7. kolo
05.10.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Mohuč se štěstím přehrála Paderborn

Oba kluby nevykročily do nové sezony pravou nohou. Die Nullfünfer tentokráte byli šťastnějším týmem, neboť o jejich vítězství rozhodla v první řadě proměněná penalta. Svěřenci Steffena Baumgarta po další porážce zůstávají přikovaní na poslední příčce tabulky.

Přitom domácí mohli jít do vedení už v 5. minutě. Nebezpečnou střelu Oliveira Souzy na poslední chvíli tečoval Moussa Niakhaté na roh. Už za tři minuty centroval za obranu Sebastian Schonlau a Robin Quaison nasadil vyběhnuvšímu Leopoldu Zingerlemu housle - 0:1. Ještě před konce úvodní desetiminutovky mohl navýšit skóre Karim Onisiwo, kdyby svoje slibně vyhlížející sólu v závěru nezadrbal.

Díky tomu za čtyři minutky pobídl Mohamed Dräger kolegu Bena Zolinskiho, který se uvnitř pokutového území otočil s balonem a levačkou zacílil přesně k bližší tyči - 1:1. Další šance si po půl hodině hry připsali na konto domácí Sven Michel a Oliveira Souza. Jenže potom ve vápně zasekl míč Levin Öztunali a Jamilu Collins pro tenhle manévr neměl pochopení.

Daniel Brosinski penaltu díky netrpělivosti, resp. možná i nezkušenosti gólmana Zingerleho s přehledem proměnil - 1:2. Skóre díky tomu dostalo svoji finální podobu, nicméně ještě během úvodního dějství bylo k vidění pět zajímavých příležitostí. O čtyři z nich se postarali hráči hostujícího celku, jmenovitě Onisiwo, Malong a dvakrát to zkoušel Quiason.

Oliveira Souza se toužil prosadit i v 55. minutě, jenže Robin Zentner byl striktně proti. Na druhé straně hřiště pak svoje šance prohospodařili Onisiwo a Edmilson Fernandes. Mohuč si také v následujících minutách udržovala jasnou převahu, kterou všech nikdo z hráčů nedokázal gólově vyjádřit. Na druhé straně se nedlouho po svém příchodu na hřiště osmělil Marlon Ritter.

Dvanáct minut před koncem zápasu srazil Drägerův centr rukou ve vlastním pokutovém území Brosinski. Penalta číslo dvě byla na světě. Zodpovědnost na sebe vzal Collins a nechal vyniknout Zentnera. Paderborn tak bude doufat, že se proti Kölnu podaří po reprezentační přestávce uhrát lepší výsledek. Mohuč zajíždí do Düsseldorfu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele