Bundesliga - souhrn 5. kola

20.09.2019, 22:26, aktualizováno 23.09.2019, 22:27
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov rozstřílel Köln a posunul se do čela tabulky, kam se však po vítězství v Brémách vrátilo RB Lipsko. Zaváhal naopak Dortmund, jenž si z Frankfurtu odváží pouze bod za remízu 2:2. Potřetí v řadě zvítězilo Schalke, tři body slaví rovněž Mönchengladbach a Leverkusen. Bez porážky zůstává Wolfsburg, který ale doma jen remizoval s Hoffenheimem...

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 1:1

23.09.2019 20:30

Góly: 36. Admir Mehmedi - 6. Sebastian Rudy

Vlci z Wolfsburgu nedokázali zvítězit na domácí scéně ani potřetí za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s konkurenčním Hoffenheimem, na konto si tak připsali třetí nerozhodný výsledek po sobě. Od začátku této ligové sezóny si sice udrželi neporazitelnost, i přesto jsou v tabulce až na deváté pozici s devíti body. TSG taktéž nebodovalo naplno potřetí v řadě, s pěti body se nachází na jedenáctém místě.

Hosté zužitkovali hned svou první vážnější příležitost pondělní dohrávky a českého fanouška může těšit, že velký podíl na tom měl reprezentant Pavel Kadeřábek. Ten díky dostatečnému důrazu vybojoval balón pro Sebastiana Rudyho, který se opřel do míče z osmnácti metrů a jeho úžasná rána zapadla přesně k levé tyči, brankář Pervan neměl nárok. Domácí byli blízko ke srovnání stavu zhruba deset minut před přestávkou.

Ústřední postavo se stal gólman Baumann, jenž nejprve vyrazil bombu Williama a pak si brilantně poradil i s dorážkou Gerhardta. Neuběhla ani minuta a Wolfsburg přeci jen skóroval. Admir Mehmedi na levé straně pokutového území vypálil k bližší konstrukci a Baumann tuto variantu nečekal, balón proto propustil za své záda do sítě. Ještě do přestávky pokořil hostujícího strážce Brekalo, ale jeho gól nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu hraní rukou.

Ve 42. minutě se pro změnu opět mohl dostat do vedení Hoffenheim, jenomže Skov po elegantním zpracování orazítkoval břevno. Tempo hry příliš neopadlo ani ve druhém poločase. Hrdinou TSG se mohl stát Kadeřábek, nicméně ten svůj skvělý výkon gólem nevyšperkoval, neboť zblízka nepřekonal připraveného Pervana. V 56. minutě si seběhl k zadní tyči hostující Bebou a před prázdnou brankou nedosáhl na míč jen o centimetry.

Krátce po hodině hry podruhé rozvlnil síť Mehmedi, jeho trefa neplatila kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. V závěrečných deseti minutích Hoffenheim výrazně přitlačil a byl blízko k rozhodnutí zápasu. Nicméně Pervan se nejprve blýskl proti jedovaté ráně Baumgartnera a poté fantasticky zlikvidoval i pokus Adamyana z hranice šestnáctky. V nastaveném čase ještě minul Skov levou konstrukci o decimetry, a skóre se proto neměnilo.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2:2

22.09.2019 18:00

Góly: 43. André Silva, 88. Thomas Delaney (vl.) - 11. Axel Witsel, 66. Jadon Sancho

Dost možná šlágr pátého kola byl k vidění ve Frankfurtu, kam v neděli vycestovali fotbalisté dortmundské Borussie. První půle byla vyrovnaná, druhá již méně, ale i přes snahu hostů odvézt si všechny tři body utkání skončilo nerozhodně, což paradoxně zařídil vlastním gólem v závěru zápasu Delaney.

Borussia vstoupila do duelu aktivně a byla za to odměněna brzkou brankou. V 11. minutě Hazard po zmatku ve vápně zachoval klid a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Witsela, jenž přesnou ranou z první otevřel skóre utkání - 0:1.

Dvě minuty před koncem první půle, jež kromě úvodního gólu do tohoto okamžiku nenabídla mnoho šancí, přišlo z čista jasna vyrovnání. Sow si vpravo skvěle nabídl a precizně poslal míč pod sebe na Silvu, který ho razantní střelou o tyč poslal za Bürkiho záda - 1:1. O poločase byl tak stav nerozhodný.

Krátce po začátku druhého poločasu vyzkoušel zblízka pozornost domácího gólmana Trappa Sancho, ale na německého internacionála si nepřišel. V 64. minutě Guerreiro poslal prudký přízemní centr do vápna, kam si nabíhali Witsel a Alcácer, ani jeden z nich na něj však nedosáhl.

Po šedesáti šesti minutách hry zahrával Guerreiro přímý kop z nebezpečné pozice. Vyslal tvrdý pokus na vzdálenější tyč, který Trapp dokázal vyrazit, avšak naneštěstí pro něj i pro celý Eintracht přímo k nohám Witsela, jenž pohotově našel na zadní tyči nabíhajícího Sancha a ten dopravil kulatý nesmysl do Trappovy brány podruhé - 1:2.

V 70. minutě mohl zvýšit vedení Dortmundu Hazard, který v šanci po přihrávce Reuse branku netrefil. O minutu později měl na druhé straně příležitost ke skórování Kostiće, ale ani jeho pokus nebyl z kategorie úspěšných. V 78. minutě se ve dvojité šanci objevil Reus, jenž nejprve trefil obránce, aby následně nasměroval míč přímo do Trappových rukavic.

Na začátku poslední desetiminutovky zápasu měl po rohu na hlavě vyrovnání Silva, bránu hostí ovšem těsně minul. Mrzet ho to ale nakonec příliš nemuselo, neboť v 88. minutě Kamada vracel před branku centrovaný míč, jenž neohrabaně do vlastní sítě usměrnil Delaney - 2:2.

Frankfurtští budou po průběhu tohoto souboje s konečným výsledkem určitě spokojenější než jejich soupeř z Vestfálska, který smolnou vlastní brankou přišel o důležité dva body v boji o titul. Eintracht se po pěti odehraných duelech nachází na deváté příčce se sedmi body, Borussii jejích deset bodů stačí zatím na třetí místo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Fortuna Düsseldorf 2:1

22.09.2019 15:30

Góly: 74. Marcus Thuram, 89. Marcus Thuram - 6. Kasim Nuhu

Nedělní bundesligové odpoledne patřilo souboji Borussie Mönchengladbach s Fortunou Düsseldorf. Hosté sice brzy vedli, ale domácí svými dvěma góly ve druhém poločase spasil střídající mladík Thuram.

Borussia vstoupila do utkání snad nejhůře, jak mohla. Už v 6. minutě se po hlavičkované ve vápně Gladbachu prosadil Nuhu, jehož zakončení hlavou odvrátili domácí obránci až pár decimetrů za brankovou čarou - 0:1.

Zbytek zápasu už se víceméně nesl v duchu snahy Hříbat o vyrovnání. Ve 12. minutě se po krásné uličce dostal do šance Embolo, ale hned dvakrát jej dokázal vychytat mrštný Steffen. Do poločasové pauzy už se toho mnoho neudálo a výsledek tak v půlce zápasu stále zněl 0:1.

Po přestávce domácí ještě zvýšili obrátky. V 54. minutě Wendt precizním přízemním centrem našel v dokonalé pozici Herrmanna, ten ale nabídnutou příležitost trestuhodně zahodil. Po rozkouskování hry sérií několika střídání přišel jeden z rozhodujících momentů zápasu.

V 74. minutě totiž Lainer vyslal zprava do vápna podobnou přihrávku jako Wendt o dvacet minut dříve, na první tyči se do míče v náběhu citlivě opřel Thuram, jenž byl na hřišti v tu chvíli necelých sedm minut, a vyrovnal stav utkání - 1:1.

Borussia ucítila šanci na úplný zvrat a dále tlačila bránící se Fortunu. No a v 88. minutě se domácí dočkali. Ve vápně Düsseldorfu vznikl hotový chaos, během něhož fotbalisté Gladbachu ostřelovali Steffenovu branku, avšak americký brankář i s přispěním břevna mohutnému náporu srdnatě odolával. Nakonec se ale míč dostal k Thuramovi a ten jej podruhé v utkání dokázal dostat do sítě a stát se minimálně pro dnešek hrdinou v očích fandů svého klubu - konečný stav 2:1.

Mönchengladbach se díky výhře posunul na šesté místo v tabulce se ztrátou tří bodů na úplné čelo. Düsseldorf zůstává zatím na dvanácté pozici v tabulce, avšak od sestupových vod jej dělí pouhý jeden bod.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - RB Lipsko 0:3

21.09.2019 18:30

Góly: 13. Willi Orbán, 35. Marcel Sabitzer, 83. Marcelo Saracchi

Werder Brémy nezaznamenal třetí výhru v řadě, protože jeho sobotní hosté si zatím udržují parádní formu. V pěti duelech nastříleli už třináct branek, přičemž duel v Brémách ukázal, že když se zrovna náhodou neprosadí Timo Werner, v pohodě jej zastoupí jiní. Nagelsmannova skvadra dokonce zvládla přidat třetí trefu v době, kdy už dvě desítky minut hrála v početní nevýhodě.

První pokus směřující mezi tři tyče si na své konto připsal Leonardo Bittencourt, avšak góly dávali výhradně hosté. Ve 13. minutě při rohovém kopu trochu zaspal Theodor Gebre Selassie a Willi Orban v obtížné pozici zády k bráně hlavičkoval přesně mimo dosah Jiřího Pavlenky - 0:1. Na dvaadvacet minut pak zbraně Lipska utichly.

Potom se k přímému kopu z nějakých osmnácti metrů postavil Marcel Sabitzer a ukázkovým způsobem zvýšil na 2:0. Český gólman ve službách brémského klubu neměl nárok. Kohfeldtův tým zahrozil až nedlouho před odchodem do šaten. Klaasenův pokus Gulácsi pouze vyrazil a následnou situaci musel řešit až Dayot Upamecano svým odkopem do bezpečí.

O poločase přišel na domácí straně do hry místo Mukieleho jednadvacetiletý Uruguayec Marcelo Saracchi. Úvodní příležitosti druhého dějství si ovšem na konto postupně připsali hostující Nkunku, Matheus Cunha a Sabitzer. V 64. minutě sáhl po balonu rukou Konrad Laimer, pro což samozřejmě neměl rozhodčí Stieler pochopení a záložníka RB Lipsko po druhé žluté kartě vyloučil.

Werder si však žádnou velkou šanci nedokázal vytvořit a trenér Kohfeldt zaujal pouze tím, že do hry vyslal Claudia Pizarra, který si tak připsal budesligový zápas číslo 238.

Gólová tečka za střetnutím se odehrála sedm minut před vypršením řádné hrací doby. Werner předvedl svou rychlost a pobídl Amadoua Haidaru. Pavlenka jeho střelu sice kryl, ale na Saracchiho dorážku už byl krátký - 0:3 a jasná výhra Lipska.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Paderborn 2:1

21.09.2019 15:30

Góly: 10. Javairô Dilrosun, 52. Marius Wolf - 54. Ben Zolinski

Celek z hlavního města Německa začal aktuální ročník dost mizerně a právě utkání proti Paderbornu mělo být tím, ve kterém si připíše Hertha první tříbodový zisk. Paderborn totiž nadále zůstává s jediným bodíkem na samém chvostu bundesligové tabulky.

Paderborn v minulém kole inkasoval pět branek od Schalke a při třech z nich to vypadalo, že obrana v podstatě vůbec neexistovala. Proto se čekalo, jestli se tým dokázal z porážky oklepat. Že defenziva Baumgartova výběru stále nefunguje, ukázala 10. minuta. Javairô Dilrosun si u levé postranní čáry vzal balon a následně předvedl sólo, díky kterému prošel celou obrannou linií až před gólmana Hutha, kterého i s trochou štěstí levačkou prostřelil - 1:0.

Už za tři minuty mohlo být srovnáno. Dräger centroval z přímého kopu na Zolinskiho, jehož hlavička našla připraveného Jarsteina. Ani další snahy během úvodního dějství neskončily gólem, a tak šli domácí do šaten s jednobrankovým náskokem, který se měl nedlouho po startu druhé pětačtyřicetiminutovky navýšit.

Ještě předtím však Antwi-Adjej v dobré šanci mířil pouze do boční sítě. Pak defenziva Paderbornu ale znovu totálně propadla. Grujić vyslal Dilrosuna po levém křídle. Aktivní Holanďan pak volil milimetrově přesnou přihrávku do vápna na zcela neobsazeného Mariuse Wolfa, jenž z nějakých jedenácti metrů prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 2:0.

Celek ze spolkové země Severní Porýní-Westfálsko však dokázal odpovědět za nějakých 120 sekund. Dräger přihrával zprava do šestnáctky na Bena Zolinskiho, jenž s pomocí pravé tyče dokázal skórovat - 2:1. A srovnáno mohlo být už minutku poté, kdyby Oliveira Souza svým dalekonosným pokusem nemířil přímo na gólmana Herthy, který následně kulatý předmět vytěsnil nad břevno.

V 66. minutě se mezi střelce mohl zapsat i český záložník Vladimír Darida. Se střelou však příliš otálel, čehož využil dobře postavený Christian Strohdiek. Minutu poté se málem podruhé v zápase prosadil Zolinski. Z ostrého úhlu ale Jarsteina nepřekonal.

Darida i Davie Selke pak svoje další příležitosti zahodili, nicméně Hertha BSC už těsnou výhru uhájila.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 1:1

21.09.2019 15:30

Góly: 23. Lucas Höler - 39. Florian Niederlechner

Freiburg nedokázal navázat na své výborné výkony proti Augsburgu a v domácím prostředí s ním remizoval po výsledku 1:1. V tomto ročníku tak poprvé bral bod, i přesto zažívá skvělý vstup do této sezóny a s deseti body se nachází na velmi solidním čtvrtém místě Bundesligy. Hosté sice v sobotním střetnutí prohrávali, ovšem ještě do přestávky srovnali stav a po změně stran už cennou remízu udrželi. Se šesti body jim patří dvanáctá příčka.

V hostujícím dresu odchytal celé utkání český reprezentační gólman Tomáš Koubek a předvedl vynikající výkon. Druhý český krajánek Jan Morávek nastoupil v základní sestavě a odehrál celý první poločas, navíc vymyslel jedinou gólovou nahrávku svého výběru. Do první větší možnosti tohoto utkání se dostali domácí a to již po třech minutách hry, nicméně po nezištné ráně Petersena skvěle zareagoval Koubek a balón odvrátil do bezpečí.

Krátce po odehrané čtvrthodině odcentroval do šestnáctky FC Günter a Koubek se musel vytáhnout s dvěma fantastickými zákroky, především jeho zásah proti dorážce Frantze byl naprosto excelentní. Domácí zužitkovali svou mírnou převahu přesně v polovině úvodního dějství. Po odvážné akci Güntera se dostal k odraženému míči Lukas Höler a na nic nečekal, zblízka pak nekompromisně propálil naprosto bezmocného Koubka.

Augsburg od tohoto okamžiku přeci jen přidal a vyrovnání se dočkal ve 39. minutě. Morávek chytrou přihrávkou do volného prostoru vybídl ke skórování Floriana Niederlechnera, jenž tváří v tvář proti brankáři Schwolowovi nezaváhal a bez větších potíží ho obstřelil. Po přestávce tempo hry opadlo. Další zajímavé momenty byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině, kdy domácí doslova sevřeli svého protivníka před jeho vlastní šestnáctkou.

Nejprve mohl převrhnout misky vah na stranu Freiburgu aktivní Höfler. Devětadvacetiletý zkušený záložník zkusil štěstí z osmnácti metrů a jeho tečovaný pokus orazítkoval bližší tyč. Za další dvě minuty se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte se po nadýchaném pasu z křídla procpal k hlavičce Petersen a trefil levou tyč, ke skórování mu vskutku chybělo jen několik decimetrů. Ve zbývajícím průběhu se už SC na nic nezmohlo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 4:0

21.09.2019 15:30

Góly: 3. Robert Lewandowski, 48. Robert Lewandowski, 62. Philippe Coutinho (pen.), 73. Ivan Perišić

Mistrovský Bayern potvrdil úlohu jasného favorita proti Kolínu a po konstantním výkonu v obou poločasech si s ním poradil hladce po výsledku 4:0, hned dvěma brankami se blýskl tradiční polský kanonýr Robert Lewandowski. Jednatřicetiletý útočník nasázel v pěti bundesligových duelech těžko uvěřitelných devět branek a v čele tabulky střelců má náskok čtyř gólů. Mnichovský gigant dosud posbíral jedenáct bodů a je druhý za vedoucím Lipskem.

Hostující výběr naopak utrpěl už svou čtvrtou porážku z pěti případů a s pouhými třemi body je až šestnáctý. Domácí se dostali do vedení po necelých třech minutách hry, kdy Lewandowski využil parádního přistrčení od Kimmicha a zblízka propálil pozdě reagujícího gólmana Horna. Po necelé čtvrthodině hry mohl vítěz Ligy mistrů z roku 2013 navýšit své vedení, avšak Philippe Coutinho po přímém volném kopu ze střední distance orazítkoval tyč.

Hosté se s přibývajícím koncem prvního poločasu začali více osmělovat a srovnat krok mohli zhruba pět minut před přestávkou, jenomže brankář Neuer byl pozorný a skákavou ránu Kainze vyrazil před sebe, míč pak odkopl do bezpečí vracející se Kimmich. Tři minuty po výměně stran přišla druhá gólová radost pro Lewandowského, který si naskočil na parádní centr Kimmicha z levého křídla a hlavou nekompromisně rozvlnil síť.

Kolín si ještě více zkomplikoval situaci po necelé hodině hry. Ehizibue totiž ve vlastním pokutovém území poslal k zemi unikajícího Coutinha a rozhodčí Ittrich okamžitě nařídil pokutový kop, Ehizibuemu navíc udělil přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti. Balón si následně postavil sám faulovaný Coutinho a nabídnutou možností nepohrdl - 3:0. Od tohoto okamžiku se sobotní střetnutí spíše dohrávalo.

V 65. minutě chtěl soupeři zasadit další hřebíček do rakve nepřehlédnutelný Kimmich, jenomže jeho tvrdý projektil se odrazil od tyče zpět do pole. Domácí se přeci jen dočkali čtvrté trefy o osm minut později. Chorvatský špílmachr Ivan Perišić zužitkoval skvostné nahrávky od Coutinha a Hornovi nedal žádnou naději na úspěšný zákrok. V poslední minutě základní hrací doby mohli hosté zaznamenat alespoň čestný úspěch, ovšem střelu Czichose vyrazil Neuer a dorážející Terodde pak nastřelil bližší konstrukci.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Union Berlín 2:0

21.09.2019 15:30

Góly: 20. Kevin Volland, 25. Lucas Alario

Die Werkself se tříbodového zisku v Bundeslize dočkala po dvouzápasové přestávce. Klub z hlavního města naopak potvrdil, že výhra nad Dortmundem byla spíše dílem šťastné náhody a možná i podcenění ze strany Černožlutých.

To nejpodstatnější se v leverkusenské BayAreně odehrálo mezi dvacátou a pětadvacátou minutou. Ještě předtím skóroval Lucas Alario, nicméně rozhodčí Hartmann po poradě s asistentem u videa branku nemohl kvůli ofsajdu uznat. Za tři minuty došlo na rychlý brejk, kterému výrazně pomohla dlouhá přihrávka Amiriho na Kevina Vollanda. Sedmadvacetiletý útočník nejprve napálil protihráče, ale odražený balon bleskově zasáhl levačkou tak, že skákavá střela zapadla do pravého dolního rohu brány - 1:0.

Z časomíry pak uběhlo sotva dalších pět minut, když Lucas Alario převzal nějakých osmnáct metrů od Gikiewiczovy svatyně míč a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0.

Union byl ve zbytku úvodního poločasu v podstatě bezradný a pranic nepomohlo ani oživení ze strany kouče Fischera. V 64. minutě prošlápl Sebastian Poulter kotník Julianu Baumgartlingerovi a po pěti minutách pobytu na hřišti byl vyloučen. Nutno dodat, že fotbalista ve službách Leverkusenu zápas také kvůli tomuto zranění nedohrál. Už za čtyři minutky jej vystřídal Kerem Demirbay.

Ve zbývajících minutách nejprve těsně minul Weiser a po něm Kai Havertz napálil břevno zhruba ze čtrnácti metrů.

Sebastian Andersson přispěchal s první příležitostí pro hosty až pět minut před vypršením řádné hrací doby a Mitchell Weiser předvedl, že je platným hráčem i v defenzivní činnosti. Utkání tak skončilo hladkou výhrou Leverkusenu 2:0.

Bayer příště zajíždí do Augsburgu, Union doma přivítá Frankfurt.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 2:1

20.09.2019 20:30

Góly: 36. Suat Serdar, 89. Amine Harit - 74. Karim Onisiwo

Páteční předehrávku 5. kola Bundesligy obstaraly týmy Schalke s Mainzem. Oba soupeřící kluby si před týdnem na svá konta připsaly tři body za vítězství a oba tak chtěly na tento úspěch navázat. Nakonec se to podařilo domácímu Schalke, jež v samotném závěru spasil Maročan Harit.

Diváci na stadionu a u televizních obrazovek museli na první zajímavou akci čekat zhruba dvacet minut. Poté si hostující Malong zpracoval míč na prsa kousek za vápnem a z první vyslal nebezpečnou střelu těsně vedle levé Nübelovy tyče.

Ve 36. minutě se o slovo přihlásili domácí a hned z toho byl gól. Harit si navedl míč podél hranice pokutového území na střed a pěknou uličkou našel Serdara, jenž si míč přiťukl a razantní střelou levačkou jej poslal do sítě - 1:0.

O pouhé čtyři minuty později se Burgstaller pověsil do vzduchu a div, že diváky nevytrhl ze sedadel - jeho nůžky totiž skončily jen o fous mimo bránu hostujícího celku. Poločas tak skončil vedením Schalke 1:0.

Po pauze se opět dlouho nic interesantního nedělo, oba týmy sice bojovaly, ale do vyložených šancí se nedostávaly. Až v 68. minutě měl na hlavě po centru ze stadardní situace vyrovnání Szalai, opět ale Nübelovu svatyni netrefil.

Co se však nepovedlo maďarskému šutérovi, napravil čtvrt hodiny před koncem Onisiwo. Hráči Schalke ztratili míč před svým vápnem, kde se k němu dostal Boëtius, chvilku si s ním hrál a poté jej poslal po zemi do šestnáctky k nohám Onisiwa, jenž se s balónem skvěle otočil a poslal ho krásnou střelou k zadní tyči - 1:1.

Jak se blížil konec zápasu, začalo být cítit, že domácím remíza nestačí. V 87. minutě Harit po narážečce s Kutucem ještě Zentnerovu bránu minul, o dvě minuty později ale mohl se svými spoluhráči slavit. Kenny mu předal míč na pravém rohu vápna, Harit si jej převzal a krátkým vedením se s ním dostal až do pokutového území mezi fotbalisty Mainzu. To mu ovšem nebránilo v precizní střele vnějším nártem do levého dolního rohu - 2:1. Schalke se tak mohlo radovat ze třetí výhry v řadě.

Tento výsledek znamená, že se Schalke předběžně posunulo na pozice zajišťující účast v Lize mistrů. Mainz nedokázal navázat na první ligové body získané minulý týden a i nadále se topí v sestupových vodách.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko541013:313
2.Bayern Mnichov532016:411
3.Borussia Dortmund531115:710
4.SC Freiburg531111:410
5.Schalke 04531110:510
6.Borussia Mönchengladbach53117:510
7.Bayer Leverkusen53118:710
8.VfL Wolfsburg52308:49
9.Eintracht Frankfurt52127:77
10.Werder Brémy52038:126
11.TSG Hoffenheim51224:75
12.FC Augsburg51227:115
13.Fortuna Düsseldorf51137:94
14.Union Berlín51135:104
15.Hertha BSC51135:114
16.1. FC Köln51044:113
17.1. FSV Mainz 0551045:153
18.SC Paderborn50146:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Liquid

Red Bull Lipsko to je válec a to byl ještě špatnej sudí

Reagovat
vladino10

tuším si netrafil ani ich názov

Reagovat
Juan Román Riquelme

Rasen Ballsport Leipzig

Reagovat
Salfovic

Umí číst mezi řádky

Reagovat
manuelo neuero

trávová míčohra z Lipska

Reagovat
vladino10

Reagovat
Hyrax

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Co je vlastně se Schickem?

Reagovat
Liquid

na livesportu psali poraněnej kotník

Reagovat
smazaný uživatel

z lavicky AS na lavicku Lipska

Reagovat
Liquid

je zraněnej vole, takže nebyl ani tam

Reagovat
smazaný uživatel

myslel sem to spis ze lipsko ma 2 mlady nemecky mluvici utocniky, kterym to funguje

Reagovat
Liquid

tož Wernera neposadí, ale dál se to dost točí, Cunha, Poulsen....

Reagovat
Salfovic

To už se Morávek po dvou zápasech zase zranil?

Reagovat
fenixLFC

snad lipsko bude pokracovat v tychto vysledkoch a nejakym zazrakom ten titul uhra

Reagovat
Liquid

Reagovat
RadekVonCZE

Až po nás další sezónu klidně

Reagovat
vladino10

nagelsmann

Reagovat
ratusek

Rasen Ballsport

Reagovat
smazaný uživatel

Bude tady článek o tom skandálu fotbalisty migranty s falešnou identitou nebo to fantomas zatím drží pod pokličkou ?

Reagovat
Rudnevs

Škandál má akurát tak Bild, ktorý s tým prišiel, spravil celý ten hon na čarodejnicu a nakoniec sa ukázalo, že na tom nič neni.

Ale článok o tom dať mohli, pretože to bola dosť zaujímavá a riešená téma, malo to i potenciál na diskusiu a pozretia. Stejne tak mohli dať teraz článok o Neuerovi s ter Stegenom, čo je tiež dosť riešená téma. Kľudne miesto tých fádnych ČTK článkov, ktoré sú väčšinou proste o ničom.

Reagovat
JozkokozleJ

Ako teda? Nie je v skutocnosti starsi?

Reagovat
Rudnevs

Jatta s právnikom preukázali nejake dokumenty a Jatta bol zbavený viny. Následne na instagram dal nejake emotívne príspevky k celému tomuto a poďakoval sa celej rodine HSV na čele s Boldtom a Heckingom.

Bild sa nevzdáva, následne prišiel s nejakym článkom o tom, že keď má Jatta pravú identitu, tak kam potom zmizol Daffeh a prečo neprišiel pomôcť krajanovi a jasne preukázať svoju identitu. Následne prišiel Bild s ďalším článkom, kde sa odvoláva na nejaku emailovú adresu. Štátne zastupitelstvo tieto detaily preveruje, ale neboli zatiaľ podané žiadne obvinenia.

Momentálne je ale prípad uzavretý a Jatta je nevinný.

Reagovat
JozkokozleJ

Diky. Akurat citam, ze udajne mala aj Gambia potvrdit jeho totoznost. Fantomas teda pisat clanok pre Sarrina nemusi.

Reagovat
Rudnevs

Aj tak to bol natoľko zaujímavý a preberaný prípad, že by sa tu ten článok hodil. Uvidíme, či to teda ešte bude mať dohru, ale snáď nie, prajem si, aby bol nevinný, veď to HSV tak krásne zomklo (a taktiež si kvôli tomu nabehli na fanúšikovskú rivalitu s Karlsruhe a Nürnbergom).

Reagovat
JozkokozleJ

Ak by prisiel clanok na uvod toho pripadu, uz by z toho museli urobit serial po kazdom zlome, az kym to neskonci. Sprvu to vyzeralo na jasny podvod zo strany Jattu, teraz naopak, lebo prehlasenie gambijskeho ministerstva k jeho identite je azda najsilnejsi mozny dokaz.

Reagovat
stas87

Reagovat
Majk91

Po dlhšej dobe som si pustil Bundesligu, chcel som vidieť ako zahrá Benes a musím povedať, že ma veľmi milo prekvapil. Aj komentátor ho vymenoval za najlepšieho hráča Gladbachu. V druhom polčase stála celá záloha v podstate na ňom. Na Benesovi je vidno ten jeho futbalový talent, čítanie hry, kopaciu techniku a nahrávky ma skvelé a dnes v tomto ohľade dosť predčil svojich spoluhráčov. Ak sa mu budú vyhýbať zranenia, tak z neho môže vyrásť fakt brutálny player.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

brutalny .... nadpriemerný z EU pohľadu, dnes hral dobre ale slabý zápas

Reagovat
JozkokozleJ

M´gladbach ma velmi mladu zalohu/utok a aj dnes bolo vidiet, ze chyba skuseny hrac, ktory by to v potrebny moment zlomil (Herrmann je asi celozivotny splasenak, Stindl zraneny a Raffael ma uz len na 15 minut.) Borussia dostala rychly gol, Fortuna prehustila vlastnu polovicu, co velmi poznamenalo kvalitu zapasu,

Ja tu snad po kazdom kole pisem chvalu na Laszla a aj dnes bol vyraznou postavou. Co som cital, aj fanusikovia Gladbachu to tak casto vidia. Co sa tyka reprezentaci, ja ho mam urcite uz teraz pred Kuckom, Hrosovskym a Gregusom a verim, ze co najskor to tak bude mat i Hapal.

Reagovat
Majk91

Slaby zapas urcite nebol. Cakal som ze sa Dusseldorf po tom uvodnom gole stiahne do obrany, ale vyloze beton nehrali. V druhom polcase boli useky kedy to bolo z jednej strany na druhu. Ved za zapas padlo dohromady cez 40 striel, co je úctyhodne cislo. Teraz síce Bl nesledujem, ale v minulej sezone som pravidelne pozeral Herthu a vo vacsine pripadov to boli horsie zapasy nez ten vcerajsi. Jedine co ma prekvapilo, bola nekvalita niektorých hracov, ci uz na jednej alebo druhej strane. Benes vycnieval celkom dost. Mna ten zapas bavil. Urcite i pozriem aj nabuduce ak bude cas a ak nastupi Benes

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Však baviť ma môže aj zápas fortuna ligy, ale individuálna kvalita a aj systémové veci nič moc. Po pravde po tom čo som videl ma ten výbuch Gladbachu proti Wolfsbergeru už až tak neprekvapuje.

Embolo a Plea boli doslova tragickí Embolo išiel dole od dôb v Bazileji. Raffael po príchode vyzeral ako Ronaldinho oproti nim. Thuram priniesol aspoň nejakú kvalitu a hneď bol nebezpečný. Ale aj práca v krídelných priestoroch, nejaké kompaktné presúvanie... často BL nepozerávam. Tak max. jeden zápas týždenne, ale toto bolo zlé v porovnaní aj s inými súťažami.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele