7. kolo
06.10.2019 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Weghorst vystřelil Wolfsburgu hubenou výhru nad nováčkem

Wolfsburg v 7. kole Bundesligy hostil Union Berlín. Domácí věděli, že v případě výhry mají šanci poskočit tabulkou až na druhé místo, ovšem místo povzbuzení jim tento fakt spíše svázal nohy. Berlínského nováčka nikterak nepřehrávali, i přesto ale nakonec dokázali díky pátému gólu Weghorsta v sezóně dovést utkání do vítězného konce.

"Vlci" vstoupili dle očekávání do zápasu lépe. V 7. minutě získali díky vysokému napadání míč, načež Arnold přesnou přihrávkou našel Weghorsta, jenž si ovšem vylámal zuby na brankáři Giekewiczovi. Na konci první desetiminutovky Steffen zleva poslal ostrý míč před bránu Unionu, nabíhající Mehmedi na něj však nedosáhl.

Ve 27. minutě se k nebezpečné hlavičce dostal Knoche, bránu hostí ale netrefil. Krátce na to se udál první závar také ve vápně Wolfsburgu, když hosté zahrávali rohový kop. Zužitkovat jej ovšem nedokázali. Ve 35. minutě měl další příležitost William, který hlavičkoval mimo bránu berlínského klubu.

Dvě minuty před koncem první půle se v obrovské šanci po chybě Schlotterbecka objevil Victor, jeho hlavička se od země ale odrazila nad bránu nováčka. Poločasový stav tak zněl 0:0.

V 53. minutě byla po zákroku Friedricha nařízena penalta pro domácí, hlavní rozhodčí ji ale následně po konzultaci s VAR odvolal. V 69. minutě se Wolfsburg konečně dočkal. Střídající Brekalo si navedl míč na střed a přesnou uličkou vybídl ke skórování Weghorsta, jenž se tentokrát nemýlil a chladnokrevně zakončil k tyči - 1:0.

O deset minut později už to mohlo být o dvě branky, nebýt pohotového zákroku Giekewicze proti překvapivé ráně Arnolda, jenž zkusil štěstí přímo od rohového praporku. V páté nastavené minutě se o pozdní vyrovnání střelou z velké dálky pokusil Andrich, ale jeho rána se zařadí spíše do kategorie "pokusy ze zmaru". Utkání tak skončilo vítězstvím Wolfsburgu v poměru 1:0.

"Vlci" se díky dalším třem bodům posunuli na průběžné druhé místo Bundesligy, jen o bod za první Mönchengladbach. Union Berlín nadále okupuje šestnáctou ligovou příčku, z níž by zamířil do baráže o udržení.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele