7. kolo
04.10.2019 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Hertha i zásluhou Vladimíra Daridy porazila Düsseldorf

Celek z Berlína může mít dvojnásobnou radost, neboť poslední vítězství nad Fortunou se v Bundeslize odehrálo bezmála před čtyřiceti rokama, konkrétně 8. prosince 1979. Ale samozřejmě je třeba si uvědomit, že od té doby nestrávil ani jeden z klubů mezi německou elitou komplet všechny roky.

Trenér hostujícího celku Friedheml Funkel varovat svoje hráče především před rychlostně výborně vybavenými fotbalisty soupeře. Nicméně Stará dáma byla aktivní už od samého začátku a během úvodní dvacetiminutovky stihla hned čtyři pokusy. Konkrétně se pod ně podepsali Vedad Ibišević, Niklas Stark a dvakrát zkusil Steffenovu pozornost Javairô Dilrosun. Pravda, nešlo o vyloženě nebezpečné střely, nicméně i tak stály za zaznamenání.

Ve 26. minutě si rozhodčí Petersen musel u videa ověřit, jestli Mittelstädt ve vlastní šestnáctce skutečně fauloval Kasima Adamse Nuhua. Opakovaný záběr ukázal, že tenhle souboj nebyl důvodem, proč ukázat na značku pokutového kopu. Za šest minut při Boyatově přišlápnutí Finkova kotníku už byla situace jiná. Evidentní faul z nařízené "pětky" suverénně potrestal Rouwen Hennings - 0:1.

Jenže zbývající minuty úvodního dějství přály na Olympijském stadionu domácím. V sedmatřicáté minutě našel Marius Wolf svým centrem z pravé strany v ideálním prostoru kolegu Ibiševiće, který pravačkou z první cílil přesně do sítě - 1:1. A minutu před vypršením řádné hrací doby asistoval Darida kolegovi Dilrosunovi, jenž v přibližně stejné vzdálenosti, jako předtím jeho bosenský spoluhráč, skákavou přihrávku šikovně usměrnil na místo určení - 1:2.

V 60. minutě přišel na hřiště Dodi Lukebakio, který si tak zahrál proti svému bývalému zaměstnavateli. Tedy on nejenže si zahrál, nýbrž už necelých 120 sekund po svém nástupu na hrací plochu prostrčil mezi dvěma protihráči balon pro Daridu, který přízemní střelou levačkou z nějakých deseti metrů nedal Zackarymu Steffenovi šanci - 1:3.

Ve zbytku zápasu se Düsseldorfští marně pokoušeli ztékati obranu týmu Anteho Čoviće. Hertha má tedy na kontě deset bodů, což za současné konstelace znamená minimální ztrátu na pohárové příčky. A po reprezentační pauze se těší na Werder Brémy. Čtyřbodová Fortuna přivítá v Merkur Spiel-Areně podobně se trápící Mohuč.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele