5. kolo
23.09.2019 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim si odváží z Wolfsburgu cenný bod za remízu 1:1

Vlci z Wolfsburgu nedokázali zvítězit na domácí scéně ani potřetí za sebou a tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s konkurenčním Hoffenheimem, na konto si tak připsali třetí nerozhodný výsledek po sobě. Od začátku této ligové sezóny si sice udrželi neporazitelnost, i přesto jsou v tabulce až na deváté pozici s devíti body. TSG taktéž nebodovalo naplno potřetí v řadě, s pěti body se nachází na jedenáctém místě.

Hosté zužitkovali hned svou první vážnější příležitost pondělní dohrávky a českého fanouška může těšit, že velký podíl na tom měl reprezentant Pavel Kadeřábek. Ten díky dostatečnému důrazu vybojoval balón pro Sebastiana Rudyho, který se opřel do míče z osmnácti metrů a jeho úžasná rána zapadla přesně k levé tyči, brankář Pervan neměl nárok. Domácí byli blízko ke srovnání stavu zhruba deset minut před přestávkou.

Ústřední postavo se stal gólman Baumann, jenž nejprve vyrazil bombu Williama a pak si brilantně poradil i s dorážkou Gerhardta. Neuběhla ani minuta a Wolfsburg přeci jen skóroval. Admir Mehmedi na levé straně pokutového území vypálil k bližší konstrukci a Baumann tuto variantu nečekal, balón proto propustil za své záda do sítě. Ještě do přestávky pokořil hostujícího strážce Brekalo, ale jeho gól nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu hraní rukou.

Ve 42. minutě se pro změnu opět mohl dostat do vedení Hoffenheim, jenomže Skov po elegantním zpracování orazítkoval břevno. Tempo hry příliš neopadlo ani ve druhém poločase. Hrdinou TSG se mohl stát Kadeřábek, nicméně ten svůj skvělý výkon gólem nevyšperkoval, neboť zblízka nepřekonal připraveného Pervana. V 56. minutě si seběhl k zadní tyči hostující Bebou a před prázdnou brankou nedosáhl na míč jen o centimetry.

Krátce po hodině hry podruhé rozvlnil síť Mehmedi, jeho trefa neplatila kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. V závěrečných deseti minutích Hoffenheim výrazně přitlačil a byl blízko k rozhodnutí zápasu. Nicméně Pervan se nejprve blýskl proti jedovaté ráně Baumgartnera a poté fantasticky zlikvidoval i pokus Adamyana z hranice šestnáctky. V nastaveném čase ještě minul Skov levou konstrukci o decimetry, a skóre se proto neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí jedou zatím dle předpokladu, minulý rok skončili 6., nyní jsou zatím 8. s 8 bodmi.

Hoffenheimu se moc nedaří, na 13. místě (loni skončili 9.) mají jen 4 body ze 4 zápasů a mají tak co napravovat. Wolfsburg má zo 4 zápasov 2 výhry a 2 remízy. Verím domácim, hrajú doma môj tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím domácím, hrají doma .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele