve zbytku první půle. Do druhého poločasu vstoupili hosté z Hoffenheimu s vysokým nasazením a to se projevilo už přibližně po deseti minutách hry. V 56. minutě přišel o míč v klíčovou chvíli domácí Tolisso a Geiger poslal přihrávku na volného Adamjana, který se trefil přímo k bližší tyči a poslal Hoffenheim do překvapivého vedení.

Bayern však přišel s odpovědí, a to rovnou v podobě jeho nejlepšího střelce. Lewandowski v 74. minutě hlavičkoval po centru Müllera do protipohybu brankáře Baumanna a srovnal tak skóre zápasu.

Poslední slovo však měli přece jenom hosté, kteří dokázali vstřelit vítězný gól v 81. minutě. A znovu se dokázal prosadit Adamjan, jenž střílel po přihrávce Skova přímo z hranice pokutového území. Hoffenheim si tedy připsal překvapivou výhru a v tabulce se posunul na dvanáctou příčku. Bayern může naopak o svou vedoucí pozici přijít.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf 3:1

04.10.2019 20:30

Góly: 37. Vedad Ibišević, 44. Javairô Dilrosun, 62. Vladimír Darida - 32. Rouwen Hennings (pen.)

Celek z Berlína může mít dvojnásobnou radost, neboť poslední vítězství nad Fortunou se v Bundeslize odehrálo bezmála před čtyřiceti rokama, konkrétně 8. prosince 1979. Ale samozřejmě je třeba si uvědomit, že od té doby nestrávil ani jeden z klubů mezi německou elitou komplet všechny roky.

Trenér hostujícího celku Friedheml Funkel varovat svoje hráče především před rychlostně výborně vybavenými fotbalisty soupeře. Nicméně Stará dáma byla aktivní už od samého začátku a během úvodní dvacetiminutovky stihla hned čtyři pokusy. Konkrétně se pod ně podepsali Vedad Ibišević, Niklas Stark a dvakrát zkusil Steffenovu pozornost Javairô Dilrosun. Pravda, nešlo o vyloženě nebezpečné střely, nicméně i tak stály za zaznamenání.

Ve 26. minutě si rozhodčí Petersen musel u videa ověřit, jestli Mittelstädt ve vlastní šestnáctce skutečně fauloval Kasima Adamse Nuhua. Opakovaný záběr ukázal, že tenhle souboj nebyl důvodem, proč ukázat na značku pokutového kopu. Za šest minut při Boyatově přišlápnutí Finkova kotníku už byla situace jiná. Evidentní faul z nařízené "pětky" suverénně potrestal Rouwen Hennings - 0:1.

Jenže zbývající minuty úvodního dějství přály na Olympijském stadionu domácím. V sedmatřicáté minutě našel Marius Wolf svým centrem z pravé strany v ideálním prostoru kolegu Ibiševiće, který pravačkou z první cílil přesně do sítě - 1:1. A minutu před vypršením řádné hrací doby asistoval Darida kolegovi Dilrosunovi, jenž v přibližně stejné vzdálenosti, jako předtím jeho bosenský spoluhráč, skákavou přihrávku šikovně usměrnil na místo určení - 1:2.

V 60. minutě přišel na hřiště Dodi Lukebakio, který si tak zahrál proti svému bývalému zaměstnavateli. Tedy on nejenže si zahrál, nýbrž už necelých 120 sekund po svém nástupu na hrací plochu prostrčil mezi dvěma protihráči balon pro Daridu, který přízemní střelou levačkou z nějakých deseti metrů nedal Zackarymu Steffenovi šanci - 1:3.

Ve zbytku zápasu se Düsseldorfští marně pokoušeli ztékati obranu týmu Anteho Čoviće. Hertha má tedy na kontě deset bodů, což za současné konstelace znamená minimální ztrátu na pohárové příčky. A po reprezentační pauze se těší na Werder Brémy. Čtyřbodová Fortuna přivítá v Merkur Spiel-Areně podobně se trápící Mohuč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach751115:616
2.VfL Wolfsburg743010:415
3.Bayern Mnichov742120:814
4.RB Lipsko742115:714
 SC Freiburg742115:714
6.Schalke 04742114:714
7.Bayer Leverkusen742112:814
8.Borussia Dortmund733119:1112
9.Eintracht Frankfurt732211:1011
10.Hertha BSC731312:1210
11.Werder Brémy722312:168
12.TSG Hoffenheim72236:118
13.1. FSV Mainz 0572057:176
14.FC Augsburg71248:195
15.Fortuna Düsseldorf71159:144
16.Union Berlín71156:134
17.1. FC Köln71155:164
18.SC Paderborn70169:191

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
Fakt

Darida

Reagovat
smazaný uživatel

Darida is on fire bitchez

Reagovat
GarethBaleCZ

Vláďa

Reagovat
Kucka

Boruska jsou fakt pacienti, ještěže ztrácí i Bayern

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
manuelo neuero

dortmund

Reagovat
Werkrider

Bundesliga

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Rudnevs

Tak s týmto súhlasím. Zatiaľ je to paráda. Je to síce len siedme kolo, ale aj tak; prvé štyri tímy majú rovnaký počet bodov a pokiaľ dnes vyhrá Schalke, tak bude prvé. Kto by to bol pred piatimi mesiacmi povedal?

A je celkom zaujímavé, že je to prvá výhra Hoffe v AA, nevyhrali tam ani keď boli za čias Rangnicka prvý v lige, ani pod Nagelsmannom. Vyhrali tam zrovna teraz, keď sa im vlastne tiež moc nedarí.

Reagovat
andrew96

Aby z toho zase nebyla liga malomocných jako 2 roky zpět.

Reagovat
Rudnevs

To ma tiež napadlo, to by som nechcel, no... Ideál by bol, pokiaľ by to ostalo plus mínus vyrovnané, Bayern by neodskočil a zároveň by sa podarilo uhrať nejake dobré výsledky v Európe. To by znamenalo, že liga je vyrovnaná a silná.

Reagovat
andrew96

Jako Lipsko hodně zesílilo a už je týmem evropského formátu, takže Bundesliga má víceméně 3 velmi silné kluby. Pak to chce, aby Leverkusen, Schalke, Gladbach, Wolfsburg, Hoffenheim a Frankfurt nehráli bramboračku. Nejvíc věřím Boszovi, Rosemu možná spíš až za rok, u ostatních moc nevím. U Hüttera se letos asi ukáže, jak na tom vlastně je. Schalke ok, ale zas aby se případnou povedenou sezónou neuspokojili, ten kádr je slabší než co aktuálně hraje.

Reagovat
Rudnevs

Nemyslím si, že by Schalke po prípadnej povedenej sezóne stratilo hlavu. Momentálne je tu trocha iná situácia. Schalke nemá momentálne moc peňazí. Nie že by hrozila insolvencia, ale na transferovom trhu proste nemôžu mínať toľko, čo špička bundesligy. Preto treba byť skôr kreatívny a vymýšľať iné a kreatívnejšie riešenie (viz. hosťovania Mirandu a Kennyho). Najmä sú vedenie i Wagner dosť trpezliví a zdržanliví, čo sa očakávaní týka. Majú trojročný plán, na konci ktorého by sa mali dostať do Európy. Tento rok vraj Európa nie je ani náhodou téma pre nich a i za tri roky to vraj bude nesmierne ťažká úloha. Samozrejme, že je to prehnané a kľudne to môžu dať už i túto sezónu, ale je fajn, že sa držia pri zemi.

Inak Frankfurtu celkom verím, že by sa mohli etablovať v popredí i natrvalo. Majú k tomu zázemie - veľké mesto, kde sídlia veľké banky a spoločnosti, veľká fanúšikovská základňa, veľký štadión. Navyše to naďalej robia šikovne. Táto sezóna možno bude trochu slabšia než tá minulá, ale verím, že naďalej ostanú niekde tam vpredu. Mimochodom, zrovna dnes potvrdili, že Andreas Möller bude šéfom akadémie, čo je celkom zaujímavé rozhodnutie, keďže sa proti tomu ešte vopred dosť negatívne postavili vlastní fanúšikovia.

Reagovat
PP

pro sázkaře učiněné pošušňáníčko..

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď titul urve Schalke alebo Leipzig.

Reagovat
Rudnevs

Neblázni, Schalke je sci-fi... Ale bol by to krásny paradox, keby sa to po tých rokoch čakania podarilo práve teraz, keď v to nedúfal už snáď nikto.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke nevyhrá, nechal som sa uniesť. Potešilo by ma ak by som sa mýlil.

Reagovat
Rudnevs

To mňa taktiež...

Ale ako to už býva, nakoniec vyhrá aj tak Bayern.

Reagovat
fenixLFC

Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dnes dva fanoušci Werderu Bremen v kotli Baníku z jednoho prostého důvodu. Jirka Pavlenka. Měl sem cest na ně narazit. Měli na sobě zelený šál, Baníku to nevadilo, naopak a pánové byli vděčný.

Jirka Pavlenka, frajer z Baníku

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral tu pulhodinku Schick?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel moc sanci se potkat s balonem. Spis napadal obrance a prihravky mu nikdo neposilal. Ta zaloha Lipska se mi zda nejaka podivna v posledni dobe. Ani Werner to nema jednoduchy.

Reagovat
Werkrider

Prakticky sa nedostal k lopte.

Reagovat
Zark

rozehrava se pred repre pauzou

Reagovat
smazaný uživatel

Hector je nový Beckenbauer

Reagovat
Rudnevs

Prečo?

Reagovat
montaigne33

Hoffenheim= dnes velké překvapení Hakimi další branka v těžkém zápase= Freiburg je zatím nečekaně úspěšný Gladbach může jít zítra do čela!

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek vládce Německa!

Reagovat
montaigne33

zatím super

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Sme se divili Koubkovi co sleduje tím přestupem ale vypadá to ,že věděl co dělá.Jako nemocný zvíře co se odplazí do ústraní a pojde

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
db18

Když chybuje při centrech, tak to měl aspoň kompenzovat na čáře, na což by Koubek měl mít předpoklady, ale takhle to dojebat... (a u posledního gólu ještě ve stylu Zimy uhýbá před balonem...)

Reagovat
2miguel1

ako hral Benes???

Reagovat
Rudnevs

Ešte čakám na nejaky vtipný príspevok od Wolfsbergeru...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Hyrax

Reagovat
montaigne33

Gladbach skvěle, paráda Výborný výkon, jen tak dál

Reagovat
andrew96

Spodek tabulky že taky rychle vykrystalizoval (až na SCF tam jsou v podstatě všichni). Na sestup zatím všichni nováčkové, ale nemyslím si, že to tak zůstane. Bojím se, že Fortuna letos půjde.

Reagovat
Rudnevs

Paderborn je ešte slabší než by som čakal. Na začiatku, jak držali krok s Leverkusenom, tak som sa ešte bál, že by sa mohli udržať. Tento rok to bude mať ťažké Augsburg, oni sa tam už i posledné roky vždy držali tak nejak tesne nad hranicou, za hovno to stálo už aj pod Baumom a Schmidt vyriešil problémy akurát na pár kôl. Pokiaľ neprivedú nejakeho poriadneho trénera, tak je možné, že spadnú.

Kľudne by mohol zostúpiť i Mainz, z nich sa stala strašne šedá myš, vôbec ma nebavia, ani by mi v momentálnom zložení nechýbali.

Reagovat
andrew96

Loni mě Mainz náhodou zase po nějaké době bavil. Myslím, že se ještě na podzim zvednou.

Reagovat
Werkrider

Upamecano je absolútna topka. Veľký a rýchly stopér, jednoznačne zaslúžene v ideálnej zostave kola. A za Daridu tiež zaslúžene, mám radosť z toho jak v strede poľa Herthu ťahá tabuľkou hore.

Reagovat
Werkrider

Ešte ku Koubkovi štatisticky najhorší brankár ligy, dostáva gól každých 33 minút, zaujímavé je, že druhý najhorší v tomto smere je Pavlenka. Ten kapituluje každých 39 minút. Na opačnej strane je Sommer, ten vydrží minút 105. Neuer s Hradeckým 79. Títo borci odchytali 7 zápasov.

Celkovo najhorší je (prekvapivo) Muller z Mainzu, ten odchytal 3 zápasy a v priemere dostal banán každých 23 minút.

Len pre zaujímavosť, výpovedná hodnota je samozrejme diskutabilná.

Reagovat
Rudnevs

Sommer je dlhodobo parádny, veľké šťastie pre Gladbach...

Reagovat
andrew96

Nejlepší gólman v lize.

Reagovat
db18

A jak je to se střelama? Myslím, že Wolf a Wiedwald u vás tehdy inkasovali z každé druhé střely...

Reagovat
Reggie

OT: Borci, potrebuju poradit. Chtěli bychom zajet do Dortmundu na Slavii. Jak se řeší lístky? Kdy je možny nejdřív nakoupit a kde? Bude myslíte vyprodáno? Nechceme to řešit přes cestovku, ale po vlastní ose. Díky moc za rady

Reagovat
Rudnevs

Jogi nominoval Robina Kocha a Sebastiana Rudyho. Zároveň odmietol návrat Hummelsa, pretože: “pred pár dňami som povedal, že musíme ísť našou cestou mladých hráčov. Nevidím žiaden podnet na to, aby som povolal Matsa.”

Super. Čiže celý ten koncept s mladíkmi je vlastne o tom, že akurát apriori nepovoláva zrejme najlepšieho nemeckého stopéra. Inak si neviem vysvetliť, že na jednej strane príde s týmto odôvodnením a na druhej strane povolá Rudyho, ktorý má 29 a ani zďaleka nemá kvality na reprezentáciu. Tie mal možno tak pred pár rokmi v najlepšej forme, ale teraz určite nie, hoc teraz v Hoffe asi pôjde opäť troška hore.

Reagovat
andrew96

Na Kocha jsem zvědav teda. Mně moc zatím nezaujal ani ve Freiburgu.

Reagovat
Rudnevs

Minulý rok si pamätám na zápasy, keď bola celá obrana Freiburgu s ním, Heintzom a spol. za šaškov, ale teraz im ide karta a zatiaľ hrajú super. Nehrať Koch vo Freiburgu, tak v reprezentácii neni (viz. da Costa, Gosens a ďalší prehliadaní, ktorí si šancu zaslúžili oveľa viac), ale fajn, berem, mladý chalan, niečo v ňom je, má formu, tak dostane šancu.

Ale Rudyho absolutne nechápem...

Reagovat
Godwinson

To je hroznej šašek

Reagovat
db18

Tam měla být stoperská dvojice Hummels - Süle...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele