5. kolo
20.09.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke pozdním gólem zdolalo Mainz

Páteční předehrávku 5. kola Bundesligy obstaraly týmy Schalke s Mainzem. Oba soupeřící kluby si před týdnem na svá konta připsaly tři body za vítězství a oba tak chtěly na tento úspěch navázat. Nakonec se to podařilo domácímu Schalke, jež v samotném závěru spasil Maročan Harit.

Diváci na stadionu a u televizních obrazovek museli na první zajímavou akci čekat zhruba dvacet minut. Poté si hostující Malong zpracoval míč na prsa kousek za vápnem a z první vyslal nebezpečnou střelu těsně vedle levé Nübelovy tyče.

Ve 36. minutě se o slovo přihlásili domácí a hned z toho byl gól. Harit si navedl míč podél hranice pokutového území na střed a pěknou uličkou našel Serdara, jenž si míč přiťukl a razantní střelou levačkou jej poslal do sítě - 1:0.

O pouhé čtyři minuty později se Burgstaller pověsil do vzduchu a div, že diváky nevytrhl ze sedadel - jeho nůžky totiž skončily jen o fous mimo bránu hostujícího celku. Poločas tak skončil vedením Schalke 1:0.

Po pauze se opět dlouho nic interesantního nedělo, oba týmy sice bojovaly, ale do vyložených šancí se nedostávaly. Až v 68. minutě měl na hlavě po centru ze stadardní situace vyrovnání Szalai, opět ale Nübelovu svatyni netrefil.

Co se však nepovedlo maďarskému šutérovi, napravil čtvrt hodiny před koncem Onisiwo. Hráči Schalke ztratili míč před svým vápnem, kde se k němu dostal Boëtius, chvilku si s ním hrál a poté jej poslal po zemi do šestnáctky k nohám Onisiwa, jenž se s balónem skvěle otočil a poslal ho krásnou střelou k zadní tyči - 1:1.

Jak se blížil konec zápasu, začalo být cítit, že domácím remíza nestačí. V 87. minutě Harit po narážečce s Kutucem ještě Zentnerovu bránu minul, o dvě minuty později ale mohl se svými spoluhráči slavit. Kenny mu předal míč na pravém rohu vápna, Harit si jej převzal a krátkým vedením se s ním dostal až do pokutového území mezi fotbalisty Mainzu. To mu ovšem nebránilo v precizní střele vnějším nártem do levého dolního rohu - 2:1. Schalke se tak mohlo radovat ze třetí výhry v řadě.

Tento výsledek znamená, že se Schalke předběžně posunulo na pozice zajišťující účast v Lize mistrů. Mainz nedokázal navázat na první ligové body získané minulý týden a i nadále se topí v sestupových vodách.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele