7. kolo
05.10.2019 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Freiburg remizoval s Dortmundem, bod věnoval domácím Akanji

Freiburg remizoval s Dortmundem, který má program doplněný o Ligu mistrů, 2:2. Vyrovnávací gól si vstřelil v 90. minutě sám hostující Akanji.

Remíza udržela Freiburg na příčkách, které zajišťují Ligu mistrů. Freiburg je v tuto chvíli se třinácti body čtvrtý a na první Bayern ztrácí jeden bod. To Dortmund je s jedenácti body až na osmém místě a na evropské poháry má v tuto chvíli ztrátu dvou bodů.

První velkou šanci zápasu si vypracovali domácí. V 17. minutě se po individuální akci propracoval až do bezprostřední vzdálenosti brankáře Bürkiho Waldschmidt a následně střílel z levé strany pouze nad.

O necelé tři minuty později to ale byli právě hosté, kdo vstřelil úvodní gól zápasu. Ve 20. minutě centroval Thorgan Hazard na Witsela a ten líbivým volejem zakončil přímo k bližší tyči. Brankář Schwolow byl bez šance. První poločas výsledkem 0:1 i skončil.

V 55. minutě se však Freiburgu podařilo vyrovnat. Po výměně míče mezi několika hráči se balón dostal zase k Waldschmidtovi, ten už se tentokrát nemýlil a přízemní střelou k tyči srovnal na 1:1.

V 67. minutě se však znovu dokázali prosadit hráči Dortmundu. Tentokrát došel po pravé straně až do pokutového území s míčem hostující Hakimi a po zasekávačce vystřelil přímo k zadní tyči. Zde hrubě chyboval záložník Freiburgu Höfler, v jehož blízkosti míč prolétl.

Užuž to vypadalo že si Dortmund odveze všechny tři body, když v 90. minutě z levé strany z ostrého úhlu vystřelil domácí Grifo a míč si do vlastní brány nešťastně srazil stoper Dortmund Akanji. Zápas tedy skončil remízou a hráči Dortmundu mají hodně o čem přemýšlet.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele