Bundesliga - preview 7. kola

04.10.2019, 08:44, aktualizováno 06.10.2019, 12:45
Previews
Netradičně třemi zápasy pokračuje v neděli 1. Bundesliga. Do čela tabulky se může po zaváhání konkurentů posunout Wolfsburg, který čeká berlínský Union. Augsburg se představí na půdě rozjetého Mönchengladbachu, zatímco jako poslední se rozehraje zápas mezi Frankfurtem a Brémami...
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  (neděle 13:30)
Hříbata mají za sebou duel Evropské ligy s Instanbulem Başakşehir, který v Turecku dokázali zremizovat. A teď je čeká Augsburg, který se oklepává z domácí porážky 0:3 s Leverkusenem.

"Chtěli jsme hrát odvážně a ofenzivně. Chtěli jsme hodně držet balon na svých kopačkách. Naší hře však chyběly přímočarost a přesná finální přihrávka. Smolně jsme inkasovali a ve druhé půli za stavu 0:2 nadále bojovali. Pak přišel třetí gól a to už bylo moc. Nesmíme věšet hlavy a musíme se poučit z našich chyb," apeloval kouč Augsburgu Martin Schmidt po minulém výprasku.

Dvaapadesátiletý rodák ze Švýcarska, který Fuggerstädter vede od letošního dubna, bude z kádru postrádat hned jedenáct borců, včetně Gouweleeuwa, Caiubyho a Marka Suchého.

Augsburg by rozhodně potřeboval, aby se Alfred Finnbogason dostal znovu alespoň na krátkou dobu do dobré formy (pak klidně dokáže zaznamenat hattrick) a s trochou nadsázky také to, aby Florian Niederlechner střílel branky do správné sítě.

Za Hříbata se zatím třikrát prosadili Marcus Thuram a Alassane Pléa. Oba skórovali po jedné trefě i proti Hoffenheimu, kde Borussia vyhrála 3:0. "Dnes jsme měli velké štěstí. Byl to nesmírně těžký zápas. V prvním poločase jsme viděli hodně chyb na obou stranách. Pak jsme spálil několik šancí. Jsem rád, že jsme vyhráli, ale rozhodně se můžeme ještě zlepšit," řekl kouč Marco Rose.

S Augsburgem si z jeho svěřenců nezahrají Hofmann, Strobl, Traoré a Müsel. Na druhou stranu základní sestava zůstává stále silná, včetně výše zmíněných útočníků. A kádr má Borussia Mönchengladbach dostatečně široký na to, aby dokázala hrát důstojnou roli na více frontách. V Evropské lize by po dvou kolech sice nepostupovala, nicméně v Bundeslize by se za příznivé konstelace mohla po sedmém kole klidně vyhoupnout na první příčku.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria - Kramer, Benes - Embolo - Thuram, Plea
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - Hahn, Vargas - Finnbogason, Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.53 - 5.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Union Berlín  (neděle 15:30)
Po sobotě plné překvapení přichází nedělní program 7. kola Bundesligy, jehož součástí je i duel Wolfsburg - Union Berlín. Domácí se díky zaváhání svých rivalů mohou stát v případě výhry lídry soutěže a takovou příležitost si jistě nenechají proklouznout mezi prsty.

"Vlci" v této bundesligové sezóně zatím nepoznali hořkost porážky. V dosavadních šesti kolech si připsali shodně tři výhry a tři remízy, díky nimž se drží na osmé příčce se ztrátou dvou bodů na první Bayern, ovšem se zápasem k dobru. O pozici nejlepšího střelce klubu se dělí dvojice Weghorst, Brekalo, která aktuálně severoněmecký tým táhne za skvělými výsledky.

Hosté ve svém premiérovém ročníku mezi německou elitou horko těžko získávají životně důležité ligové body. Doposud Union nasbíral čtyři body (jedna výhra, jedna remíza), jež mu stačí pouze na průběžné šestnácté místo v tabulce.

Poslední zápasy Wolfsburgu nepřinesly mnoho gólů. Tři remízy se shodným výsledkem 1:1 (proti Paderbornu, Düsseldorfu a Hoffenheimu) následovala hubená výhra 1:0 na hřišti Mainzu.

Menší z klubů z hlavního města Německa v předchozích třech týdnech nebodoval. Po překvapivém vítězství nad Dortmundem (3:1) byli Berlíňané postupně poraženi Werderem Brémy (1:2), Leverkusenem (0:2) a Frankfurtem (1:2).

Oba týmy trápí absence několika hráčů. "Vlkům" ze zdravotních důvodů nepomohou Brooks, Camacho, Casteels, Ginczek, Otávio a Schläger. Union se musí obejít bez zraněných Gogii, Prömela a bez vykartovaného Portela.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Knoche, Bruma, Tisserand - Mbabu, Guilavogui, Arnold, Roussillon - Klaus, Brekalo - Weghorst
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Subotić, Reichel - Schmiedebach - Gentner, Andrich - Becker, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.85 - 4.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Werder Brémy  (neděle 18:00)
V posledním utkání 7. kola Bundesligy se fanouškům představí týmy Eintrachtu Frankfurt a Brém. Frankfurt doma zatím neprohrál a určitě si bude chtít tuto bilanci udržet co nejdéle. Brémy ovšem budou těžkým protivníkem, neboť jeho hráči dychtí po daleko lepším postavení v tabulce.

Domácí vstoupili do sezóny poněkud nevyrovnaně. Zatím co na svém stadionu body příliš nerozdávají, z výjezdů na hřiště soupeře naopak moc bodů nevozí. Tři výhry, jedna remíza a dvě výhry v dosavadních šesti odehraných duelech znamenají, že se Eintracht nachází na devátém místě v tabulce s nepříliš velkou ztrátou na pohárové příčky.

Hráči Werderu si jistě začátek ročníku představovali jinak. Pouhé dvě výhry a jedna remíza v předešlých šesti kolech jim stačí jen na současnou dvanáctou bundesligovou pozici, což je pro ambiciózní severoněmecký klub naprosto nedostačující.

Kádr Frankfurtu v létě prošel značnými změnami a zdá se, že si tým po inkonzistentním úvodu sezóny konečně začíná rozumět a předvádět kvalitní fotbal s odpovídajícími výsledky. V týdnu Eintracht dokázal porazit v rámci Evropské ligy Guimãraes, během posledního víkendu vyloupil stadion Unionu Berlín a před čtrnácti dny doma obral o body favorizovanou Borussii Dortmund.

Klub od řeky Weser si před týdnem překvapivě odvezl dva body ze Signal Iduna Parku díky remíze 2:2 s tamním Dortmundem. Předtím ovšem doma Brémy musely zkousnout jednoznačnou porážku od Lipska v poměru 0:3.

Oba celky sužují četná zranění. Frankfurtu budou chybět zranění Abraham, Hasebe, Russ a Trapp. Brémám ze zdravotních důvodů nepomohou Augustinsson, Bartels, Füllkrug, Möhwald, Moisander a Osako.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Toure, Hinteregger, Ndicka - Kohr, Rode - da Costa, Kostić - Sow - Dost, Silva
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Toprak, Groß, Friedl - Sahin - Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Sargent
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.79 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Freiburg, který je překvapením dosavadního průběhu letošní bundesligy, přivítá Borussii Dortmund, která je naopak po šesti odehraných kolech až na osmém místě. Favoritem zápasu jsou přesto hosté, kteří navíc hrají Ligu mistrů.

Freiburg je po šesti odehraných kolech se třinácti body třetí, se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Bayern. Stejně bodů jako Freiburg však mají ještě čtyři další týmy, a sice Lipsko, Schalke, Mönchengladbach a Leverkusen. O jejich současném pořadí tedy rozhoduje gólový rozdíl.

To Dortmund je dva body za Freiburgem, na osmé příčce. Po šesti kolech však ztráta není nijak velká a svěřenci trenéra Favreho budou ještě moci bezpochyby zasáhnout do boje o čelo tabulky.

Forma Freiburgu je ale nevídaná. V prvním kole zvítězil jihoněmecký tým 3:0 nad Mainzem, o týden později přivezl výhru 3:1 z Paderbornu. Na konci srpna sice doma prohrál 1:2 s nováčkem z Kolína nad Rýnem, po reprezentační přestávce však vyhrál 3:0 na půdě Hoffenheimu, kde se gólově prosadili Günter, Haberer a Petersen.

Po výhře nad Hoffenheimem Freiburg doma remizoval 1:1 s Augsburgem, minulou neděli si však v doposud posledním kole připsal další tři body, tentokrát za výhru 2:1 v Düsseldorfu, kde Freiburg sice prohrával, ale díky gólům Schmida a Waldschmidta dokázal skóre zápasu otočit.

Dortmund v půlce září vyhrál 4:0 nad Leverkusenem, když se dvakrát gólově prosadil Reus a jednou Alcácer s Guerreirem. Následně Borussia dvakrát remizovala 2:2 - nejdřív ve Frankfurtu a posléze doma s Werderem Brémy. Poslední soutěžní zápas odehrál Dortmund ve středu, v rámci Ligy mistrů, na půdě Slavie Praha, kde zvítězil 2:0, když se dvakrát trefil Hakimi.

Zatímco domácí nemají na marodce žádnou z opor, hostům v zápase nepomůže zraněný útočník Alcácer.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Lienhart, Koch, Heintz - Schmid, Günter - Haberer, Höfler - Waldschmidt, Grifo - Petersen
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hazard - Brandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.10 - 4.20 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Leverkusen přivítá v sobotu odpoledne hosty z Lipska v zápase dvou týmů se stejným bodovým ziskem. Zatímco Lipsku stačí třináct bodů k druhému místu, Leverkusen je kvůli horšímu gólovému rozdílu až na šestém místě.

Kromě Lipska a Leverkusenu mají třináct bodů také další tři kluby, a sice Freiburg, Schalke a Mönchengladbach. Tato pětice však ztrácí pouhý bod na vedoucí Bayern Mnichov. Dortmund je přitom až na osmém místě, se třinácti body.

Sázkové kanceláře očekávají vyrovnaný souboj, oba týmy mají za sebou zápasy v Lize mistrů - Leverkusen v úterý, Lipsko ve středu. Co se týče poslední formy obou soupeřů, je na tom o něco lépe Leverkusen, a to i s ohledem na fakt, že Lipsko své poslední dva soutěžní zápasy prohrálo.

Leverkusen vyhrál před dvěma týdny 2:0 nad Unionem Berlín po gólech Vollanda a Alaria. Minulou sobotu přivezl Bayer výhru 3:0 z Augsburgu, kde padl jeden vlastní gól a o zbylé dva se postarali Volland a Havertz. V úterý se však Leverkusenu nezadařilo a v rámci Ligy mistrů prohrál 0:3 na půdě Juventusu Turín.

Lipsko vyhrálo před dvěma týdny 3:0 v Brémách, kde se gólově prosadili Orban, Sabitzer a Saracchi. Od té doby však svěřenci trenéra Nagelsmanna nezískali ani bod. Minulou sobotu prohráli doma 1:3 se Schalke a ve středu prohráli 0:2, také na vlastním hřišti, v Lize mistrů s Lyonem.

V kádru domácích je zraněný pouze Bailey. Za hosty by ze zdravotních důvodů neměli nastoupit Adams, Kampl a Wolf. Podle německých médií by se už naopak na jejich lavičce mohl objevit český útočník Schick.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - L. Bender, Havertz, Amiri, Volland - Alario
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Mukiele, Orban, Halstenberg - Laimer, Demme - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.78 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Paderborn - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Fotbalisté Paderbornu stále čekají na první vítězství po návratu do bundesligy. O první tříbodový zisk se pokusí v domácím utkání proti Mohuči. Její trenér Sandro Schwarz to má už po šest odehraných kolech nahnuté. Takže potřebovat body budou i hosté.

Domácímu trenérovi Steffenu Baumgartovi zatím udělal radost jenom postup v DFB-Pokalu, a poté remíza s Wolfsburgem. Jeho protějšek Sandro Schwarz na tom není o mnoho lépe. Jediný vyhraný duel z šesti kol znamená, že by v případě dalšího nezdaru mohl na lavičce skončit.

Před týdnem to byli shodou okolností právě Vlci z Wolfsburgu, kdo vyplenit mohučskou Opel Arenu. O porážce die Nullfünfer rozhodla jediná přesná trefa, kterou v 9. minutě obstaral Marcel Tisserand. "Po úvodním gólu jsme se zvedli a v závěru poločasu měli velkou příležitost na vyrovnání. Dost mě mrzí, jak jsme nakládali se standardními situacemi. Na tom určitě budeme muset zapracovat," slíbil čtyřicetiletý rodák z Mohuče, jenž byl v minulém kole vyloučen a v zápase s Paderbornem nesmí jakkoliv koučovat svoje svěřence. Zákaz kontaktu s mužstvem platí tři hodiny před zápasem i tři hodiny po utkání.

Na trávník nebudou moct v dresu hostů vyběhnout Aarón Martín, Stefan Bell, Aaron Seydel, Ronaël Pierre-Gabriel, Jean-Philippe Mateta a Ji Dong-Won, přičemž poslední dva si nezahrají delší dobu. Vrací se Danny Latza a prostor mezi tyčemi bude zřejmě místo Floriana Müllera už natrvalo hájit coby jednička Robin Zentner.

Paderbornští v tomto směru stále sází na Jannika Hutha, který sice inkasoval už sedmnáctkrát, leč branky v absolutní většině případů nešly na jeho vrub. Dominik Bilogrević zůstává jediným zraněným fotbalistou v kádru, jelikož Sebastian Schonlau po delší absenci začal s tréninkem a bude připraven odehrát nějakou porci minut.

Paderborn před týdnem málem zaskočil Bayern Mnichov. Jenže snižující trefa na končených 2:3 bohužel přišla až deset minut před koncem. "Myslím, že jsme splnili skoro všechno z toho, co jsme si předsevzali. Hráči podali výborný výkon, ale stejně to bylo málo. Dá se říct, že o naší porážce rozhodly dvě maličkosti. Na tomhle výkonu se určitě dá stavět," věří před zápasem proti Mohuči sedmačtyřicetiletý trenér Baumgart.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Huth - Dräger, Kilian, Hünemeier, Collins - Vasiliadis, Gjasula - Oliveira Souza, Antwi-Adjei - Zolinski, Michel
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - R. Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski - Kunde - Fernandes, Latza - Boetius - Szalai, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.91 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov přivítá v sobotu odpoledne Hoffenheim a i s ohledem na dlouhodobé zranění elitního útočníka soupeře Kramariče bude v zápase jasným favoritem. Mnichovský klub je sice v tuto dobu v tabulce první, ale na záda mu bezprostředně dýchá hned pět dalších týmů.

Bayern je po šesti odehraných kolech v tabulce bundesligy první se čtrnácti body. Pouze o bod méně má však hned pět týmů, a sice Lipsko, Schalke, Mönchengladbach, Leverkusen a překvapivě také Freiburg. Tradiční rival Bayernu Dortmund je v tuto chvíli "až" tři body za bavorským velkoklubem.

Vstup do sezóny naopak příliš nevyšel Hoffenheimu, který má pět bodů a po odchodu trenéra Nagelsmanna se nyní krčí na dvanáctém místě, přičemž na sestupové pásmo má náskok dvou bodů. A rozdíl je vidět i v poslední formě obou soupeřů.

Bayern, který má program doplněný ještě o zápasy Ligy mistrů, zvítězil před dvěma týdny 4:0 nad Kölnem, když se dvěma góly prezentoval Lewandowski a po jedné trefě si připsali Coutinho a Perišić. O týden později vyhrál Bayern 3:2 v Paderbornu.

V úterý odehrál Bayern svůj druhý zápas v letošním ročníku Ligy mistrů a zápasová vytíženost se na něm evidentně nepodepsala. Na půdě Tottenhamu dokázali svěřenci trenéra Kovače vyhrát 7:2 a hattrickem se blýskl Serge Gnabry.

Hoffenheim letos žádné evropské poháry nehraje a může se tak koncentrovat pouze na bundesligu a německý pohár. Ani to však v posledních zápasech nepomohlo. V půlce října Hoffenheim prohrál na vlastním hřišti 0:3 s Freiburgem o týden později remizoval 1:1 ve Wolfsburgu a minulou sobotu znovu doma prohrál 0:3, tentokrát s Mönchengladbachem.

Zatímco domácím by měl ze zdravotních důvodů ze stabilních členů A-týmu chybět pouze Goretzka, hosté mají na marodce Kramariče, Belfodila a Zubera.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Javi Martinez, Pavard - Tolisso, Thiago - Gnabry, Müller, Perišić - Lewandowski
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bičakčić, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Rudy, Geiger - Baumgartner - Bebou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.20 - 24.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Die Königsblauen naposledy ztratili body ve druhém kole, kdy do Veltins Areny zavítal Bayern Mnichov. Od té doby jenom vyhrávají. Zatímco Köln se oklepává ze čtyřgólového přídělu od Herthy, kvůli kterému zůstává s jedinou výhrou v sestupovém pásmu.

"Dnes jsme bránili tak, jak by se v Bundeslize rozhodně bránit nemělo. Přesto jsme si vytvořili nějaké šance. V kolonce vstřelených branek ale zůstala nula. Za svým cílem si musíme jít odhodlaněji a nepochybně nás čeká ještě spousta práce. O trénincích se nudit určitě nebudeme," zhodnotil nepovedené vystoupení v Berlíně trenér Kozlů Achim Beierlorzer.

Pro nejbližší střetnutí mu budou chybět vykartovaný Jorge Meré, Christian Clemens, Birger Verstraete, a také Dominick Drexler, který byl při zápasech Kozlů pokaždé hodně vidět. Po karetním trestu si zahraje Kingsley Ehizibue. A dá se předpokládat, že krajně neproduktivního Jhona Córdobu nahradí na hrotu útoku vedle Anthonyho Modesteho jednatřicetiletý Simon Terodde, který s devětadvaceti brankami opanoval v minulém roce tabulku střelců 2. Bundesligy.

V dresu Schalke se v aktuální sezoně daří Aminu Haritovi, jenž se proměněnou penaltou v minulém kole podílel na tom, že jeho tým zvládl na výbornou duel v Lipsku. Díky tomu ztrácí na vedoucí Bayern jediný bod. Köln je navíc vcelku oblíbeným soupeřem Schalke, protože při vzájemném souboji se naposledy radoval v roce 2016.

"Podle mého názoru jsme v Lipsku viděli velmi dobré utkání s dobrými momenty na obou stranách. Hrálo se ve vysokém tempu a k vidění bylo dost kvalitních soubojů. Bylo znát, že máme silné mužstvo a že se hráči chtějí fotbalem bavit. Samozřejmě, že jsme měli i štěstí, ale rozhodně se nedá tvrdit, že bychom vyhráli nezaslouženě. Pohled na tabulku mě těší, nicméně sezona bude ještě dlouhá," nechal se slyšet kouč David Wagner, který bude proti Kölnu postrádat pouze Nabila Bentaleba a Benito Ramana.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka - Mascarell, S. Serdar - Matondo, Harit - Uth - Burgstaller
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector - Skhiri, Höger - Ki. Schindler, Kainz - Modeste, Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.40 - 5.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Fortuna Düsseldorf  (pátek 20:30)
Hertha se v předehrávce sedmého kola bundesligy utká s Düsseldorfem. Po špatném vstupu do soutěže dokázala dvakrát vyhrát a v tuto chvíli má sedm bodů.

Sedm bodů stačí Hertě po šesti odehraných kolech na desáté místo, kde je se ztrátou šesti bodů na šestý Leverkusen, který by měl v tuto chvíli jistotu evropských pohárů. Na sestupové pásmo mají naopak svěřenci trenéra Čoviče náskok čtyř bodů.

To Düsseldorf je na tom o poznání hůře, v tabulce bundesligy se nachází se čtyřmi body až na čtrnácté příčce a od sestupových pozic ho dělí pouhý bod. Do soutěže přitom letos vstoupil výhrou.

V prvním kole totiž v půlce srpna Düsseldorf přivezl výhru 3:1 z Brém, kde se za něj dokázali gólově prosadit Hennings, Karaman a Ayhan. Od té doby však hráči Düsseldorfu radost z výhry v soutěžním zápase nepoznali.

Po výhře v Brémách totiž prohráli doma 1:3 s Leverkusenem, poté 1:2 ve Frankfurtu a v půlce září remizovali 1:1 s Wolfsburgem. V posledních dvou zápasech tým pod vedením trenéra Funkela prohrál - nejdřív 1:2 v Mönchengladbachu a minulou neděli stejným poměrem doma s Freiburgem.

Hertha neposbírala kromě jednoho bodu z remízy na Bayernu Mnichov až do pátého kola žádný další bod. Až před dvěma týdny vyhrála doma 2:1 nad nováčkem z Paderbornu a minulou neděli deklasovala 4:0 dalšího nováčka soutěže Köln, a sice díky trefám Dilrosuna, Boyaty a dvou gólům Ibiševiče.

Favoritem bundesligové předehrávky jsou tedy i s ohledem na poslední formu domácí.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Boyata, Mittelstädt - Skjelbred - Wolf, Darida, Grujić, Dilrosun - Ibišević
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Zimmermann, Ayhan, Adams, Gießelmann - Bodzek, Baker - Thommy, Fink, Tekpetey - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.26 - 4.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov642019:614
2.RB Lipsko641114:613
3.SC Freiburg641113:513
4.Schalke 04641113:613
5.Borussia Mönchengladbach641110:513
6.Bayer Leverkusen641111:713
7.VfL Wolfsburg63309:412
8.Borussia Dortmund632117:911
9.Eintracht Frankfurt63129:810
10.Hertha BSC62139:117
11.Werder Brémy621310:147
12.TSG Hoffenheim61234:105
13.FC Augsburg61237:145
14.Fortuna Düsseldorf61148:114
15.Union Berlín61146:124
16.1. FSV Mainz 0561055:163
17.1. FC Köln61054:153
18.SC Paderborn60158:171

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
skat

Je hezké, zase vidět S04 takhle nahoře... dofám, že jiim to vydrží a nezazdí výhru z Lipska nějakým průšvihem ... tip 3:1

Reagovat
db18

Letos to klasicky vyjde a příští rok zase o sestup.

Reagovat
skat

To je dost možné. To je schválně. Prosívají fanoušky, aby se nenabalovali úspěcháři

Reagovat
Rudnevs

Zas by som nepreháňal... O zostup bola len tá minulá a ani v tej Schalke nikdy nebolo vyložene namočené v bojoch o záchranu (minulú sezónu to prebehlo vlastne všetko relatívne kľudne, Nürnberg s Hannoverom boli jasní už dlho).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Ach jo, Lucas má problémy s operovaným kolenem, tak ho raději nepostaví ani proti Leverkusenu... a repre ho vesele povolá. To dopadne jak s Leonem...

Reagovat
db18

*Hoffenheimu

Reagovat
db18

Darida další áčko

Reagovat
andrew96

A už i gól pěkný brejk, Lukebakio to skvěle vyřešil.

Reagovat
db18

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

DARIDA SOLÍ

Reagovat
bayern987

Někdo by tu měl povinně připomínat kicktipp, nikdy si nevzpomenu.

Reagovat
Bayern +

Coutinho musí hrat, inak to bude trapenka. Tolissa by som taktiež podržal v základe a Comanovi zas naopak doprial lavicku, čiže možnosť pre Ivana a Müllera.

Javi na CB kľudne, Boatengovu rolu si zastane v pohode.

Reagovat
db18

Reagovat
Seydou Doumbia

2.10 Champions League RB Leipzig - Olympique Lyonnais (0:2)

Pokusit se vydat na Lyon v Lize mistrů mě napadlo hned po losu, kde jim do skupiny kromě Zenitu a Benficy, byl přiřazen i německý tým RB Lipsko. Tým, podporovaný Red Bullem, patří mezi nejdostupnějších, co se vzdálenosti týče, z České Republiky, a tak jsem se snažil tuhle vizi tři týdny před utkáním zrealizovat a podíval se na jejich web. Tam bylo vše přehledné a během několika minut už jsem měl koupené dva lístky na duel Lipska s Lyonem.

Dlouho jsem uvažoval, jak celý výlet vlastně zrealizovat. Za vše vděčím svému parťákovi, který to nechal vyloženě na mě. Byly dvě možnosti. Vzít si volno v práci na středu a vyrazit ráno s tím, že bychom mohli projít kdysi dost bombardované město, už několik hodin před zápasem a druhý den jít hned po příjezdu zpátky do práce. A nebo jet do Lipska hned po práci s tím, že se pokusíme hráče hostů chytnout na letišti a pokusit se s některými vyfotit. Volno bych tedy měl až na čtvrtek. Zvolil jsem druhou zmíněnou variantu.

Vyjeli jsme po ranní směně od mého pracoviště, kde kamarád dorazil prakticky na minutu přesně a hned po druhé hodině jsme byli na cestě směr Lipsko. Moc jsem nemohl den před utkáním naspat a tak jsem se po chvíli asi na hodinu oddálil do hlubokých snů.

Najedli jsme se kousek za hranicemi v bavorském Bergu na místním odpočívadle. Byla tam vskutku pestrá nabídka jídla, kde jsme namísto klasického McDonaldu, zvolili stravu pomocí samoobsluhy, kdy jsme si mohli vzít co jsme chtěli a nakonec jsme vše zaplatili na pokladně. Pořádně jsme se najedli a vyrazili vstříc snů jménem - Champions League.

Cesta utíkala celkem rychle až na posledních padesát kilometrů, které jsme jeli v týdenním odpoledním programu 2x déle než třeba v noci. Velké kolony nás samozřejmě nemohli překvapit.

Dorazili jsme do města a viděli několik zastaralých bytovek, které vypadaly dost staře a celkově hodně objektů v Lipsku vypadalo že zažily vskutku dost. Pravděpodobně je tam dost objektů využíváno ještě od druhé světové válce, prakticky neopravovaných. Parkoviště bylo necelých deset minut chůze pěšky od stadionu a stálo pět euro. Stadion se nachází přímo v centru města. Hned za parkovištěm byly tramvaje a na každém rohu spousty obchodů a samozřejmě plno lidí. Hodně mě překvapili cyklisté, kteří tam jezdí po městě opravdu ve velkém množství.

Před stadionem je oficiální fanshop, který byl o něco menší než ten ve Frankfurtu, ale navštívili jsme ho až na cestě ze zápasů. Na stadion jsme dorazili zhruba něco okolo hodiny před utkáním. Bohužel se mi nepodařila koupit zápasová šála, která už nebyla k dispozici. Mini fanshopy se suvenýry byly při branách stadionu, jestli jsem dobře sledoval, asi jen dva. Cestou na stadion jsme potkali i nějaké lidi hovořící nám blízkými jazyky - česky a polsky. Není se čemu divit, když dostupnost lístku na místní klub byla více než dobrá. Stadion sice leží ve městě, ale dostat se na tribunu, znamená vyšlapat si pár desítek schodů. Nejdřív z parkoviště na turnikety, poté ještě několik řad, abychom mohli jít přímo do útrob stadionu. Cestou jsme dokonce potkali hráče Lyonu, kteří odpoledne hráli juniorskou Ligu mistrů, ve které vyhráli 3:1. Hráče jsem po obličeji ani jednoho z nich nepoznal a fotit se s hráči, jejichž jméno bych musel hledat na Googlu, mi přišlo blbé. Snad nebudu litovat, že jsem toho nevyužil, protože podle fotek z oficialních sítí Olympique Lyonnais, jsem měl možnost spatřit hráče jako Bradley Barcola, Mathis Cherki či Yaya Soumare.

Než jsme vůbec mohli začít hledat svoje místa, museli jsme projít cirka dvacetimetrovou hrůzostrašnou ocelovou konstrukci, která každým krokem vypadala že by se měla sesunout dolů. Tohle jsem ještě neviděl. Naštěstí vydržela i několik dalších tisícovek chodců před a po nás. A pak jsem si ještě koupil jejich místní pivo, které mě vyšlo na něco málo přes 5 € s tím, že tam byla záloha (tuším 1 €) na kelímek. Jelikož si je sbírám na památku, tak jsem ho nevracel, ale opět jako na Frankfurtu bylo dost mládéže, která je sbírala po utkání. Nutno dodat že pivo bylo nic moc, oproti Frankfurtu velký sešup dolů.

Lístky jsme měli do sektoru 50.1 do třetí řady, tedy hned do prvních řad v horním prstenci nad kotlem Lyonu. Podle všeho jsem měl při výběru lístku šťastnou ruku, neboť' hned nademnou seděli tři Němci z nichž jeden měl šálu hostujícího týmu. Pro optický přehled dění na hřišti skvělá místa. Cena? Na duel takového rázu prakticky za pakatel. 56 € za dvě vstupenky.

Úsměvné bylo vidět při představování soupisky hostů jako trenéra Bruna Genesia. Na moment jsem si myslel, že odvolání brazilského kouče a povolání toho předchozího, stihli za jeden jediný den, kdy jsem nemohl sledovat novinky z fotbalového světa. Nakonec to tedy opravili a koučem byl ''opět'' Sylvinho.

Domácí celek si na utkání vytvořil skvělé choreo, které máte přiloženě ve fotografiích. Po většinu utkání taky fanoušci RB solidně fandili. Milé překvapení od umělé vytvořeného klubu, který si své fanoušky ovšem našel.

Do utkání domácí vstoupili hodně aktivně a už v sedmé minutě měli obrovskou šanci, kdy z pravého kraje přišel přízemní centr Klostermanna na Wernera, který dostal míč pár metrů od brány, ale k údivu všech očí na stadionu, jeho pokus šel vedle brány. Následkem toho se potvrdilo známe přísloví ''nedáš dostaneš'' a udeřil soupeř. Davy Upamecano nesmyslně zaváhal při rozehrávce a s menší dávkou štěstí se míč od Aouara dostal k energickému Depayovi, který placírkou dokázal překonat Gulasciho a Lyon vedl 1:0. Byl jsem tak překvapen, až jsem skoro zapomněl slavit branku. Přesto jsem si góóóól zakřičel a čekal, kdy přijde ledová sprcha z vyšších řád. Nepřišla. V Německu to ale funguje trochu jinak, než v Česku a jsou na to zvyklí. Proto na mě ani nepřišel žádný nevybíravý pokřik.

Po půlhodině hry chybovala obrana hostů, kdy se Timo Werner řítil sám na Lopese, kterého se snažil překonat formou lobu, ale naneštěstí pro většinu fanoušků v hledištích trefil jen sít nad břevnem. Neproměnění této tutovky snad už nevěřil nikdo, ani fanoušci hostů. Stadionem to extrémně zahučelo. Ještě aby ne. Spálit dvě 100% gólové příležitosti se u takového snipera, jako je Werner, neděje často. Pár minut před touto události se ještě zranil Ibrahima Konaté, kterého nahradil Nordi Mukiele.

Celkově se domácí snažili hodně dobývat branu Lopese, ale taktika nasadit pětici obránců se (konečně) začala vyplácet. Domácí nebyli schopní vytvořit si další velkou gólovou šanci a hodně střel či centrů dokázali odvrátit hráči Lyonu, anebo díky aktivnímu pohybu zvládli akci včas zarazit. Velmi dobré utkání odehrál Youssuf Koné, který se nabal jako levý bek chodit ani do soubojů jeden na jednoho a dokazoval, že umí vyvézt míč a držet ho delší čas na kopačkách. Hodně povedené utkání odehrála i dvojice stoperů Marcelo-Andersen. Několik minut před koncem poločasu Depay vsítil druhou branku zápasu, leč z ofsajdu. Jelikož jsem několik dobrých vteřin křičel gól a vůbec nekoukal na hrací plochu, nýbrž na protější tribunu, tak se už normálně pokračovalo ve hře a já neuznany gól zaregistroval, teprve když jsem si chtěl placnout s fanouškem Lyonu, co seděl zamnou. Ten mě na neznámou branku upozornil a já byl za „čuráka“. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1, přitom kdyby byl stav 2:1 pro domácí, nikdo by se nemohl divit.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, jako ten první. Domácí tlačili a hosté se snažili hrát jednodušeji, na méně přihrávek, s možnosti rychlého přechodu do protiútoku. V pětašedesáté minutě se minelou předvedl i druhý stoper domácích Mukiele, který pouštěl míč, leč netušil za sebou agilního Terriera, který položil domácího brankáře a zakončil na konečných 2:0 z pohledů hostů. Dostal jsem se do transu Manolase při brance v Lize Mistrů proti Barceloně a křičel jako blázen. Kamarád hovořil že se na mě otáčelo velké množství lidi z míst podemnou. Štěstí že jsem byl jen ve třetí řadě. Užil jsem si maximálně přítomný okamžik a vůbec nevím, co se několik vteřin kolem mě dělo. Při příchodu na stadion jsem si říkal, proč nemohu být na stadionu Lyonu a být v ''přesile'' co se fanoušků týče. Nakonec jsem si ale, stejně jako v Boleslavi, užil pocit oslabení a jako jeden z mála jsem mohl slavit branku svého týmu. To hrobové ticho a maximální vytížení mých hlasivek, v tichém prostoru okolo mě , nesplynulo s vlnou křiku celého stadionu, nýbrž můj a ještě jeden hlas byly slyšet napříč sedadly okolo mě. Postupem času se tlak domácích stále zvyšoval a bylo to dobývání brány Lopese, který nutno dodat odchytal další z řady fantastických zápasů. Lipsko bohužel nemá ve svých řadách Xaviho, Iniestu nebo Messiho, kteří museli hrát do plných, ještě za dob Pepa Guardioly v Lize mistrů v mnoha kláních. Tady to s postupem času vypadalo obdobně, leč rozdíl na straně domácích nedokázal udělat nikdo a Lyon senzačně, po sedmi zápasové šňůře bez výhry napříč všemi soutěžemi, dokázal vyhrát veledůležité klání v Lipsku a spolu se Zenitem jsou na špici své skupiny. Na konci zápasu se ještě srazil Poulsen s Lopesem, ale naštěstí oba vyvázli bez úhony.

Na stadion si nakonec našlo cestu 41 194 diváků. Hodně dobry počet , který je možné vidět i v domácí lize. Tisícovka fanoušků chyběla k zaplnění kapacity stadionu. Nakonec i ty Němky byly celkem pěkné, takže vybrat by se určitě něco dalo.

Po zápase jsme s kamarádem zůstávali ještě několik desítek minut na tribunách a užívali si poslední pozápasové chvíle. Dokonce se na stadionu objevili i tři fanoušci Nantes, kteří si pravděpodobně udělali trip Lyon-Lipsko, neboť právě v Lyonu minulý víkend hráli utkání francouzské Ligue 1.

Po utkání jsme se tedy vydali do fanshopu, ve kterém jsem si koupil malý fotbalový míč o velikosti toho házenkářského, čokoládu a stejně, jako z Frankfurtu jsem si přivezl přívěšek na klíče v podobě loga klubu. Dále jsme už ale neztráceli čas a vydali se na letiště. Podle jedné internetové stránky měl Lyon naplánovaný let na 0:45, ale nikdo vlastně netušil, zda to je let hráčů či fanoušků.

Při příchodu na letiště jsem si tak trochu připadal jako v Brně, kde jsem pro změnu letos na jaře, naháněl hokejisty. Opět jsme viděli juniorský tým Lyonu, který vstupoval přes brány a mířil směr své letadlo. Několik minut po nich dorazil autobus Lyonu. My jsme v té chvíli byli na druhém konci terminálu a ten základní průchod, směrem ke kontrolám, prošla první větší skupinka hráčů dříve, než jsme se stihli za nimi dostat. Nechtěl jsem tam křičet a běhat jako šílenec, abych nevystrašil hráče nebo policii. Nakonec i tak musím být více než spokojen. Mám fotografii s těmito hráči: Leo Dubois, Lucas Tousart, Houssem Aouar, Moussa Dembélé a Memphis Depay + trenér Sylvinho. Myslel jsem si, že někteří hráči mě třeba odmítnou, hlavně tedy Depay, který přicházel jako úplně poslední hráč, ale nakonec jsem byl milé překvapen pozitivními reakcemi všech oslovených hráčů. Menší fail jsem si uřízl při oslovení Lea Duboise, kdy jsem ho nazval Martinem (Terrier). Na mou obranu lze použít argument, že si jsou vskutku podobní.

Jak jsem ty hráče dokázal vůbec oslovit? Však po odchodu z letiště mi skákal ještě dobrých deset minut hlas! Vyfotit se s takovými hráči z hráči mého klubu, který mám ve svém srdci byl opravdu nepopsatelný pocit. Tenhle pocit už ale dobře znám, protože i v Boleslavi po předkole jsem ulovil hráče Lyonu. Dnes světové hráče jako Lacazette, Umtiti nebo třeba Tolisso. Naštěstí jsem nemusel kvůli Lyonu zažít podobný extrém jako v Boleslavi, kde jsem dvě noci spál venku. Ale jak se říká, láska k čemukoli a komukoli nezná hranice. Cesta do Lipska trvala čtyři hodiny, zpátky tři.

Pořád mi přijde neskutečné fakt, že se člověk může jen tak vzít a jet si do zahraničí podívat se na fotbal nebo se vyfotit s hráči. Ono dnes si kdekdo může říct že pojede do ciziny a bude tam žít a zařídí si to za pár dní a přijde mu to naprosto normální. Já vyjedu kousek za hranice a přijde mi to jako neskutečný pocit si tohle moci dovolit. Ale tohle je asi spojené s vnitřním nastavením, které máme každý jiné. Určitě s kamarádem plánujeme i další výjezdy. Nebráníme se prakticky čemukoli. Kdyby někdo z vás měl v plánu vyjet do zahraničí někam na fotbal, tak určitě můžete napsat zprávu a třeba bychom se nějak domluvili. Přeci jen ve více lidech i takový trip vyjde levněji, že.

Pár základních fotek : https://kagic333.rajce.idnes.cz/2.10._2019_Lipsko_-_Lyon/

Své osobní přidávat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak osobni? Jako ze sis tam na hajzlu fotil pero?

Reagovat
Seydou Doumbia

Jde vidět že si asi nedočetl do konce jinak by si věděl jaké osobní myslím

Reagovat
vladino10

Určitě s kamarádem plánujeme i další výjezdy. Nebráníme se prakticky čemukoli. Své osobní fotky přidávat nebudeme.

Hm..ja som to asi pochopil

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebudeme? Nebudu...

Pěkně vytržené z kontextu. Ale obojí se vztahuje k něčemu jinému a naprosto to na sebe nenavazuje.

Reagovat
vladino10

No čo, chcelo to trochu upraviť nech to tam sedí

Reagovat
Seydou Doumbia

ukázal bych ti jeden prst za snahu, ale není v nabídce

Reagovat
vladino10

Prečo nie je v ponuke, kam si ho strkal?

Ale nie, fakt dobrý report, veľký palec hore

Reagovat
Seydou Doumbia

Však ty víš kam.

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný zážitek i report!

Reagovat
Salfovic

Ty vole, to je dlouhý jak Soběslav

Reagovat
Seydou Doumbia

Takový můj standart.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze ste si to uzili a to je dulezity

Reagovat
Seydou Doumbia

Určitě ano. Ale do Frankfurtu musím ještě zajet, když jsem minule vůbec neviděl město.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé. Na ten štadión sa ide tak komplikovane kvôli tomu, že je to vlastne štadión, ktorý je akoby postavený do iného štadióna. Predtým tam stál ten obrovský socialistický ovál, ktorý poňal 100 000. Pri pohľade zhora to pekne vidno.

Inak teda Nemky sú v pohode... Možno kedysi to bolo inak, ale minimálne tá dnešná generácia a tie mladé Nemky nijak nevybočujú od štandardu. Všade sa nájdu pekné i menej pekné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky za doplnění infa.

Reagovat
Coutinho10

hezky...muselo bejt super....ja si aspon uzil domaci zapas s BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Jak probíhá koupě lístku?platba,cena kdy atd?

Reagovat
Seydou Doumbia

Dal jsem si zápas Lipsko - Lyon a ukázal se mi stadion. Vybral jsem si sektor, sedadla a zaplatil normálně převodem své bankovní karty. Při koupí lístku jsem musel uvést oba jména jejich držitelů a potom je kamarád doma vytiskl, aby se zbytečně neplatil poplatek za DHL.

Reagovat
Rudnevs

Hm, Effenberg nový manažér Uerdingenu... Ten klub baví.

Reagovat
Rudnevs

Cunha s Wernerom sú zatiaľ celkom neefektívni. (Werner spálil asi dve tutovky.) Schick už je na lavičke, tak by mohol prísť do hry a rozhodnúť.

Reagovat
Andis

No vida Schick může v tom systému hrát z druhé vlny, tak jak vystřídal Sabitzera. Ale hra nic moc, bohužel

Reagovat
Müllered

Thomas>>>>>>>>>>>>>>Coutinho

Reagovat
smazaný uživatel

Back to earth FCB

Reagovat
Jardman

Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale nutno podotknout, ýe Hoffe měl ten střed obře zaplněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Narážal som na tie vyhlásenia hráčov ako dali odkaz ostatným. Už po zápase s tottenhamom som nemal pocit že treba mať takéto vyhlásenia tam to bolo z veľkej časti o tragickosti tottenhamu.

Reagovat
Jardman

Já to právě myslel na ten zápas se Spurs. Naopak tahle ztráta mě vůbec nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Co si myslíte o Dortmundu? Měl by Favre odejít a pokud ano, kdo za něj.

Reagovat
Andis

Jako síla tohle, další vlastňák, Freiburg jedna střela na bránu dva goly a má remízu, to je trochu moc no Je to hodně divné už. Bayern prostě taky dneska zaváhal ale to bylo silný podcenění, u Borussie asi bude problém větší

Reagovat
Rudnevs

Ťažko povedať. Tí hráči v Dortmunde majú kvalitu, o tom netreba pochybovať, ale príde mi, že už nehrajú s takou ľahkosťou, majú trocha smolu a trocha sa to potom už vezie, no. Keď už aj to vyzerá, že zápas vyhrajú, tak si ku koncu ešte strelia vlastňák (proti Frankfurtu i Freiburgu). To sa jednoducho vo futbale stáva, niekedy tá forma a nálada v tíme je proste taká. Trebárs im možno ani nepomohlo, že tentokrát už boli fakt pasovaní na ten titul a už na nich bol väčší tlak.

Favre je super tréner, ale akonáhle sa to začne srať a príde tá “ponorková choroba”, tak neni úplne ten typ na to, aby prekonával takéto krízy. Ale zatiaľ by som ho nechal, ešte tá situácia nie je tak vážna, je to stále len pár zápasov a zatiaľ sa asi nedá hovoriť o skutočnej kríze.

Reagovat
andrew96

Favremu se povedlo vrátit Dortmundu herní tvář. Po Stögerovi a jeho absenci stylu tak trochu navázal na Kloppovskou tradici a BVB se zase projevuje nesmírně dynamickým fotbalem s rychlým přechodem do útoku, což se všem jistě líbí.

Bohužel však stále nevyřešil bolest v obraně, která Dortmund trápí minimálně 5 let. A začínám být skeptický, jestli se to Favremu vůbec někdy podaří. Jeho vrtkavý postoj k příchodu Hummelse mnohé nasvědčoval a očividně ani sám Mats obranu nepozvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak si nemyslim, ze obrana nefunguje vid zapas s Barcou podla mna nefunguje utok.. take mena, co tam mame, nie su schopne tlacit supera, tvorit jednu sancu za druhou? so Slaviou uplna trapenka, aj vcera uplne ubohy vykon smerom dopredu, to iste s Bremami

Reagovat
andrew96

Výjimka potvrzuje pravidlo, navíc Barceloně se venku dlouhodobě nedaří. Dopředu to momentálně taky moc nejde, ale celkově Favre ofenzívu pozvedl.

Reagovat
db18

Cedník

Reagovat
Rothbard

Koubek vyměnil klidný střed tabulky za sestupové pásmo. Nebylo lepší rok počkat a jít, když už do Bundesligy, tak do lepšího celku, který hraje střed až o poháry (Wolfsburg, Schalke, Hertha, Hoffenheim, Frankfurt atp) než do klubu, který hraje každoročně o sestup?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To by ale musel aj on sám ukazovať niečo navyše. Zatiaľ nepomáha ani Augsburgu...

Reagovat
db18

Kdyby talhle chytal ve Francii, tak jde maximalne zpatky do CR...

Reagovat
stas87

Co zasa ten traged pustil? Dalsie kolo maju doma Bayern, tak uz mozno tam bude v branke Lüthe.

Reagovat
db18

Snad jo... Pamatuji si, jak nam problemy delal Jarda Blazek

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Koubek

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Koubek :D to je ceskej traged v praxi

Reagovat
smazaný uživatel

Jako dobrý netrefí míč, ale proč potom po něj neskočil a šel uplne nekam jinam? :D

Reagovat
Kaspar

mohl to v klidu jeste zachranit, ale radsi jde do hrace

Reagovat
smazaný uživatel

Koubek A ten čtrtej gól,to je ručník

Reagovat
stas87

Sunda ho uz v polke? Mna by to neprekvapilo. Fakt traged non plus ultra, nepamätam si horsieho brankara...snad Piplica kedysi v Cottbuse.

Reagovat
Rudnevs

Za Schalke v roku 2004 raz chytal Volkan Ünlü, bolo to v nejakej hitparáde najhorších gólmanov, najhorších hráčov alebo tak niečo. Ten totálne nevedel, kde je, lopty okolo neho furt lietali, všade bol neskoro. Bolo to proti Bochumu a Neururer vravel, že hráčom cez polčas povedal neh strielajú z každej pozície, pretože ten nechytí nič.

Piplica bol veľmi zvlášťny prípad, on občas robil strašné chyby (napr. to s tou hlavou je legendárne), ale zas občas vytiahol skutočne čarovné zákroky. No ale istota moc asi fakt nebol. Uvidíme, čo ten Koubek. Oni v práve v Augsburgu kupovali, pretože Luthe ani Giefer minulý rok neukázali, že by boli dostatočne dobrý na bundesligu a chceli túto pozíciu vyriešiť Koubekom, no ale zatiaľ je to ešte horšie.

Reagovat
db18

Znovu: Jarda Blazek

Reagovat
DieFohlenBMG

Bojem je jak řešeto, ale pozor! Je to nejhorší stav na druhou

Reagovat
mayday

Koubek je bídák.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby som takto ja pracoval v praci ako tento chuj chyta v Augsburgu, este v ten den by ma vyrazili na dlazbu. Uz dlhsie som nic ubohejsie nevidel. Je horsi nez Karius.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele